שלום

sceptic1

New member
איך אתה בכלל מתחיל להעריך דבר כזה?

איך אתה קובע כמה שאלות קיימות ואיך אתה מביא לידי ביטוי את החשיבות של כל שאלה?

פיטרמן

New member
הכוונה ליחס בין הדברים הידועים והמובנים

לבין השאלות הבלתי פתורות שעדיין ישנם במדע. לא התייחסתי לשאלות שלא באו לעולם. ושוב, זאת הערכה גסה מאוד וכנראה לא ניתן לחשב את זה בצורה מתימטית.

think bunny

New member
דברים שכדאי לדעת

בקצרה:
1. המדע לא קרוב "לפתור" את העולם. עצם המושג מופרך מיסודו
2. תיאוריות מופרכות חדשות לבקרים. המדע עצמו הוא צעיר ודינאמי מכדי שכמה עשרות שנים שתיאוריה תחזיק, תהווה אמיתה מוחלטת (והכוונה היא לאופן שבה אנשי המדע מתייחסים לתיאוריה שכזו)
3. ישנן תיאוריות יותר וודאיות וישנן יותר ספקולטיביות. ראוי לדעת מה היא כל תיאוריה (תיאורית "המפץ הגדול" לדוג' מוגדרת כספקולטיבית מאוד הן על ידי תומכיה, ותיאורית האבולוציה הוגדרה ע"י פופר עצמו כספק מדעית)

ובהרחבה:
1. כמות המידע שקיימת בעולם היא אין סופית- לא כמשל, אלא כעובדה.
היקום (כך על פי המדע, כך על פי ההיגיון) הוא אין סופי במרחב, ולפיכך אפילו אם היינו רוצים לרשום מילה על כל כוכב וכוכב התיאור יהיה אין סופי.
אבל למה שנרחיק כל כך? דרך פעילות המוח, ריפוי איידס וסרטן, השפעת סיגריות על בעיות קשב, מי רצח את ארלוזורוב, האם ניתן ליצור יצור חי, האם האור היא המהירות הגבוהה בטבע, מי בנה את הפירדמידות ומי מוכן להרוג כבר את החתול של שרדינגר? זה אפילו לא קצה קצהו של עולם מדעי מרתק שאפילו התיאוריות שלו הן בגדר ספוקלטביות על סף הלא- מדעיות.
לא 80 אחוז, לא 8 אחוז ולא 0.00008 אחוז- אי אפשר לכמת את מה שאנחנו לא יודעים.

2. אבי עובד במכון למחקר בטכניון בהכוונת חוקרים לקרנות מחקר, וכל יום, באגף שלו, בטכניון, מוגשים כמה עשרות מחקרים שכל עניינים להפריך הנחות קודמות במדע ולקדם את עולם הדעת. חלקם טובים, חלקם פחות. אין כמעט תיאוריה בעולם המדעי שאין עליה חולק (לא תמיד הוא רציני, ולכן התיאוריה עומדת בעינה), אבל להסתכל על התיאוריות המקובלות כיום בתור אמת מוגמרת זו טעות. טעות מדעית.

3.אמר כבר צ'רצ'יל: "לעניות דעתי, אך זו היחידה שיש לי". אנחנו לא יכולים להסתמך על מידע שאין לנו. כך שאם יש תיאוריה שנשמעת אמינה על כך שסיגריות מזיקות לבריאות (ולמי שכבר קופץ על הניסוח- המחקרים דהיום מצביעים שמחלות קוגנטיביות שכיחות פחות אצל מעשנים ושצליאק שכיח יותר אצל אלו שהפסיקו לעשן), אעדיף לא לעשן. אבל אם יש תיאוריה אחרת, ספוקלטיבית משהו אודות הקמת העולם במפץ הגדול- זה פרט מידע מעניין שראוי להתייחס אליו, אבל בן אדם יכול לקום בבוקר ולהתפלל בלב שקט עם ציצית ותפילין, בלי שתאוריה מעין זו תדיר שינה מעיניו.

כמה תיקונים

(והם בהחלט לא מכסים את כל אי הדיוקים שבדבריך).

1. מרבית התאוריות המדעיות ששרדו יותר ממספר עשורים שרדו עד ימינו - לכל היותר בתיקונים מינוריים.

2. האבולוציה מוגדרת כיום כתיאוריה מדעית על ידי הרוב המוחץ של המדענים בעולם, ולכן גם הוכרה ככזו על ידי בית המשפט העליון בארה"ב. המפץ הגדול נחשב למבוסס עוד יותר.

3. היום מקובל להניח שהמרחב דווקא סופי, אם כי זה לא הוכח בוודאות. בכל מקרה, זה בוודאי אפשרי.

4. אוסף פיסות מידע אינסופי יכול להיות מתואר בצורה סופית. שווה לך לקרוא על תורת האינפורמציה.

זהו לבינתיים.

sceptic1

New member
לא שאלתי על עקרון ההפרכה

שאלתי על החלק השני של המשפט שלך: "מועידה אותה להיות מופרכת".

מדבריך אני מבין שאתה כן סומך על דברים שהם לא אמת מוחלטת, אם כן למה בנוגע לאמונה אי אפשר לסמוך על השכל?

לפני שאתה מקבל את האמירות של האל אתה צריך להגיע למסקנה שהוא קיים ושהוא מדבר איתך וכ'ו. איך אתה מגיע לזה אם אתה מקבל רק אמת מוחלטת ואמת מוחלטת היא רק דבר האל?

motii011

New member
לא מסכים אם דבריך

כתבת
"אם אינך מנסה לחיות בדרך הנכונה- מה אכפת לך איך אתה חי?
תהיה חרדי, תהיה חילוני, תהיה סוחר נשים- מה יניע אותך לשנות את מקומך בעולם?"

אני יכול לענות לך מהזווית שלי... אני לא מנסה לשנות את המיקום שלי בעולם ואני גם לא מנסה לחיות באיזה שהוא דרך נכונה
המחשבה כאילו יש איזה דרך נכונה ועל פיה כולם צריכים לחיות זוהי מחשבה פטרוניסטית דתית מוחלטת.
וגם נתונה לעיוותים ותעיד על זה ההיסטוריה הדתית של כל העמים.
כל אחד חושב שהוא יודע איך צריך לחיות! באיראן חותכים לנשים את המה שמו כדי שלא יהנו! וביהדות חותכים את המה שמו לגברים כדי שפחות יהנו (ע"פ הרמב"ם)
כולם לוקחים לעצמם חרות לקבוע לשני מה לעשות.
אני חושב שאני לא צריך לחפש את הדרך נכונה! כי אין דרך כזאת!
מה שנכון לי יכול להיות רע לשני!
אני צריך לחיות בדרך שנוחה לי והיא יכולה להיות אגואיסטית!
(ובנינו שאף אחד לא יספר לי סיפורים שאם נשליט את הדת נצמצם את האגואיסטיות.... זה אולי מעלה אותה)
יש אנשים שנהנים להיות קניבלים ולאכול אנשים חיים! ויש כאלה שנהנים לאכול אותם חיים במילותיהם!
זהו העולם!
אני יכול להבין את עצמי שאוהב לעשות טוב למישהו אחר כי כייף לי לראות מישהו שמח.
ולא בגלל שיש איזה שהוא ערך שאני משועבד לו ולכן אני רוצה לעשות טוב.
למזלנו אנו חיים בעולם שמבין זאת ולכן תוקנו חוקים שהפסיכופתים שנהנים לעשות רע לאנשים לא יצליחו במזימתם.
ואם יש איזה פסיכופת גם הדת לא תעזור לו!
(ויעידו הפדופילים שמתרבים ל"ע במגזר החרדי!)
כל החכמולוגים שמחפשים "משמעות" במרכאות לחיים ממשיכים לחפש כי הנאתם היא החיפוש! ושיבושם להם.
אבל לפחות שיודו שהם נהנים מהחיפוש ולא יעשו נפשות נוספות לאותו חיפוש משעמם!
שום דבר לא נאמר בפן אישי הכל באופן כללי!

almog4

New member
כל העניין עם האמונה מגוחך, כי

כי גם אם כבר החלטנו להאמין שיש שאלוהים שנתן תורה לעם ישראל,
למה לא להאמין גם שאותו אלוהים התגלגל בישו (שזה לא סיפור מופרך יותר מסיפורי הניסים האחרים בתנ"ך) ,
ביטל את החוקים הישנים והורה על חוקים חדשים, נוחים יותר, שעיקרם אהבת האדם והאל ולא הטקסים?
(כלומר = נצרות).

למעשה, יש כמיליארד מאמינים נוצרים על פני כדור הארץ, ורק כמה מיליונים מאמינים יהודים.
האם מיליארד אנשים מאמינים טועים - ורק אתה צודק?

למעשה, כל אדם הוא רציונלי כשמדובר בדתות אחרות, ו"הנטיה העבה מנטיות הנפש" אצלו - קשורה רק לדת שלו.

תחשוב על זה.

למעלה