שלום

emmaKatelin

New member
שלום

אני חושבת ללמוד רפלקסולוגיה ו/או עיסוי
ואני רוצה לשמוע איך זה לעבוד בטיפול בפועל.

אשמח לשמוע ממכם בפרטי או כאן בפורום.
תודה מראש על עזרתכם :)

בפועל

טיפול עיסוי ברובו נעשה בעמידה (של המטפל)
טיפול רפלקסולוגי בישיבה (של המטפל)
למה את רוצה ללמוד?
אוהבת לגעת?
רוצה לעזור לאחרים?
להתפרנס?
(פרסומת)

emmaKatelin

New member
כי

אני רוצה לעזור לאחרים.
אני פשוט לא יודעת מה הדרישות לעבודה בזה והיכן הכי כדאי ללמוד....

0 אור 0

New member
הדרישות סותרות ושונות

קודם כל חשוב להבין שרפלקסולוגיה ועיסוי בעקרון הם מקצועות שונים מאד זה מזה בתפיסה - העובדה ששינהם קשורים במגע, ושרבים מהמטפלים מחפשים "חבילה" של יכולות ולכן לומדים את שני המקצועות , מבלבלת לרוב את האבחנה הזאת.
רפקלסולוגיה היא שיטה הוליסטית מעמיקה, שמאפשרת לטפל באדם דרך כף הרגל.הטיפול במתייחס לכל הרבדים: גופני, נפשי, רגשי, אנרגטי. כשכל רפלקסולוג נותן נופך נוסף לפי הנטיה האישית שלו.
עיסוי גם הוא עולם ומלואו - יש מעסים רבים שיודעים להעניק עיסוי שבדי/הוליסטי/ כל שם אחר מפנק ומרגיע; יש שיטות שמתמחות בעיסוי מהמבט הרפואי/אורתופדי - רקמות עמוק, רפואי/ספורטאים /אינטגרטיבי ועוד, יש שיטות שבאות מהפן ההוליסטי יותר ובדרך כלל מגיעות ממסורת עממית כלשהי כמו עיסוי תאילנדי , עיסוי איורוודי , לומי לומי ועוד כהנה וכהנה.
אז אם את בטוחה שזה מה שאת רוצה לעשות, הדרך לדעתי היא להתנסות קצת כמטופלת כדי לדעת מה מדבר אליך, למצוא את המורה הטוב ולבדוק היכן הוא מלמד, ולהתחיל ללמוד - אחרי קורס או שניים, הקורסים הבאים כבר יבואו מבחירה יותר מודעת ומכוונת של הכיוון שאת רוצה להתמחות בו.
לגבי הדרישות:
מחד כדי להיות מטפלת טובה, את צריכה לדעת להתמסר לנתינה ולטיפול, להשקיע מהידע שלך בכל מטופל עם כל הלב,
מאידך כדי להתפרנס מזה מה שחשוב בעיקר זה יכולת שיווקית. לבנות קצת יותר קל כי אפשר לעבוד בקופות חולים או במקומות שמעסיקים מטפלים (היחס הוא בערך גבר אחד על כ 8 נשים שנקלטים), מהצד השני הבנות סובלות יותר מסטיגמות והטרדות.
אני אישית, ומכירה עוד כמוני, הפסקתי לפרסם ולקבל מטופלים שלא מפה לאוזן, רק בגלל שנמאס לי מכל מחפשי ההנאות הקלות - ובאמת שאין לי בעיה לטפל בגברים, אבל אם בחור צעיר שהייתי יכולה להיות אמא שלי לא מתבייש להציע לי הצעות מגונות, זה אומר שאף אחד לא בטוח.

dudusapir

New member
תשובה

ממליץ לך לקבל את שני סוגי הטיפול וגם לשוחח עם המטפלים כדי להבין טוב יותר ממקור ראשון.

emmaKatelin

New member
עברתי עיסויים וטיפולי רפלקסולוגיה בחיי.

אני מבינה מכם שאין צורך ללמוד עיסוי לפני שלומדים רפלקסולוגיה.

אז מה שחסר לי זה לדבר עם מטפלים.
האם מישהו מכם יכול לענות לי על שאלות לגבי העיסק והלימודים? אני אשמח גם לתשובות בפרטי אם אין אפשרות לענות לי כאן:
* כמה זמן לימודים יש למקצוע?
* היכן כדאי ללמוד? (- יש המון מוסדות שמופיעים לי ברשימה כשאני מחפשת מקום ללמוד. אני מאזור חדרה)
* האם אחרי הלימודים יש תקופת התמחות, או שתוך כדי הלימודים כבר מתנסים?

תודה.

ינוקא1

New member
אם זו לא שאיפת חייך ,

לא ממליץ.

תנאי עבודה לא משהו , משכורת לא משהו , תחרות בשמיים , הדימוי של המקצוע ברצפה.
רוב מי שלמדו את המקצוע לא יעסקו בו בסופו של דבר.

(אך אם זו כן שאיפת חייך , אז ברוכה הבאה למועדון. . .
)

* רפלקסולוגיה לומדים 3 שנים או שנתיים , עיסוי לומדים בקורס מקוצר כ3 חודשים , בקורס מקצועי שנה.

* היכן כדאי ללמוד - מקום עם אווירה טובה , יחס אישי , ורצוי לקבל שם טיפול.

* בתוך הלימודים מתרגלים אחד על השני , לפעמים יש מקומות שיש בהם גם סטאז' על אנשים מבחוץ , כדאי לשאול את השאלה הזו (האם יש סטאז') במקומות אליהם את הולכת.

snoopytush

New member
ממש עודדת אותה

"תנאי עבודה לא משהו , משכורת לא משהו , תחרות בשמיים , הדימוי של המקצוע ברצפה.
רוב מי שלמדו את המקצוע לא יעסקו בו בסופו של דבר."

הילהל

New member
זו האמת שלך...

כבר שנים אני קוראת כאן דברים כאלה
מייאשים
אין לי מושג איך התעקשתי בכל זאת
ואחרי שהתעקשתי מצאתי עוד אנשים ועוד מקומות שכותבים בהם, באופטימיות גבוהה בהרבה

לעבודה הזו יש יתרונות וחסרונות, כמו לכל עבודה אחרת
יש המון נקודות חיוביות ויש אפשרות להנות מהעבודה, להתפרנס ואפילו להצליח
נכון, לא כולם יצליחו
דרך אגב, גם לא כל עורכי הדין ..זה לא מונע מאלפים לנסות כל שנה
מעטים המקצועות שמבטיחים פרנסה בטוחה והגונה כמעט לכל הדרגים ורמות ההצלחה
כיוון שלא כולנו יכולים ליות אנשי הייטק, אני מאמינה שעדיף ללכת בכל הכוח על משהו שממש אוהבים, כי אז הנכונות למצוא את הדרך להצליח וכוחות הנפש - יעזרו ויתמכו בתוצאה

ינוקא1

New member
תבדקי כמה אחוזים

מבוגרי המכללות לרפואה משלימה עובדים בפועל במקצוע ומתפרנסים ממנו . . .

ולגבי סוף דבריך , גם אני כתבתי שאם היא מאוד מאוד אוהבת את זה שתלך על זה.

אחרת אני לא ממליץ.

ואני חושב שזו העצה הכי טובה שאפשר לתת.

הילהל

New member
האם זה ייחודי?

כי באותה מידה אני יכולה לספר לך שכשבעלי הקים עסק בגינון - הסטטיסטיקה היתה נגדו
ואכן ראינו במשך השנים המון עסקי גינון צצים, רק כדי להעלם אחרי כמה חודשים

יש תחומים שלהיות בהם שכיר פשוט לא כלכלי. לפתוח עסק קטן זה להתמודד עם סטטיסטיקה של 80% נסגרים תוך חמש שנים
העניין הוא, שזה ממש לא ייחודי לתחומי הטיפול במגע

ינוקא1

New member
נכון.

אבל חבר'ה צעירים יש בפניהם מגוון אפשרויות.

והאידאל זה מקצוע שאפשר להיות בו גם עצמאי וגם שכיר בתנאים נורמליים.
ולא משהו שנסגר תוך 5 שנים.
(ברפואה משלימה לדעתי הרוב נסגרים בשנה הראשונה . . . להחזיק 5 שנים זה הישג).

במיוחד כאשר הושקע בלימודו סכום עצום של כסף - ברפואה סינית שזה למשל לימודי 4 שנים כמו שאני למדתי , ובמכללות פרטיות , אז רק שכר לימוד ונסיעות זה משהו כמו 100,000 ש"ח !

אז מישהו שהוא כבר מבוסס קצת , יש לו פנסיה מהיכן שהוא , או שיש לו בן זוג שתומך בו ורוצה עוד מקצוע צדדי כדי לבנות אותו לאט וטוב , זה מצויין.
אבל מישהו בתחילת חייו , חסר נסיון ועם הרבה תמימות , שמחפש לעצמו פרנסה טובה ולהקים בית , אני לא אמליץ לו מראש ללמוד ולהקים עסק ש80-90 אחוזים מהעוסקים בו אינם מצליחים להחזיק את עצמם , ועוברים למקצוע אחר.

אך אם אותו אדם "נעול" על כך שזוהי שאיפת חייו וזה בוער בו וכו' , אז אני בהחלט אאחל לו בהצלחה.

הילהל

New member
הלוואי שהיו לכל אחד המון אופציות

ממה שאני רואה, להרבה מאוד אנשים יש כישורים שלא מתוגמלים בכלל בחברה שלנו. אם הלכת ללמוד גאוגרפיה או חינוך או עבודה סוציאלית או כל דבר דומה..נדפקת. תהיה שכיר, בכיף, אבל תרוויח מעט מאוד
כדי לחיות בקוות כדאי להתחתן עם מי שכישוריו מתוגמלים יותר..איזה מהנדס או רואה חשבון

אני חושבת שצריך לקחת את הכישורים שיש לנו, את מה שאנחנו יכולים להיות בו מעולים ומוצלחים ופשוט ללכת על זה בכל הכוח. להרים ידיים מראש זו לא אופציה חביבה עלי

יחדעם זאת, מסכימה איתך שיש משהו עגום בכך שצעירים תמימים משקיעים הון וזמן ואנרגיה בתחום בלי לדעת מראש מה עוד נדרש כדי לחיות ממנו בכבוד (כמו כישורי ניהול ושיווק)

0 אור 0

New member
מתחברת מאד עם מה שאמרת

ללכת בכל הכח על מה שאוהבים,
אני מאמינה שיש בזה המון דברים טובים:
ראשית, הסיכוי להצליח כנגד הסיכויים גדל מאד כאשר עוסקים במשהו שמתאימים לו ואוהבים אותו.
נכון שגם אני קצת משדרת פסימיות אחרי שראיתי מטפלים מעולים שלא מצליחים להתפרנס וקשקשנים חסרי כל עומק שמרויחים הרבה בגלל כישורי השיווק שלהם - ועדיין אני מקווה להצלחה של הטובים.
היתרון השני בבחירה לעסוק במה שאוהבים הוא שאיכות החיים נראית אחרת, אם הקריירה היא גם התחביב והאהבה - אז גם אם את לא מרויחה כמו מתכנת בכיר, טוב לך ואת שמחה בחלקך.
הצד השני של זה הוא שאנשים שבוחרים בקריירה רק מסיבות חומריות, ולא ממש אוהבים את תחום עיסוקים, בסופו של דבר גם לא יהיו ממש טובים וגם יסבלו למרות הכסף.
(ולמי שרואה מהחתימה שאני מהנדסת מחשבים - אז אני עוד מהתקופה לפני שהמשכורות קפצו לשמים. אנשים הגיעו מאהבת התחום, וזה נראה אחרת לגמרי)

מילוי צרכים הוא לא רק כלכלי

מותר ללמוד גם בשביל צרכים השונים מפרנסה. עזרה לאחרים שהם חברים, משפחה או "סתם" להתנדב פותחת כיוונים רבים להתפתחות עצמית.
הכרות עם תחומים, כיווני מחשבה שונים, עשיה ואנשים תביא לחיים מלאי ענין וסיפוק.

כלים שתרכשי, בכל תחום/קורס שהוא, קצר או ארוך, יעשירו את חייך מהנתינה (ואת האחרים מקבלה).
את יכולה להתחיל מקורס קצר או ארוך בהתאם לזמן והכסף שיש לך להשקיע, ואז "להתגלגל" הלאה עם התנדבות והתנסות לצד כל עבודה אחרת שאת עושה.

בהצלחה

למעלה