שלום !

D e a t h

New member
שלום !

אני כותב בפורום מבוכים ודרקונים בתפוז וראיתי את פרומוכים הקט ונראה לי מעניין ביותר .... מה אתם מתכוונים אנטי גולבליזציה ... ? בלי מכוניות ... ? בלי רכבות ? אם כיוון המחשבה שאני חושב עליו נכון אז הפורום עצמו לא צריך להיות קיים כי הוא עשה שימוש נרחב בידע מסויים של תאגיד ... ואם זה ככה לכול אחד ואחד ממכם יש לינוקס בבית ?

יאיר ovzap

New member
לא לכולם יש לינוקס

ויש הרבה אנשים שלא אוהבים את מיקרוסופט ובכל זאת משתמשים בתוכנות שלה, לא מזדהים עמוקות אם אף אחד מערוצי הטלוויזיה ובכל זאת רואים אותם, לא מסכימים עם מדיניות הממשלה (לפחות בתקופות מסוימות) ובכל זאת משלמים לה מסים - יש הרבה פעמים פער בין מה שהיית רוצה לעשות לבין מה שאתה עושה. לגבי מכוניות ובכלל פיתוח טכנולוגי - אני לא חושב שהאנטי-גלובליזציה מתנגדת למה שמכונה "קדמה" - היא אולי רק רוצה לקרוא לקצת יותר אחריות בשימוש של המשאבים של כדור הארץ, כדי שלא יהיה חורבן אקולוגי וכדי שיהיה מספיק לכולם, אולי גם לעוד שניים-שלושה דורות קדימה. בכלל, לדעתי לא צומחת שום טובה מסתם פנאטיות. חשוב להעלות שאלות, גם רדיקליות, וכדאי להקדיש מחשבה, לחשוב על אלטרנטיבות, ואפילו לפעול בקשר לבעיות מסוימות - למרות שגם זה לא בטוח שמומלץ לכל אחד (במיוחד לא לבעלי עצבים רופפים). לדעתי רכבת היא אמצעי תחבורה מצוין. יאיר

iceviper

New member
נכון מאוד

את המאמץ האנטי-גלובלי צריך להשקיע בדברים שיש להם תחליף. לדוגמא: אם לאחר מחקר בלתי תלוי הסתבר שמעבד אינטל הוא המעבד הטוב ביותר אין סיבה שאקנה חברה אחרת.אם כתוצאה משימוש ב-LINUX יהיו המון חוסר תאימות בין תוכנות נצטרך להשתמש ב-WINDOWS. יש מותגים שאפשר ואף רצוי להסתדר בלעדיהם-לאכול בבורגראנץ´ ולא במקדונלדס,לקנות בגדים טובים וזולים ןלא מותג(GAP ועוד....

D e a t h

New member
מה מפריע לך במותגים ?

למה אתה חושב שמותגים הורסים או פוגעים ? אתה חושב על כול האומללים שעובדים בסין בשביל זה ? תחשוב אם לא היה להם את העבודה הזאת .... ראיתי פה שיש טיבעוניים אז רק משהו אחד החזקים שורדים אולי אני לא הורג אישית את החיה אבל אני משלם למישהו אחר כדי שאני ישבע ....

אולי כמו שאין לך כבוד לחיות

אולי גם אין לך כבוד לבני אדם- אתה מתפרץ לפה ושואל שאלות שענו עליהם לפחות חמש שש פעמים במסגרת הפורום הזה (תסתכל בדפים הראשונים). בתור חובב DND איך היית מרגיש להסביר למישהו על קסמים או על "נקודות נסיון" או שאר דברים שהו עוד לא מבין, כשהו בא בגישה תוקפנית של " נו איזה משחק מפגר זה" אם אתה בא בגישה כזאת לא תבין הרבה לא כאן ולא בנושאים אחרים. מותגים לא הורסים כלום - אלו סמלים - מי שפוגע הם תאגידים שאחד מסימני ההכיר שלהם הוא מותגים (לא תמיד). לפני שאתה חושב על האומללים בסין (חלק מהם עובדים 18 שעות ביום - עבדת פעם 9 שעות? ) תחשוב קודם על עצמך. מי מוכר לך אוכל לא בריא, מי דואג לזהם את האוויר, לדלל את האוזון , לגמור את השטח הפתוח במדינה, לזיין לך את השכל בטלוויזיה? וכו? המלצה - תקרא קצת את הקישורים שמובאים בדף הראשי - לדוגמא www.bdidut.com לגבי "החזקים שורדים" זה מיתוס של ההוגים הנאצים (שעיוותו לגמרי את התורה של דארווין) ששרד עד היום. לא החזקים שורדים כי אם המתאימים שורדים. ההבדל הוא זה שאם החזקים היו שורדים לא היו זכרים (כי לא צריך מגוון גנטי) כל הרעיון של רביה מינית הוא להבטיח מגוון כדי שהמין יוכל לשרוד בתנאים משתנים. לכן גם דברים שנראים לפעמים כמום או פגם יכולים להיות יתרון (לדוגמא גן שגורם לרגישות לאנמיה חרמשית גורם גם לעמידות גבוהה יותר נגד מלריה) אני לא טבעוני ואפילו לא צמחוני גמור - לצערי - אבל אתה לא צריך לאכול בשר כדי לשבוע. ואת שאר הוויכוח לגבי זה אולי כדאי לנהל בפורום צמחונות. אם החזקים שורדים אז אולי אתה גם בעד פאשיזם? תחשוב טוב לפני שאתה עונה- כי אם אתה לא אז אתה צריך לשקול מילים. יום טוב ונעים. למתים ולחיים.

D e a t h

New member
סליחה ...

אני לא חושב שבאתי בגישה של אנטי גלובליזציה מפגרת ואני מאוד מצטער אם מישהו חושב כך .... אבל את טוען שמשתנים זה החזקים בדיוק .... התאימים שורדים אז המתאימים = החזקים , אני בוחר לאכול אוכל לא בריא .... אני בוחר לזהם תאוויר בידיעה מוחלטת שאני יהרוג תעצמי בסופו של דבר ... אבל מעניין אותי לדעת איך אני ימנע מכול זה ? אם הנאצים היו גמישים וחזקים כמו שהם טוענים אז הם אכן היו משתלטים על העולם ... אני לא בעד החזקים שורדים זו עובדה ... אני לא מדבר רק על חזקים פיזית , גם אנשים חכמים , אסטרטגיים , מספרים ועוד ... החזקים ישרדו. אם תילחם אם מישהוא שהוא חזק ממך ותלחמו כוח מול כוח מי ינצח ? (החזק ברור) לכן זו עובדה שהחזקים ישרדו . אבל אני מאוד לא טוען שנגיד אני יהיה חזק אני לא יתעלל בחלש, אם אני כן יתעלל זה יהיה פאשיזם (לא? תקנו אותי אם אני טועה) אבל אם החלש יתקוף אותי אז אני ינצח אותו כי אני יותר חזק, לפי דעתי החוכמה היא לנסות לחיות בלי ניצול החלש , ואם אני צריך לנצל את החלש אני לא כול חזק בעצמי , החזק צריך להראות אחריות מסויימת כלפי החלש כדי שיתקימו בהרמוניה , למרות שהעולם האידיאלי היה אם כולם היו שווים , אבל מצב שכזה לא יכול לקרות, אם שואלים לטיעונים למה החזק צריך לחיות בהרמוניה אם החלש אז יש לפי דעתי שתי סיבה שחייבת לשכנע גם את החזקים .... ברגע שאתה פוגע בחלשים שרבים ממך , אתה לאט לאט מלהיט את זעמם בסוף שהם יתפרצו אם יהיו יותר חזקים , ובסוף ינצחו אותך , דוגמה : המחתרות היהודיות לפני הקמת המדינה , אנחנו יהינו חלשים בהרבה מבריטים החזקים אבל בסופו של דבר ניצחנו אותם בזכות הזעם ,המחשבה שמקום זה שייך לנו וגם האחדות של העם שתמך בנו ,הבריטים שהשלטו על המקום הזה כנראה לא היו מעוניינים בו כול כך , אם לעומת זאת יהינו נלחמים מול פאנטיים מוסלמים שמאמינים שמקום זה שלהם אז הקרב היה קשה הרבה יותר. כך שצריך להתחשב בחלשים לא רק בגלל שזה הומני. גם בגלל שבסופו של דבר לכולם יש סיכוי לנצח . אני אישית גם בגלל זה . וגם בגלל זה . הטיעון ההומני (לפי דעתי) : אסור לגרום לאדם לעבוד קשה , אם אתה לא יכול לעבוד את העבודה הזו למה לתת לאחר ? , אם האחר מסכים לעבוד בתנאים קשים תמורת משכוורת עלובה אז זה לא בעיה אף שצריך לידע אותו בקשר לשכר מינימום ותנאי עבודה , אם זה לא נראה לו יש לו את הזכות להתפטר , ומעביד שלו פועל כך צריכים לאסור אותו . זהו מצטער שכתבתי כול כך הרבה... מצטער אם עיצבנתי מישהו בשאלה שלי . אני לא חושב שאנטי גלובליזציה היא מטומטמת אני חושב שצריכים לטפח אותה אבל גם צריך שהיו גבולות מסויימים , תודה סליחה עוד הפעם וביי

תודה וסליחה גם כאן

יש הבדל תהומי בין חזקים לבין שורדים. למרות שזה הבדל סמנטי קטן. אםן תיקח את הגנים של אנשים חכמים, חזקים, יפים מוצלחים וכו´ ותהנדס מהם סופר גזע - כמו שהנאצים ניסו לעשות - המין החדש שיווצר יחזיק מעמד בערך 50- 100 שנה. זאת היות ויהיה לו מגוון קטן יחסית - וזו בדיוק הסיבה שיש בעולם זכרים (תחשוב על זה רגע - זו אוכלוסיה מיותרת לחלוטין שגומרת חצי מהמשאבים של המין - בלי לתת תרומה כלשהי - חוץ מהנושא של מגוון גנטי). הנשוא הזה די גדול וחבל לי להרחיב עליו כעת . הבאתי גם דוגמא מדוע אנשים "חלשים - חולים באנמיה חרשמית - יכולים לשרוד בתנאים שבהם אנשים חזקים ימותו (בסביבה רווית מלריה - כמו צפון אפריקה). עוד דוגמא זו שרירים? למה לא כולם נראים כמו שורצנגר? לא רק בקרב בני האדם - למה חיות לא נראות כמו הגירסה מנופחת השרירים - הרי לפי הגירסה שלך היה להם מיליוני שנים לפתח שרירים ולהחתרות זה בזה - הסיבה היא שוב ההבדל בין מתאים לבין חזק - בתנאים של מחסור במזון - בצורת - לאלו שיש להם פחות שרירים יש משטר אנרגיה יעיל יותר היות ושרירים גדולים צורכים הרבה אנרגיה - כך שדווקא החלשים יכולים לשרוד בתנאים אלו. וכו וכו´ - אם אתה מתעניין ב"איך הדברים באמת" בנושא הזה קרא קצת על אבולוציה ועל תתפתה לאמונות טפלות. כשאתה מזהם את האוויר אתה הורג גם אותי או מישהו שעוד לא נולד בכלל - וזאת לא בחירה שלי או שלו. העובדה היא שיש תלות הדדית ביננו. חוץ מזה זיהום לאו דווקא יהרוג אותך - הוא לדוגמא יכול לגרום לעקרות או לפיגור שכלי או למחלות (בדיוק היום גילו את היתוש שמעביר את מחלת הדנגה בארץ - כנראה בגלל אפקט החממה או סחר בצמיגים ישנים) בנוגע לקידמה וגלובליזציה - אני ממליץ על החלק הבא בבדידות שמדבר על הנושא של קידמה טכנולוגית . יש שם גם הרבה תשובות לנושאים אחרים וגם הבהרות למה מדובר בכלל ב"אנטי של שלטון התאגידים או של המערכת הכלכלית - ולאו דווקא "אנטי גלובליזציה - שם שהודבק לתנועה שכוללת אלפי קבוצות על ידי העיתונות (שבעצמה יש לה חלק לא קטן בנושא)

lost is back

New member
נו זאת הכוונה שלי ....

החזק (בזמן הנתון שהוא החזק) צריך להתייחס יפה לחלש ... אבל מה אתה מציע שאני לא יסע באוטו רק שתידע שבל קידמה לא היה גם רפואה מתקדמת ......

יאיר ovzap

New member
הימין בארה"ב משתמש עכשיו הרבה

במושג של "חמלה" (compassion) - צריך להמשיך לשלוט, לצבור הון, ולנסות להשתלט על משאבים, אבל צריך גם לפעול מתוך חמלה כלפי החלשים, לא בגלל שמגיע להם משהו, אלה כי רק כך ניתן לשמר את הסדר הקיים (המשך של מושג החמלה והצדקה הנוצרי). את המושג Compassionate Conservatism טבע ג´ורג´ בוש הבן. ראו למשל את ספרו של מרווין אולאסקי (Olasky): Compassionate Conservatism: What it is, What it Does, and How it Can Transform America יאיר

lost is back

New member
מי שמכיר אותי יודע טוב מאוד

מה אני חושב על בוש ועל הימניים בכלל ..... צריך לנהוג בחמלה לחלשים כי אנחנו בני אדם .... אני נתתי טיעונים כדי לשכנע אנשים שמרניים יותר ....

יאיר ovzap

New member
לא האשמתי אותך בימניות,

ובאמת העמדה של לדבר מתוך תרבות שפע על המצוקות של העניים היא עמדה לא קלה, ובאמת עוד יותר קשה לפנות לאנשים שמרניים שמפחדים מכל שינוי בסדר הקיים. רק רציתי לציין את זה שבגדול יש שתי עמדות, למיטב הבנתי: 1. שמרנית: העניים ראויים לחמלה, לסיוע, לסעד, לנדבות 2. רדיקלית: יש דברים שמגיע לכל אחד לקבל אותם, לא בתור נדבה או טובות, אלא כי לכל אחד יש זכות לדרוש אותם. לא ככה? יאיר

lost is back

New member
אבל יש לי שאלה דיברתי אם איזה

נאצי .... ודיברתי איתו על כו מיני העלתי בפניו את הטיעון של לכול אחד יש זכות כי בסוף הוא יהיה חזק וכזה .... אז הואא ענה לי "יודע מה ? אתה צודק אבל מה אם המגובלים במוחם ? אם הנכים ? " תירגום לעיברית .... עניתי לו כי צריך לתת חמלה וכדומה ... הוא אמר לי " למה אני צריך לתת חמלה ? הרי הם בכלל לא יכולים לתת חמלה .... " ואכשיו אני בדילמה ..... מה לענות לו .... תעזרו ....

יאיר ovzap

New member
נאציזם זה סוג אחר לגמרי של

תוכנית פוליטית. הנאציזם הוא גם כן רדיקלי מאוד (מאוד לא שמרני), והוא כולל תוכנית ל"טיהור" העולם מ"חלשים", "טפילים" ו"מזיקים" (בתפיסת העולם הנאצית זה יכול להיות שם קוד לגזעים לא אריים כמו יהודים, טורקים, ערבים, אינדונזים וכו´ או לאנשיים שהם אריים אבל חולים, נכים, הומואים וכו´). לפי הנאציזם המלחמה (ומחלות) היא דבר רצוי, משום שהיא "עוזרת" לטבע להיפטר בגורמים חלשים, נחותים ולא רצויים. התפיסה הזאת נקראת מאלתוסיאנית, ע"ש תומס מאלתוס, כלכלן ואיש דת אנגלי מסוף המאה ה- 18, שטען שיש תפקיד למגיפות ולמלחמות בוויסות האוכלוסיה (כלומר, אלוהים יודע מה הוא עושה כשהוא שולח אלינו שואה, פיגועים, רעב ואיידס). אם זה היה רק עניין של טבע - ניחא. אבל הנאצים מאמינים שהם צריכים לעזור באופן פעיל שזה יקרה: לא לרחם על חלשים, ובעצם לעזור בהשמדתם. אני לא יודע אם יש מה לענות לתפיסת עולם כזאת. יש דברים שמגיעים לכל אחד, גם אם הוא לא יוכל להשתמש בהם כדי להפוך לגזע "חזק" (שוב, במונחים נאציים) בגלל שהוא נכה או חולה או הומו או יהודי. רק כדאי לשים לב שהתפיסה הנאצית מניחה שהמלחמה על המשאבים היא רצויה והכרחית, כי עדיף שישתמשו בהם אנשים "עליונים" ולא אנשים "נחותים". כלומר היא מהווה נגזרת מהתפיסה התחרותית-קפיטליסטית בכלכלה. כלומר, כמו התפיסה השמרנית, היא לא מאמינה שניתן ליצור מצב שבו יהיה מספיק לכולם, שכולם יחיו בצורה סבירה. אבל בניגוד אליה, היא לא אומרת "נשאיר את המצב כמו שהוא, ונזרוק עצמות לחלשים", אלא "בואו ננצל את המצב כדי להיפטר מהחלשים, כדי שיצמח לנו זן משובח יותר (ודי אחיד) של אנשים". אחד הכיוונים שאפשר לחשוב עליהם, מה שהציע דרור (בשרשור הזה), הוא באמת שלא החזקים שורדים, אלא המתאימים. וכאן הנאצים מפספסים את הכוח הטמון דווקא במגוון של צורות החיים. אולי צורה אחת לא תשרוד (דינוזאורים), אבל בזכות צורה אחרת (אמבות) תהיה המשכיות. יאיר

lost is back

New member
אבל לא עניתם לי ....

איך בדיוק אני יואמר לאיש הזה .... הרי הם באמת פגועים מוחית .... אני חושב אני לא מצליח למצוא דרך לענות לו ....

letdown

New member
בטח ימחקו את זה...

דת´, יא חתיכת חכם! מקווה, שהדת´ יגיע אליך, בקרוב...

lost is back

New member
מה ? !

אני אומר לכם מה שהבן אדם אמר לי ... לא משאני חושב או שאני מרגיש .... ותכנית מהראייה שלו הוא צודק ....

יאיר ovzap

New member
אם משהו באמת מפריע לך

במה שהוא חושב, תגיד מה מפריע לך, מה לא בסדר בעיניך - זו יכולה להיות התשובה הטובה ביותר. אבל לא בטוח שתצליח לשכנע אותו - כמו שלא בטוח שתצליח לשכנע פונדמנטליסט איסלאמי או קפיטליסט עשיר, נהנתן ואגואיסטי. סביר להניח שהוא "יושב" על כל מיני הנחות יסוד שאני ואתה לא חייבים לקבל (ראה שוב את מה שכתבתי על נאציזם). יש כל מיני תיאוריות של מלחמה, אחרית הימים, "עליונות" ו"זכות אבות" - באיסלאם, בנצרות, ביהדות, בלאומיות וכו´. השאלה היא למה אתה כל-כך רוצה לענות לנאצי הזה שאתה מדבר עליו, מה הקטע שלך איתו או עם הדעות שלו. במילים אחרות, אולי תספר לא מה אמרו לך, אלא מה *אתה* חושב או מרגיש? יאיר

lost is back

New member
אני חושש שיש אנשים שיסכימו איתו

הרי הנכים לא יוכלו לעזור לי ... אבל אאנחנו לא מצפים מהם אנו חייבים לנהוג באחריות ובראש שניתן לנו ... וגם בלב ... לענות את החלש זה טיפשי ומעיד על שיגעון גדולות ... צריכים למנהוג בתוקף אנושי .... לעזור לכול אחד ההזכוק לעזרה ... בזכות שווים .... רק בגלל שאנחנו אנשים ....

הנכים לא יוכלו לעזור לך?

מה עם לדוגמא אתה תהיה נכה עקב תאונת דרכים - כל אחד מאתינו הוא נכה בפוטנציה ולאף אחד אין יכולת להבטיח שהילד שלו לא יהיה בעל "מום" שכלי או מנטלי או גופני (כפי שכבר כתבתי המום הזה הוא לאו דווקא מום באיזה שהיא צורה). בכל מקרה לדוגמא יש הרבה נכים שהם מתכניתים - ויוכולים לדוגמא לכתוב תוכנה. יש גם נכה אחד שנקרא סטיבן הוקינג - אז כנראה שהנכים יכולים לתרום לחברה לא פחות מאיתנו "הבריאים".

למעלה