שלום

שלום

הי... נתקלתי בפורום הזה וחשבתי שאולי אולי תוכלו לעזור לי בהתלבטות בנוגע לעולם העיצוב ותקשורת החזותית.

סיימתי תואר ראשון במדעי הרוח והחברה. תואר מפוזר שאין ממש מה לעשות איתו. כרגע אני בהתלבטויות להיכנס לעולם העיצוב. יש לי המון נסיון בציור ובצילום (לקחתי מספר קורסי) אבל אין לי ממש נסיון על המחשב ואין ספק שאני צריכה ללמוד הרבה...

בעיקרון אני רוצה להיכנס לעיצוב גרפי, אין לי תיק עבודות ואין לי ידע נרחב בתוכנות הנדרשות.

יש לי את האפשרויות הבאות: או תואר ראשון (שוב :() שבשביל זה אני צריכה מכינה או משהו שיעזור לי להכין תיק עבודות... - ואני סוג של מנסה להתחמק מהאופציה הזאת...
או לימודי תואר שני- שהבנתי שיש תואר שני בעיצוב בHIT שנשמע ממש טוב..
או לימודי תעודה

בכל מקרה את השנה הבאה אני אקדיש לצבירת נסיון(כמה שיותר ) ואני עדיין רוצה לנסות ללמוד לבד ולהכין תיק עבודות
אבל המצב שלי די בעייתי, אם אני הולכת לכיוון תואר ראשון, זה נורא שוחק גם נפשית וגם כספית- עם כמה שאני רוצה את זה... זה פשוט... לא. מעבר דירה יחד עם שכל+מחייה בימינו ל3 שנים נוספות זאת החלטה לא פשוטה.
אם אני הולכת לתואר שני- בגלל שהתואר הראשון שלי אפילו לא בכיוון, זה לא די מוזר ? במציאת עבודה למשל... הסיכויים לקבל עבודה כשיש לי תואר שני ביד ובקושי נסיון די פועל לרעתי.
בנוגע לתעודה- פשוט מקבלים תעודה, השאלה אם מוצאים עם תעודה עבודה בתחום, איך זה נחשב בתחום? או שעדיף תואר?

אתם בטוח מבינים יותר ממני אני אשמח להכוונה, המלצות.. כל דבר.

עדיין לא דיברתי או התייעצתי עם שום מוסד כלשהו כמובן התהליך שאני עוברת עכשיו הוא מאוד התחלתי, אני פשוט רוצה לדעת לאיזה כיוון כדאי ללכת.

1ronitit

New member
עיצוב גרפי

היי הילה.
כאחת שהתחילה תואר והמשיכה ללימודי תעודה אני יכולה לנסות לעזור.
בשביל להתקבל ללימודי תואר ראשון את חייבת תיק עבודות. תיק עבודות את יכולה לבנות לבד או שאת יכולה לעשות מינה של 4-6 חודשים בה תקביל הכוונה מה צריך להיות בו.
בנוסף יש מבחני קבלה, בכל מוסד המבחנים משתנים אבל בגדול זה סוג של ראיון אישי ומבדקי חשיבה ויצירתיות. במכון הטכנולוגי יש גם מבחנים פסיכוטכניים.
אני התחלתי ללמוד תוא רוממש לא הצלחתי להתחבר לתוכנית הלימודים. בשנה הראשונה לא לומדים לא לומדים תוכנות עיצוב גרפי אלא קורסי מבוא שונים.
ורק בשנה השניה מתחילים ללמוד ולהתמחות בעיצוב גרפי. אני עזבתי באמצע הלימודים ועברתי ללימוד ב hackeru קורס של שנה וחצי.
אני לא יכולה להגיד לך שלימודי תואר הם לא טובים כי הרבה אנשים שלמדו איתי סיימו והיו מאוד מרוצים, אני פשוט חושבת שזה לא מתאים לכל אחד. לי היה קשה מאוד להקדיש כל כך הרבה זמן ללימודים.
הקורס היה לי הרבה יותר קליל וממצה. בסופו של דבר אני חושבת שתיק העבודות הוא הפרמטר הכי חשוב שאת צריכה ובשני המקרים את עובדת על תיק עבודות.

תודה רבה, שאלה נוספת

מבחינת מציאת עבודה... יש בעיות במציאת עבודה בתחום כשכירה רק עם תעודה ?

1ronitit

New member
לדעתי לא

אני חושבת שלא. בכל מקומות העבודה שהייתי בהם הסתכלו על התיק עבודות שלי. פחות עיניין אותם איפה למדתי.
בגלל שזה קמצוע שכישרון ויצרתיות הם אלה שקובעים אז זה פחות חשוב איפה למדת... יש אנשים שגם לא למדו בכלל והם מצליחים בתחום.

למעלה