שלום

Seventh Sojourn

New member
שלום

אני מסיים השנה לימודי ביולוגיה מורחב באוניברסיטת תל אביב ואני מעוניין בלימודי המשך למאסטר
תחום העניין שכן הייתי רוצה ללמוד הינו מחלקות זואולוגיות,בפרט חקר של יונקים גדולים
מהיכרותי עם המחלקה לזואולוגיה בתל אביב,אין את התחום הזה בארץ,רציתי לדעת אולי מישהו פה מכיר אוניברסיטאות בעולם שמלמדות את התחום מחקר הזה ויכול להפנות אליי לינקים לאתרים או לחוקרים ספציפיים
תודה
איתי

Philip Jr

New member
ביולוגים לכאן בבקשה!

אני יונק קטן שלא מבין ביונקים גדולים. בהצלחה!

ateo

New member
לא שמעתי על מישהו שעוד חוקר את זה פרופר

בפועל רוב המחקר שאני מודע אליו בתחום הוא בעצם מחקר בגנטיקה. הכוונה היא שגם אם שאלת המחקר שלך תהיה בנושא "הגנטיקה של החתוליים" יש גנטיקאים רבים מאוד שיוכלו להנחות אותך. לדוגמא, אם תסתכל באתר של המחלקה לזואולוגיה באונ' קיימברידג' תראה שרוב מה שכתוב שם עוסק בפילוגנטיקה. לכן, הייתי מניח שרוב מה שעושים בתחום חופף מאוד למה שקורה במחלקה לגנטיקה, בהבדל האחד שבגנטיקה עושים הרבה ניסויים גנטיים שפחות סביר שתעשה בג'מוסים. אז אולי מחקר יותר ביואינפורמטי? (אני כמובן מוטה לביואינפורמטיקה כי זה הכיוון שלי).

בכל מקרה, הדרך הכי טובה היא לעבור על המון מאמרים (אפילו רק אבסטרקט) עד שתבנה לך תמונה של מי חוקר מה.

נראה לי שזו הטיה שלך...

כמובן שיש הרבה מחקר מולקולארי ופילוגנטיקה בזאולוגיה כיום,אבל לא חסרים גם סוגים אחרים. כתרגיל, הלכתי ובדקתי באתר המחלקה לזאולוגיה של קיימברידג' שציינת, ורואים שם קבוצות מחקר בתחומי פיזיולוגיה של בע"ח וגם, כמובן, שימור ואקולוגיה.
והנה למשל חוקר מהמחלקה הזו שעוסק גם ביונקים:
http://www.zoo.cam.ac.uk/zoostaff/clutton.htm

ואני בטוח שאם נפרוש את הרשת מעברל מחלקה הספציפית שציינת נמצא עוד לא מעט...

ateo

New member
ולכן ציינתי שזה מה שאני מכיר ושאני מוטה.

ateo

New member
אני תמיד שוכח ש...

ביולוגיה ≠ ביולוגיה מולקולרית

תופעה נפוצה מאד אצל ביולוגים מהדור שלנו

"גדלנו" כסטודנטים ומדענים צעירים בתור הזהב של הביולוגיה המולקולארית. הכלים של המתודה הזו כל כך משמעותיים במחקר כיום שקצת שוכחים שזה לא כל הסיפור.

סביר להניח שעוד בחיינו נזכה "לקרוא" את הפרק הפוסט-מולקולארי של מדעי החיים - ואלי חלקנו גם יעזור לכתוב אותו.

Caput femoris

New member
איך הולך להיראות

הפרק הפוסט-מולקולארי של מדעי החיים? נשמע מעניין.

ateo

New member
אני חושב שזה מה ש Systems biology מנסה לעשות

כביכול לחזור למבט על מערכות ביולוגיות מלמעלה, אחרי שיש הבנה בסיסית של איך חלק גדול מהמנגנונים בפנים עובדים. זה עדיין מתבסס על ביולוגיה מולקולרית, כמובן.

Gidi Shemer

New member
לא קראתי את הלינקים של רוקד

אז ייתכן ואני חוזר על חלק מהמקומות (אלא אם הוא התמקד באוסטרליה, לוקאל-פטריוט שכמותו).

לינק כללי לכוון:

http://graduate-school.phds.org/find/programs/zoology

קורנל בעיקרון נחשבת מעולה בתחומי הזואולוגיה למיניה. nc state שבאסורי מתמחה בתחום (יותר לכוון הוטרינרי, אבל לא רק). לפעמים שווה לחפש לא תחת זואולוגיה אלא תחת אקולוגיה ומשם להגיע לחוקרים טובים ותכניות משובחות.

בדקת גם מחלקות וטרינריה

אצלנו (בקלגרי) יש אנשים שעוסקים בתחומים האלו גם במח' לביולוגיה (ובמח' לאפידמיולוגיה ומח' מדבקות) וגם בביה"ס לוטרינריה.
בית הספר לוטרינריה הוא מין תופעה מוזרה כזו שמצד אחד יש בה את הלימודים ה'מעשיים' של מי שרוצים להיות רופאי חיות (מוגבל לתושבים קנדיים בלבד, עם עדיפות לאלברטנים), ומסלולי מחקר קליניים מובהקים.
מכיוון שאלברטה היא אחת מיוצאניות הבשר (בקר, אלק, ביזון, כבשים וכד') וממגדלות הסוסים (קוורטר, ט'ורוברד וכד') הגדולות בצפון אמריקה, יש המון מחקר שקשור לתעשייה בתחומים האלו.
הכל, החל מאקולוגיה של חיות בר (קריבו, איילים, דובים וכד'), מחלות של חיות בר וחיות משק, מחקרים ברפואת סוסים וכד'.
יש פשוט יותר מדי לינקים מכדי שאוכל לספק במכה.
היתרון על פני מקומות רבים אחרים, המימון נחשב יחסית מאוד מאוד טוב, וביה"ס רוצה לשים את עצמו על המפה אז הוא מקבל הרבה סטודנטים בינ"ל.

למעלה