שלום :)

מיכל151

New member
שלום :)

אני וחבר שלי מתכננים טיול לסין (חודש), דרום קוריאה (חודש) ויפן (חודש), ורציתי לדעת אם תוכלו להמליץ לי על מקומות להיות בהם, לראות, לטייל, מקומות לינה זולים ועוד דברים שיוכלו לעזור לי לתכנן את הטיול עד סופו.
תודה :)

מיכל151

New member

sitvaniyot

New member
איך נמליץ אם איננו יודעים את המסלול?

זו כנראה הסיבה שלא עונים לך.

אז כמה הארות:

בסין אין בעיה. המקומיים מזהים ישראלים ויפגשו אותך בתחנת הרכבת ויציעו לך מקומות. אל תתחייבי להם תגידי שאת רוצה קודם לראות את המקום. רוב הסיכויים שיהיה בסדר. ואל תשכחי להתמקח. המלצתי, במקומות הזולים אל תקחי חדר עם שירותים צמודים, כי יש בהם המון ג'וקים.

ביפן, תוכלי למצוא באתר של jinklo שזו לשכת התיירות הממשלתית רשימה של ראיוקן = בתי מלון למקומיים וגם הוסטלים. יפן מאד נקייה וכל מקום הוא טוב. אין צורך להיות בררנים.

בד. קוריאה עוד לא הייתי, אבל מה שהייתי עושה לגבי כל המקומות הוא להכנס לאתר של booking שם תמצאי רשימות בכל המחירים וחוות דעת שכותבים אנשים אחרי שלנו במקום. כולל מפות כדי להגיע וגם לראות באיזה מרחק את נמצאת מ....
בחרי במקום שקיבל ציון 8 ומעלה ובאחריות תהיי מרוצה.

מיכל151

New member
קודם כל תודה שענית,

דבר שני, אני בעצמי לא יודעת מה המסלול שלי.
אני בודקת בכל מיני אתרים מסלולים שאחרים עשו והמליצו. מכיוון שאיני מכירה את המדינות אליהן אני נוסעת, אני לא יודעת איפה הכי כדאי לי להיות במשך חודש. בגלל זה פניתי אליכם אולי תוכלו לעזור לי לגבי ערים, כפרים, אטרקציות ומקומות לינה מומלצים לביקור בפעם הראשונה במדינות אלו.

kogawa

New member
תכנון טיול

הבחירה שלכם להיות חודש בכל ארץ תמוהה ומגיעה כנראה מכך שאינכם מכירים את הארצות.
בעוד שליפן ובמיוחד לסין חודש זה ממש כלום, הרי שבקוריאה (למרות שטיילתי שם חודש וחצי) אין טעם להקדיש חודש שלם. תכננו קודם כל את המעברים, וזה אומר לסיים את הטיול בסין במקום ממנו יש טיסות לקוריאה, שם לטייל מצפון לדרום עם או בלי האי צ'ג'ו המדהים, ולסיים בבוסאן משם יש מעבורת לדרום הונשו. ביפן מציע לטייל מנקודת העגינה באי קיושו לפני שתחזרו להונשו להירו-שימה/מיא-ג'ימה, ואז תצטרכו לבחור או בדרך ההרים או ישר לאו-סאקה והלאה לקיו-טו/נא-רה, לאזור טו-קיו ואם יש זמן לעלות צפונה לפחות לני-קו.
לגבי סין, מסלול סטנדרטי עובר בשאנג-חאי, באזור גווי-לין/יאנג-שואו, בסי-צ'ואן (ליונ-נאן אין לכם זמן כנראה), לש'י-אן ולביי-ג'ינג.

לגבי לינות, זהו שלב רביעי אחרי תכנון מסלול כללי, הזמנת טיסות ותכנון מסלול מפורט. מציע לקנות את הלונלי פלאנט של כל ארץ ובכל עיר לבדוק איפה לישון. זהו הפרט השולי ביותר בתכנון מסלול של תרמילאי שלא מזמין מקומות מראש.

מיכל151

New member
עזרת לי מאוד.

הקצנו חודש לכל מדינה מכיוון שזהו טיול 'אחרי צבא' שלי ושל חבר שלי וכל אחד מאיתנו מתעניין במקומות שונים.
אני מתעניינת במזרח (סין, דרום קוריאה ויפן) והוא מתעניין בארה"ב.
לכן, החלטנו שנטוס לחצי שעה (מחוסר כסף) 3 חודשים יוקדשו למקומות בהם אני מעוניינת להיות ו-3 חודשים יוקדשו למקומות בהם הוא מעוניין להיות. וכך הגענו להחלטה ונעשה חודש סין, חודש דרום קוריאה, חודש יפן ושלושה חודשים ארה"ב.

זה שציינת מקומות בארצות אלו עוזר לי מאוד לדעת איך לתכנן את הטיול שלנו ובאיזה מקומות לעבור.
מה שחשבנו עד עכשיו זה לטוס להונג קונג משם לטייל בסין ולסיים בביג'ין, מבייג'ין לעבור בטיסה לסיאול ולסיים בבוסאן ומבוסאן לעבור לטוקיו.

למעלה