שלום!!!

shmuel38

New member
שלום!!!

אני בא ממשפחה חרדית חב"דית בחצי שנה האחרונה האמונה שלי התעררה אני כבר חצי שנה מסתיר את זה שאני בעצם חילוני עכשיו ההורים שלי החליטו להוציא אותי לשידוכים ואני לא מסוגל להסתיר את זה מהבת זוג במקרה ידידה אחת אמרה לי שפה אני יכול לקבל את ההדרכה והסיוע הטוב
אני בן 20 אני גר באזור ירושלים אני לא רוצה לתת פה יותר מדי פרטים כי אני עדין מפחד
מקווה לתשובה בהקדם

ה

ההוא ארמאה

Guest
אתה כבר חצי שנה מסתיר

את זה שאתה "בעצם חילוני".

עצתי: אם לא נראה לך באופק כל שינוי לגבי עצם הוויתך החילונית - חושב חילוני, חולם חילוני, רוצה לחיות חילוני.
תתחמק ותתדחה כל הצעת שידוכים, תתחיל לתכנן תהליך שבסופו תעמוד מול המראה כמו מני פיליפ ותגזוז את הפיאות שלך ואת הזקן שאולי יש לך, תשאיר שם את הכיפה ואת הציצית, תחזור אל ההורים שלך ותחכה לבאות.
תכין גם מזוודה מראש למקרה שאבא שלך ירים עליך צעקות ויתפוס אותך בדש הבגד או בצווארון ויזרוק אותך את כל המדרגות (תתעד את זה ותשלח את זה לכאן, זה יהיה מעניין).

תפנה אם כן לפורום השכן - פורום יוצאים בשאלה, שם יוכלו אולי להדריך אותך איך לתכנן את התהליך הטוב בשבילך, ואיך להסתדר בה.ל.ל. או ב'דרור' או ב'יוצאים לשינוי' של משה שינפלד.
כמובן שכולם כאן מאחלים לך בהצלחה.

אם זה לא החילוניות או אם אינך מחפש דרמות בחיים ומעדיף לעשות תהליך הדרגתי ארוך, שיכול לקחת גם שנה שנתיים, תחזור ותעדכן, אולי נוכל לתת לך יעוץ מסוג אחר.

עצה נוספת: תתחתן עם אותה ידידה אחת שהפנתה אותך לכאן. -אני צוחק.

קוראים לך אולי במקרה דני שמואל טלר?

shmuel38

New member
לא קוראים לי שמואל טלר

אני באמת לא מחפש דרמה בחיים אני רוצה לעשות תהליך שיקח כמה שנים לאט לאט כמו שכתוב "מעט מעט אגרשנו" חחח
יש אולי שדכנים לציבור האנוסים? אני באמת שלא יודע מה לעשות עם עצמי

ה

ההוא ארמאה

Guest
זה נכון שלזוג אנוסים קל יותר

לצאת בשאלה ביחד, אבל אם אתה חילוני בלב הרי לא תרצה להתחתן לפני לפחות גיל 27-30, אז למה לך.
אין דבר כזה, לא שדכן ולא מדריך חתנים לאנוסים, וגם לא כדאי לחכות לשידוך עם אנוסה (אם זה יקרה זה יהיה גדול, ותזמין אותי לחתונה אני רוצה להיות עד בחופה).
אם תרצה אני יכול לומר לך מה שתעשה עם עצמך, קח את עצמך עם שתי הידיים (תרים את עצמך במותניים), ותלך לחפש עבודה או שתעשה לימודים למקצוע, ומשם תוכל ל"התדרדר" הלאה לאט לאט, אתה יודע, -לסדר תסרוקת, להתלבש צבעוני, לפתח קשרים עם חברים חילוניים ולהכיר קצת את המהלכים בחברה החילונית וכו'. המשפחה יפנימו את זה לאט לאט ויבינו שזה בהשפעת העבודה.

בהמשך, אחרי שתחסוך מספיק כסף ותהיה עם עבודה מסודרת או עם מקצוע ביד, תוכל לשכור לך דירה במקום מתאים לך, ומשם הכל פתוח.

לגבי הצבא שקצת תוקע אותך בדרך, תשאל כאן אחרים, בתוכנית שלי בכל אופן אין התיחסות לזה.

נ.ב. אל תפחד להמשיך לשאול אם משהו לא ברור לך, באנו לכאן כדי לחיות, לא?

אני דווקא יודע על זוג אנוסים

האמת היא שאחד מהם לא היה ממש אנוס עד אחרי ש״און בן פלס אשתו הצילתו״.
היום הוא רוצה לצאת בשאלה, אבל אשתו נהנית ככה כשהיא יוצאת לבלות ועושה מה שהיא רוצה. רק מחליפה לבוש.

אצלו זה יותר מסובך, יש פיאות ושאר אביזרי הגבר החרדי.

ה

ההוא ארמאה

Guest
גם אני עדיין מאובזר בסממנים לגבר

החרדי -העיקריים הם פיאות שהולכות ומתקצרות ונעשות שקופות, וזקן קצוץ שנצמד יותר ויותר.

אבל כידוע, בית המקדש נחרב בין השאר על "מה יאמרו", כמו שאמר רבי יוחנן (מסכת גיטין דף נ"ה עמוד ב' ): ענוותנותו של זכריה בן אבקולס, החריבה את ביתנו, ושרפה וכו'

לכן כל צעד שאני עושה מעורר השתאות בסביבה, ולכן אני צריך לגזוז ס"מ ס"מ ולוודא שכולם כבר ראו ולא שמו לב, כדי שלא יבוא פתאום מישהו שלא ראה את כל האבולוציה של הגזיזה, ויעלה את טיעון השען שאמנם הפעם היא נכונה ויש מתכנן תבוני לדבר.

לעומת זאת, גבר שנשוי לאנוסה מקבל את מלוא הגיבוי מאשתו, ויכול להתקדם בצעדים מהירים. אם אין לו כמובן בעיה עם זה במקומות אחרים.

בעניין אחר, לפעמים יש לאנוסים "יתרון" (אם אפשר לקרוא לזה כך) על פני היוצאים, הם יכולים לחוות טקסים מסוימים במתכונתם האותנטית, מתחת לכובע בתוך הלבוש ובתוך האביזרים הנ"ל.
<אחח, אני מכור לטעמים של איכה, לקריאת כי תוליד בנים, ויחל עם דרשו, איזה תענוג>

צום קל למי שאנוס לצום

באמת מזכיר את הטלר מלמטה

ובהערת אגב. עמותת דרור כבר מזמן לא פעילה (לא שהיא היתה אי פעם מי יודע מה פעילה ).

לפותח השרשור אין לך אפשרות לצאת לאיזה שליחות בחו"ל או משהו בסגנון? לפעמים מרחוק קל יותר להתיישב להגיע להחלטות. נשמע לי משהו ממש מתאים לחב"ד, לא ?

ולגבי שידוכים - בפגישות ראשונות מדברים על שטויות, לא מגיעים לשאלות אמונה קשות שאמורות להטקיל אותך. אתה יכול לצאת לשידוכים סתם בשביל השעשוע שבזה, אל תמשיך מעבר לפגישה שניה, ולא תהיה לך שום בעיה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
נכון, גם שניהם לא מפסקים

אבל גם הנשוי 'ישראל8888' לא מפסק, ואולי שלושתם זה אדם אחד, ואולי לא.

אולי לא מדברים על אמונה בפגישות הראשונות

אבל כן מדברים על התנהגות יומיומית, ואם ההתנהגות לא תואמת למה שמצופה מהבחור בתור חרדי/חסיד/חבדניק, זה עלול להוריד את השידוך כבר אחרי הפגישה הראשונה. אגב, זה בדיוק מה שקרה לי בדייט האחרון.

יש לך חיים קלים "יחסית"

זו אוכלוסיה שבאופן כללי מקבלת את ה"שונה" בצורה טובה יותר
--עם דגש על יחסית

אני לא מכיר את המשפחה שלך, אבל בגדול זה ציבור שמוכן להתמודד עם שאלות באמונה, תעלה את השאלות,
תראה לאן הרוח נושבת, אם היא לכיוון של נסביר לך שאתה טועה, תשקול שיחה בארבע עיניים עם ההורים - לא קל אבל חוסך הרבה בעיות
אם הרוח נושבת לכיוון של "עמלק" של עובדיה יוסף, קח זמן לחשוב בשקט,

אתה יכול לצאת לקבוצה, שליחות לאיזה חור שבו תוכל להתגבש ולהכיר אנשים.
או ללכת לצבא, שגם זו מסגרת שמתקבלת במערכת הזו יחסית בקלות (היה הסדר עם הצבא לא מזמן בנוגע לגיוס וקבוצה)

ברוך הבא

היי שמואל,

אקצר מפאת קוצר הזמן.

א. אני לא מכיר את מצבך האישי, אבל אני מניח שאתה מגיע ממשפחה סגורה יחסית.

ב. אבל גם כך אני מניח שנותרו לך כמה שנים בלי לחץ גדול גדול להתחתן. קח את הזמן ותחשוב.

ג. חב"ד היא חוג יותר מקבל ופתוח יחסית לשאר הציבור החרדי, ואם אתה לא מרגיש כך חפש את החברים הנכונים.

ד. ובכלל, למה אתה לא ממשיך לקבוצה.

קח את הזמן,
וכבר הובטחנו שמי שאכל מהקאשע של תומכי תמימים...

חכה עם ענין השידוכים

אתה כולך בן 20 ובחב"ד זה גיל די צעיר לנישואין.

ההצעה שלי היא שתנסה לצאת לעזור לאיזה בית חב"ד במקום כלשהו בעולם ותבדוק שם עם עצמך מי ומה אתה רוצה להיות מבלי להיות מחויב לאיש בעולם מלבד לעצמך. אפשרות נוספת היא, כמובן, להתגייס לצבא ולבדוק שם את הדברים. מה שבטוח - אין לך מה למהר להתחתן. לא הוגן קודם כל כלפיך וכלפי בת הזוג העתידית שלך.

אם אכן תחליט שמקומך בעולם החופשי, הרי שמצבך כבן לחסידות חב"ד קל יותר יחסית לנמצאים פה. אבל תוכל להיעזר בסניף הל"ל בירושלים.

בהצלחה :)

למעלה