הכוונה מלאה>>>
קודם כל, האם הינך יוצא מת"א או שמעיר/יישוב אחר? לא תמיד מעבר בת"א יעזור לך, להיפך מעבר בת"א יכול להאריך עבורך את זמן הנסיעה.
אלו הדרכים להגעה מת"א למחנה צאלים:
1. דרך באר שבע:
א. 370 ישיר לבאר שבע דרך כביש 6.. הקו מופעל ע"י אגד תעבורה ומטרופולין לסירוגין. שים לב! נסיעות אגד תעבורה יוצאות מרציף מספר 625 ונסיעות מטרופולין יוצאות מרציף מספר 626. מדובר כמובן בקומה 6 של המרכזית. אתה יורד במרכזית באר שבע ומחליף לקווים 30/130 של אגד תעבורה למחנה צאלים. קווים אלו יוצאים מרציף מספר 8 (מול המינימרקט שיש שם).
ב. קו 380 ישיר לבאר שבע. קו זה יוצא מרכבת מרכז מהמסוף שנמצא מול פתח תחנת הרכבת (לא המסוף של אגד ודן), מדובר ברציף הראשון במסוף זה. הקו מופעל אף הוא ע"י מטרופולין ואגד תעבורה, אך מדובר ברציף משותף לשתי החברות. המשך הנסיעה כפי שפירטתי בסעיף א.
ג. רכבת לתחנת "באר שבע מרכז" - תחנה סופית לרכבת זו. מעבר למרכזית הצמודה, איך שאתה נכנס למרכזית הבורגר ראנץ', אתה פונה שמאלה ואז יתגלו בפניך הרציפים.
2. נסיעה דרך צומת גילת/אופקים:
באופציה זו אתה עולה על קו 378 מטרופולין. קו זה יוצא ממסוף האוטובוסים שברכבת מרכז, מהרציף האחרון (מספר 6 אם אני זוכר נכון). ניתן לעלות על קו זה גם מעזריאלי (בצד של הקריה), בית מעריב (דרך בגין), בית הדר ורחוב הרכבת פינת בני ברק (קרוב למרכזית ת"א). משם הקו נוסע לשדרות, נתיבות ולאחר מכן לצומת גילת ולאופקים. הנסיעה אינה ארוכה מכיוון שאין תחנות ביניים מלבד היישובים שציינתי (כל סיבוב בכל יישוב לוקח 5-8 דקות).
מהתחנה בה אתה יורד בצומת גילת, אתה ממשיך עם 30/130 אגד תעבורה לצאלים. במידה ואתה יורד באופקים, עליך לרדת בתחנה הראשונה בעיר ואומנם ממנה ניתן לעלות גם על קו 30, אך על 130 ניתן לעלות רק בצומת הכניסה לאופקים (מרחק הליכה).
שים לב! בנסיעה דרך צומת גילת/אופקים - יש מצב שהאוטובוס יהיה מלא עם נוסעים בעמידה (במיוחד בימי ראשון). אני אישית ממליץ על נסיעה דרך באר שבע מכיוון שקווים 370/380 נוסעים דרך כביש 6, מן הנסיעה בהם עומד על כשעה ורבע, הרכבת עומדת על זמן נסיעה זהה (ואל תאמין לפרסומי ה55 דקות, זה רק מתחנת ההגנה לבאר שבע צפון וזה רק ברכבות המהירות שמדלגות על לוד ולהבים-רהט).
3. אופציית נסיעה מעולה לשעות אחה"צ-ערב:
ממרכזית ת"א ברציף מספר 624 (אם אני זוכר נכון), קו 379 של אגד תעבורה עד לתחנה הסופית - מועצה איזורית אשכול. במועצה קיים מסוף אוטובוסים וממנו יוצא קו א14 של אגד תעבורה. שים לב! רק חלופת הערב של קו א14 מגיעה למחנה צאלים, ולכן רק הנסיעות הבאות של קו א14 היוצאות מהמועצה רלוונטיות: 17:20, 19:15, 22:20.