הדרישות סותרות ושונות
קודם כל חשוב להבין שרפלקסולוגיה ועיסוי בעקרון הם מקצועות שונים מאד זה מזה בתפיסה - העובדה ששינהם קשורים במגע, ושרבים מהמטפלים מחפשים "חבילה" של יכולות ולכן לומדים את שני המקצועות , מבלבלת לרוב את האבחנה הזאת.
רפקלסולוגיה היא שיטה הוליסטית מעמיקה, שמאפשרת לטפל באדם דרך כף הרגל.הטיפול במתייחס לכל הרבדים: גופני, נפשי, רגשי, אנרגטי. כשכל רפלקסולוג נותן נופך נוסף לפי הנטיה האישית שלו.
עיסוי גם הוא עולם ומלואו - יש מעסים רבים שיודעים להעניק עיסוי שבדי/הוליסטי/ כל שם אחר מפנק ומרגיע; יש שיטות שמתמחות בעיסוי מהמבט הרפואי/אורתופדי - רקמות עמוק, רפואי/ספורטאים /אינטגרטיבי ועוד, יש שיטות שבאות מהפן ההוליסטי יותר ובדרך כלל מגיעות ממסורת עממית כלשהי כמו עיסוי תאילנדי , עיסוי איורוודי , לומי לומי ועוד כהנה וכהנה.
אז אם את בטוחה שזה מה שאת רוצה לעשות, הדרך לדעתי היא להתנסות קצת כמטופלת כדי לדעת מה מדבר אליך, למצוא את המורה הטוב ולבדוק היכן הוא מלמד, ולהתחיל ללמוד - אחרי קורס או שניים, הקורסים הבאים כבר יבואו מבחירה יותר מודעת ומכוונת של הכיוון שאת רוצה להתמחות בו.
לגבי הדרישות:
מחד כדי להיות מטפלת טובה, את צריכה לדעת להתמסר לנתינה ולטיפול, להשקיע מהידע שלך בכל מטופל עם כל הלב,
מאידך כדי להתפרנס מזה מה שחשוב בעיקר זה יכולת שיווקית. לבנות קצת יותר קל כי אפשר לעבוד בקופות חולים או במקומות שמעסיקים מטפלים (היחס הוא בערך גבר אחד על כ 8 נשים שנקלטים), מהצד השני הבנות סובלות יותר מסטיגמות והטרדות.
אני אישית, ומכירה עוד כמוני, הפסקתי לפרסם ולקבל מטופלים שלא מפה לאוזן, רק בגלל שנמאס לי מכל מחפשי ההנאות הקלות - ובאמת שאין לי בעיה לטפל בגברים, אבל אם בחור צעיר שהייתי יכולה להיות אמא שלי לא מתבייש להציע לי הצעות מגונות, זה אומר שאף אחד לא בטוח.