שלום

barakkil

New member
שלום

אני נמצא בקטע די מבלבל בחיים שלי עכשיו. אני מרגיש שכל הזמן אני מאמין בעצמי מתחיל דיאטה מוריד כמה קילוגרמים טובים ואז נתקע ונשבר ומעלה הכל מהתחלה. באמת שכבר נמאס לי מהמעגל הזה שלא נגמר ואני מרגיש שכבר אני די קרוב להישבר סופית ולוותר על החלום שלי שזה בראש ובראשונה להיות שלם עם הגוף שאני חי בו אחרי זה להיכנס לכושר ובמקום האחרון מגיע אלמנט היופי החיצוני. אשמח לדעת מאיפה אתם שואבים את המוטיבציה אחרי שאתם נשברים( אם זה בכלל קורה) ואיך אתם מרימים את עצמכם מחדש כדי להתחיל את התהליך מהתחלה?

מי שמצליח לרדת

א. לא "מתחיל דיאטה" אלא משנה משטר תזונתי, זוהי משימה לשארית חייך, לא משהוא לחודש, שנה הקרובות בלבד.
ב. לא מנסה לעשות שינוי דרסטי שבו לא יוכל להתמיד לשארית חיו.
ג. גם שבירה גדולה, מתחילה בביס אחד, במאכל חריג אחד, בארוחה גדולה אחת, בעליה של קילוגרם אחד או אף במספר קטן של קילוגרמים. בכל השלבים האלה אפשר לעצור ולהבין שהם שלבים שמהווים חלק מהחיים ומהדיאטה. אפשר לקבל אותם ככאלה ולא להתיאש אם הם קרו, מחר יגיע יום חדש עם סיכוי טוב להצלחה בהמשך הדיאטה.
ד. כדאי להבין ולזכור המשקל שלנו אינו יציב! יום אחד שתינו פחות והוא יורד מהר, יום אחר השלמנו את המחסור במים והמשקל עלה, זה לא אומר שכשלנו בדיאטה.
ה. עצם זה שפעם הצלחנו בדיאטה אומר שהדבר אפשרי.
ו. כדאי לזכור שככל שיורדים במשקל נהיה יותר קשה להמשיך לרדת אז פה צריך לא להתיאש ולזכור את הדרך שעברנו.

סוגיה מוכרת.....

וללא ספק בעייתית אבל......לקבל את עצמי ואת הגוף שלי זה חלק מתהליך רגשי חשוב שצריך לעשות. השאלה גם איזה ציפיות יש לכל אחד מעצמו?! וכמובן השאלה באיזה עודף משקל מדובר? ניתן כמובן לפנות לאיש מקצוע שילווה אותך בתהליך ויחד תגיעו לתובנות שמתאימות לך . בהצלחה

איך לעשות תהליך נכון

התשובה טמונה במה אתה בוחר כאשר אתה מחליט לעשות "דיאטה".
דיאטה מעצם הגדרתה היא אירוע של התחלה וסוף ואין מצב שאפשר יהיה להמשיך איתה לכל החיים.
אבל
אם אתה בונה לעצמך אורח חיים כזה שאתה יכול לחיות איתו עד 120 אז אין מצב שבו תתקע, תשבר ותעלה הכל מהתחלה.
הסיבה מאד פשוטה, בחרת דרך שמתאימה לך.
כל אופציה אחרת תהייה אולי טובה לתקופה ותמיד תהיה לה נקודת סיום כלשהיא.
האם זה יקרה מוקדם או מאוחר זו השאלה אבל תמיד זה מסתיים.
לעומת זה במצב שבו תשנה את הרגלי האכילה שלך, תבחר את המזון שאתה אוכל מתוך מודעות, תהנה מהאוכל ולא תרגיש שאתה בדיאטה. במצב כזה, לא יהיה מקום להשבר ולא יהיה מקום להפסיק. אילו החיים בעצמם.
שאלת איך אני מרימה את עצמי מחדש כדי להתחיל את התהליך מההתחלה.
האם קיבלת תשובה?

למעלה