שלום

שלום

אני לא אוכל הרבה ירקות כי לא רבות האופציות שטעימות לי. אני בכל זאת מנסה למצוא דברים שאני אוהב ו"להגניב" למזון שאני אוכל.
אני אוכל בעיקר מלפפון, עגבניה, חסה ומעט כרוב. לאחרונה התחלתי לאכול גם אפונה. זה מספיק ויטמינים?
1. האם גרגרי חומוס זה בריא ומוסיף לי ויטמינים יותר מאשר שומן וכד'?
2. יש טעם לאכול שעועית ברוטב מקופסת שימורים?

שאלה אחרת: חבר שלי טוען שכדי להוריד אחוזי שומן וכד' יותר קריטי לשמור על תזונה נכונה מאשר לעשות ספורט. הוא אומר שהחשיבות של ספורט היא 30% והתזונה היא 70%.
האם זה נכון? אני מדבר על מצב שבו לא אוכלים באופן קבוע מקדונלדס, מנות חמות חטיפים ועוגות לארוחת צהריים.

תודה.

ועוד שאלה:

טוענים שאנחנו בכלל לא אמורים לשתות חלב ומוצריו, ושחלב לא בריא. האם חלב סויה נחשב בריא יותר?

תשובות

1. עדיף לגוון אבל גם התפריט שלך אינו רע. מספיק מבחינת וויטמינים כל עוד הכמויות סבירות.
2 בגרגרי חומוס אין כמעט שומן ויש הרבה וויטמינים ומינרלים וגם חלבון שכדאי להשלים אותו בעזרת צריכת מאכל נוסף עשוי דגנים כמו לחם, פסטה אורז וכו.
3 יש טעם לאכול שעועית ברוטב מקופסת שימורים? כן בהסתייגות שכדאי לבדוק את כמות המלח הנמצא ברכיבי התבשיל כי הוא עלול להיות מוסף בכמות מופרזת.
4 החבר בגדול צודק ואם כמו שאתה כותב מקפידים על תזונה נכונה אז התוצאות יבואו. בשביל להשמין חשוב גם הכמות שנצרכת ולא רק סוגי המאכלים ראה את מתאבקי הסומו שתזונתם לא שונה במרכיביה מהרגיל ביפן אבל הכמויות.......

פצית219

New member
כדי להוריד אחוזי שומן אתה יכול לא לעשות בכלל

ספורט. מספיק שתהיה בגירעון קלורי. אם אתה רוצה גם להיראות טוב, אתה חייב להעלות את אחוזי השרירים ואת זה אתה חייב לעשות דרך ספורט כמובן. מצד שני, אם תהיה בעודף קלורי רציני אז גם אם יהיו לך טונות של שרירים זה לא יעזור כי השומן יסתיר אותם. בקיצור, אין ממש טעם להגיד כמה באחוזים כל דבר משפיע כי הם לא משפיעים על אותם דברים. חוץ מפעילות אירובית שלא תורמת מי יודע מה להעלאה במסת שריר אלא בעיקר שורפת אנרגיה לכן תורמת יותר להורדת אחוזי שומן, וכאן באמת צריך להתאמץ הרבה יותר אם רוצים להוריד אחוזי שומן דרך ספורט לעומת דרך תזונה.

תשובה

ירקות - הכלבאיזו כמות מדובר? מומלץ כ-5 מנות ירק ב-5 צבעים שונים ביום (כל צבע בעל מרכיבים חשובים אחרים). מה עם פירות? אפשר גם לשלב עם פירות, כמובן שלא בהגזמה כי בפירות יש גם סוכר.
אפונה/חומוס הם קטניות,שגם להן ערכים תזונתיים חשובים יחד עם זאת קטניות מכילות גם שומן אך מדובר בשומן צמחי.
שעועית מקופסת שימורים - עדיף שעועית יבשה מבושלת או קפואה, במזון משומר יש גם תוספת של מלח.
לגבי הורדת אחוזי שומן - כפי שנאמר כאן, לא הייתי מתייחסת לחלוקה באחוזים, אין ספק שיש חשיבות לשילוב של 2 הגורמים יחד פעילות גופנית אירובית לשריפת שומנים וגם שמירה על תפריט מאוזן.
חלב- הכל שאלה של מינונים, אם מדובר על כוס חלב שתיים ביום זה בסדר גמור, חלב הוא מקור טוב לסידן. אפשר גם לשתות חלב סויה מועשר בסידן, עניין של טעם אישי.

למעלה