שלום

Devani

New member
שלום

היי לפני כשנה וחצי בערך (אולי פחות) שמעתי בפעם הראשונה על חלומות צלולים. מאד הסתקרנתי וקראתי על זה באינטרנט.... קצת נבהלתי אבל פיתחתי סקרנות חזקה יותר לנושא.
אני לא בנאדם פחדן, וגם לא מהקרבה לעצמי ולמה שבפנים. אני בשנה האחרונה התנסתי עם סוג מסוים של מדיטציות והתעניינתי בדברים נוספים.
לפני כחודשיים בערך אני בטוחה שחוויתי חלום צלול קצר שאני לא זוכרת דבר ממנו היום. לגמרי שחכתי מכל העניין אבל לפני שבוע וחצי בערך חזרה לי השאלה מהו חלום צלול.
נכנסתי לאינטרנט וקראתי ובסופו של דבר הגעתי לכאן וקראתי קצת דברים שאתה כותבים ומשתפים מה שיצר בי עוד יותר משיכה וגם פחד.
אני מאד רוצה להתחיל ולהתאמן אבל מאד פוחדת מהמקום הזה.

יש לי כל מיני שאלות לפני שאני מתחילה:
האם הייתה לכם חוויה מאוד שלילית בחלום צלול עליה לא הצלחתם להשתלט?
האם פחדתם בכניסה לחלום ואיזה חוויה זו הייתה דרך השיטה בה אתם משתמשים?
יכול להיות שאני ארגיש כאילו אני שנים בחלום צלול וכשאתעורר אדע שחייתי שנים בחלום ותחושת הזמן שלי נדפקה? (כמו בסרט ההתחלה)
במידה ואני מתחילה לחוות חלומות צלולים לאחר אימון ועיסוק בנושא ואני מחליטה שזה מפחיד אותי ואני לא רוצה יותר- אני יכולה להפסיק או שמיומנות זאת טמועה בי ואני אפגש בחלומות צלולם בהמשך?
אתם מרגישים שאיבדתם את הפעולה טיבעים של שינה\חלימה בעקבות החלומות הצלולים??
באיזה גיל התחלתם לחלום חלומות צלולים ואיך הגעתם לזה? כמה זמן לקח לכם להגיע לחלום צלול ואיך?????!!

(אני בת 18)

אני מקווה שלא העמסתי בשאלות, אני פשוט באמת רוצה להיות שלמה עם זה, כי זה מפחיד אותי באותה מידה שזה מעניין אותי...
שבת שלום, דבאני

makron2

New member
שלום רב וברוכה הבאה....

חוויה מאוד שלילית בחלום צלול עליה לא הצלחתם להשתלט?תמיד אפשר להתעורר לפעמים לוקח קצת זמן אבל זה דיי קל - בדרך כלל חוסר שליטה מאפיין יותר מצבים של חוסר צלילות/הבנה חלקית של האפשרויות.

חלומות צלולים זו דרך דיי טובה לשיפור השליטה העצמית(התמודדות עם הפחדים)וכמובן שצריך להתאמן גם במציאות על שליטה עצמית/מיקוד יותר טוב.

חלומות מפחידים זה גם יכול להיות טוב במידה מסויימת,זה מאמן את האדם והופך אותו לשורד יותר טוב.

בכניסה לחלום ואיזה חוויה זו הייתה דרך השיטה בה אתם משתמשים?לי אישית היו כמה חוויות מפחידות בכניסה לויילדים אבל זה עובר וזה דיי שולי. - החוויות המהנות גורמות לתיקון.

חייתי שנים בחלום ותחושת הזמן שלי נדפקה?יש זמן חלום ויש זמן מציאות - קורה לפעמים הרגשה של זמן ארוך אבל בגדול חצלולים גם נשכחים במידה מסויימת בעיקר אם מזניחים את החלק הכי חשוב שהוא זכרון החלומות ע"י כתיבת יומן.(הכול קשור בזכרון).

אני יכולה להפסיק או שמיומנות זאת טמועה בי ואני אפגש בחלומות צלולם בהמשך?כן כמובן שאפשר להפסיק,יקח כמה ימים של הזנחה/שינוי מיקוד ואז חצלולים יתרחשו בתכיפות רחוקה יותר.

הפעולה טיבעים של שינה\חלימה בעקבות החלומות הצלולים?לפעמים חלומות צלולים גורמים למודעות/עירנות גבוהה לתהליכי השינה עצמם אך שוב זה מסתדר אחריי כמה ימים/תקופה קצרה של הזנחה/שינוי מיקוד.

איזה גיל התחלתם לחלום חלומות צלולים ואיך הגעתם לזה?אני מטבעי ספקן והתחלתי רק לפניי מספר שנים(גיל 28 בערך)אחריי שקראתי שזו עובדה מוכחת בצורה מדעית והגעתי לזה דרך האינטרנט שבזמנו קראנו לזה אינטרטט
.

כמה זמן לקח לכם להגיע לחלום צלול ואיך??באותו יום שקראתי הגעתי ע"י כוח רצון ושטיפת המוח שעשיתי לעצמי(שזה דיי דומה)לדעתי כתיבת יומן+מיילד(לאחר חלום רגיל)היא השיטה המומלצת יחד עם בדיקות מציאות במהלך היום.

זה מפחיד אותי באותה מידה שזה מעניין אותי...כן
מה שבטוח שזה לרוב מבדר וגם חוויה מעצימה.

הדבר הכי חשוב לזכור זה שלפעמים *הראש בעננים אבל צריך להיות עם *הרגליים על קרקע המציאות.

וכתבתי הרבה מקווה שזה יעזור.

היי דבאני

ברוכה הבאה :)
אני מבטיח לך שאין מה לפחד מחלומות צלולים. אף אחד (שידוע עליו) לא נפגע מחלומות צלולים בשום צורה. חצלולים לא משתלטים על המציאות, לא דופקים את תחושת הזמן (באחריות), חלומות צלולים לא פוגעים בחלומות רגילים ולא שום דבר כזה.
תסתכלי שניה מסביבך ותשאלי את עצמך- "מה אם אני בחלום כרגע?" זו בדיוק התחושה שיש בחלום צלול. אין בזה שום דבר מאיים או מפחיד, להיפך.
כמו שאמר makron2- בכל מקרה תמיד אפשר להפסיק להתאמן והחצלולים לא יחזרו.

אם את חושבת שאת מוכנה לנסות את זה- כדאי שתתחילי בחידוד יכולת זיכרון החלומות שלך. שמרי יומן ריק ליד המיטה ובכל בוקר נסי לרשום את כל מה שאת זוכרת ממה שחלמת. אפילו אם זה רק משפט אחד- תמונה או תחושה- לרשום. בצורה הזו תרגילי את עצמך שזיכרון חלומות הוא חשוב, ותזכרי יותר ויותר.
אחרי שתגיעי לזיכרון של חלום אחד או יותר בכל לילה תהיי מוכנה לעבור לשלב של העלאת מודעות החלום.

עד אז- בהצלחה :) וספרי לנו איך הולך.

Devani

New member
תודה

אני כל שישי ושבת חשבתי על זה בלי הפסקה וכל הזמן שאלתי את עצמי אם אני חולמת. בלילה של שישי היה לי מאד קשה להרדם מרוב פחד, רציתי לא לחלום ובעיקר לא לחלום חלום צלול וכל פעם שסגרתי את העיינים גלגלי המוח שלי פשוט פיתחו דמיונות מפחידים, אבל בסוף נרדמתי מאוד מאוחר וקמתי יחסית מוקדם. כשקמתי הדבר הראשון שעשיתי זה היה להסתכל על המראה(וראיתי שהכול תקין ואני לא חולמת), גם לא זכרתי אף חלום מאותו הלילה.
במהלך שבת כל כמה זמן נזכרתי בחלומות צלולים ובדקתי אם אני חולמת כל הזמן ואז נרדמתי לשינה ממש גרועה עם חבר שלי וקמתי כל הזמן ואחר כך שחזרתי הביתה לפנות בוקר שכבתי על הספה ובדקתי אם אני חולמת כל הזמן לפני שנרדמתי. קמתי אחר כך בבוקר מוקדם וזכרתי חלום אחד ממש טוב וישר רשמתי בפלאפון תקציר, אחר כך המשכתי לישון וכשקמתי זכרתי עוד חלום ממש מבולגן אבל המון פרטים קטנים, ועוד חלום קטן ממש בהמשך בצורה מטושטשת.
זכרתי 2 (וחצי) חלומות הלילה, עכשיו ישבתי לכתוב אותה בצורה מפורטת ביומן.(זה לקח לי המון זמן אבל נזכרתי בהמון פרטים קטנים) ותוך כדי כתיבה אני לא מבינה את עצמי איך לא הבנתי שאני חולמת בחלום.
זה בכלל לא רגיל אצלי. בדרך כלל אני זוכרת בקושי חלום אחד פעם פעמיים בשבוע.

אני אמשיך ואעדכן מה קורה איתי כי אני לא מסוגלת לעזוב את זה ממש. שבוע נפלא

makron2

New member
תגובה...

"חשבתי על זה בלי הפסקה וכל הזמן שאלתי את עצמי אם אני חולמת" - אני חושב שלחשוב יותר מידיי זה מיותר - כי אפשר להשיג חצלולים בקלות יותר ותשאירי מקום לדברים אחרים - *ביום רצוי להתמקד ביצירת חיי יום מעניינים יותר כי זה יגרום לחלומות מעניינים יותר.

"כשקמתי הדבר הראשון שעשיתי זה היה להסתכל על המראה" - עדיף לעשות בדיקה עם טקסט זה יותר זמין ואת יכולה לעשות בדיקה במיטה ע"י סתימת האף עם האצבעות ולבדוק אם את עדיין יכולה לנשום דרכו.
אלו בדיקות יותר יעילות.

"בדקתי אם אני חולמת כל הזמן לפני שנרדמתי" - מספיק 2-3 בדיקות לפניי השינה

הדבר *היחידי לדעתי שצריך להתרכז בו לפניי השינה הוא הרצון לזכור חלום או שניים בצורה טובה.

"זה לקח לי המון זמן" מספיק לכתוב חלום וקצת.

"אני לא מבינה את עצמי איך לא הבנתי שאני חולמת בחלום." - בשביל זה יש את *שיטת המיילד ל*שיפור המודעות לפרטים שמתרחשים בחלומות בלבד(אלו סימני חלום - אפשר לסמן אותם ביומן עם מרקר)שאותה מבצעים לאחר שזוכרים את החלום ופרטים מוזרים שבו(לקראת הבוקר בערך).קל יותר לזכור מה שרוצים לבצע בעיקר בגלל ש*חולף זמן קצר בין ההרדמות לחלום לקראת הבוקר(כמובן שצריכים עדיין להיות עייפים כדי שההרדמות תהיה דיי מהירה).

ketrina

New member
רציתי להדגיש שאין הרבה קשר בין חלומות צלולים

לחלומות בסרט ההתחלה.
לפי השאלות שלך נראה שהסתמכת במקצת על הסרט..
את לא חיה בחלום צלול במקום במציאות, זה לא תחליף.
החלום הוא שלך- אם יש לך בו שליטה לא תגיעי למקום שאת לא רוצה, לא כמו בסרט שאדם אחר נכנס לחלום של מי שישב לידו.

אישית, לדעתי חלום צלול בא על חשבון חלום רגיל, וחלום רגיל עבורי הוא עיבוד מידע בתת מודע- ולכן יש כאן הפסד.
אבל, משום שאיני חולמת רק צלול כל הזמן אלא פעם ב- זה לא משמעותי, והחוויה של חלום צלול מרתקת.

אני בטוחה שעל השאר ענו לך טוב ממני
בהצלחה!

הפסדים בחלום צלול? חס וחלילה

חלום צלול באמת בא "על חשבון" חלום רגיל, ובמהלך חלומות רגילים באמת יש עיבוד מידע, אכסון זכרונות וכו.
מצד שני, זה קצת כמו לומר שיום כיף בלונה פארק בא על חשבון לשבת בחדר ולחשוב.
יש כל כך הרבה חלומות רגילים (בממוצע 4-5 בלילה) שאם קוטעים אחד מהם זה ממש לא קריטי. אם מדובר בחלום צלול פעם בשבוע זה בטל בשישים (טוב... 35).

makron2

New member
אני חייב לציין בקשר לכמות...

מספר פעמים היה לי 2-3 חצלולים ארוכים בלילה(30ד או יותר)עם הפסקות של חלומות רגילים באמצע וכדומה,בחלקם עברתי מספר פעמים מויילד למיילד.

חלק מהחצלולים היו *מאוד אינטנסיביים ונחשפתי בהם לכמות עצומה של חוויות. - אבל רצפים שכאלה הם דיי נדירים מאחר והם דורשים רמת מודעות גבוהה מאוד.

בדרך כלל מומלץ להוסיף איזה חצי שעה או שעה נוספת של שינה בלילה שמנסים לחצלל.

ketrina

New member
מסכימה לגמרי

חצלול מגיע על חשבון חלום רגיל, דבאני שאלה על הפסדים אבל לדעתי כמו שכתבת זו גם חויה.
אני גם חושבת שבחצלול שאין בו שליטה מלאה ברמה מאוד גבוהה, התת מודע יצוץ ויכניס אובייקטים משלו לחלום,וככה יהיה מפגש בין המודע ללא מודע -משהו שחלום רגיל לא נותן.
מקווה ל"חצלל " בקרוב

Devani

New member
לא קרה לכם שהייתם מודעים ולא הצלחתם לשלוט?

כי זה מה שמפחיד אותי בעיקר. ואני מפחדת שלא אצליח ליצור חוויות חיוביות רק מהמחשבה שזאת יכולה להיות חוויה שלילית עבורי.
באופן כללי.. אין כאן למישהו חוויה פחות "מופלאה" (כמו שכולכם מתארים את זה כאן) בחצלול?

ועוד שאלה... האם מומלץ לחכות שיגיע לי חצלול באופן טיבעי או לנסות את אחת השיטות?

זה קורה, אין ספק

כולנו פה פשוט מאוהבים בתחושה הזו של חלום צלול איכותי שאפשר לשלוט בו. אין הרבה תחושות שדומות לזה.
בטח שיש חצלולים פחות טובים. היה לי חלום שלם שבו הסתובבתי בבניין וניסיתי לעשות דברים שלא עבדו. לא לזרוק אש, לא ללכת דרך מראות ולא לעוף. פשוט כלום. כל החלום הייתי מתוסכל ובסוף התעוררתי :/
יש מדי פעם חלומות כאלו, אבל הם לא כאלו שליליים. כשאת מבינה שאת בחלום החשיבות של הדברים שאת רואה בו יורדת הרבה פעמים. אין הרבה טעם לפחד ממשהו שאת יודעת שהוא לא מציאותי.
בנושא הזה- חלומות צלולים משמשים כסוג של תרפיה בטיפול פסיכולוגי. זה נקרא lucid dream therapy והרעיון הוא בדיוק זה- לנטרל מצבים שליליים פשוט על ידי ההבנה שהם לא אמיתיים, אז במקומך לא הייתי דואג.

בקשר לשיטות- פשוט לחכות שיגיע חצלול באופן ספונטני זה קצת אופטימי. נסי לעבוד עם הרבה בדיקות מציאות ויומן אם חשוב לך לא לקום באמצע הלילה.

Vendetta7

New member
היי, אני אנסה לפרט.. :)

גם אני כמוך מאוד התעניינתי בנושא הזה, קראתי עליו המון והתחלתי לעשות בדיקות מציאות. אחרי כמה ימים מרוב התעסקות אובססיבית בזה הצלחתי להגיע לחלום צלול, אבל הוא היה ממש מעפן, ולא הצלחתי לעשות בו כלום. אני רק הצלחתי לקלוט שאני חולמת אבל לא ממש הייתה לי שליטה עליו והיה משעמם.
האמת כל החצלולים הראשונים שלי הייתי רק במודעות, אבל לא מצליחה לשלוט, לפחות לא לגמרי. וזה לא מפחיד, זה פשוט כמו חלום רגיל שאת יודעת שאת חולמת, ואת יודעת שזו לא מציאות אז גם אם יקרה בחלום משהו מפחיד שלא תשלטי עליו זה פשוט יראה לך כחלום רגיל...+ הבונוס הזה שאת יודעת שזו לא מציאות.
אני בהתחלה ממש פחדתי משיתוק שינה, לכן לא ניסיתי להגיע לשם אף פעם במכוון (אצלי בדיקות מציאות עובדות תמיד והאמת שאף פעם לא נסייתי שיטה אחרת) עד שזה קרה לי במקרה ואז ראיתי שזה לא מפחיד כמו שחשבתי. דווקא השתעשעתי עם זה שאני שומעת קולות שיודעת שלא באמת שם.
אני מבינה את הפחד כי גם אני עברתי אותו, אבל האמת שזה שווה את זה ותחשבי שבסך הכל זאת לא מציאות ובחצלולים את יכולה לא רק להנות אלא גם להציב לעצמך מטרות וללמוד המון דברים. ואם זה באמת לא מתאים לך את תמיד יכולה להפסיק, זה לא בדיוק משהו שקורה באופן ספונטני (סטטיסטית). לגבי ההפסדים ששאלת אז מה שאני יכולה לחשוב עליו זה: 1. זמן החצלול בא על חשבון הזמן של חלומות רגילים, שכנראה יש להם תפקיד אחר. א-ב-ל יש כל כך הרבה כאלה כך שזה לא באמת משפיע לדעתי (זה גם בד"כ לא עולה על חצי שעה). 2. זה יכול לגרום להרגשה שישנת פחות (כמו כן כל השיטות האלה שדורשות התעוררויות למיניהן ). אני לא התעמקתי על הפעילות המוחית בזמן חצלולים אבל יכול להיות שהיא זהה או דומה לפעילות בזמן ערות ואולי זה איכשהו משפיע על השינה.בכל מקרה אני לא הייתי מחצללת בלילות שלפני מבחן או משהו חשוב אחר.

בהצלחה!!!

makron2

New member
פעם התכוננתי למבחן בחצלול...

המבחן היה בקורס מפעילי בריכה שלקחתי לפניי שנים ולילה לפניי הבמחן ביקשתי חצלול שיעזור לי במבחן - בחלום הייתי בחדר מכונות של הבריכה ואז קיבלתי צלילות,מייד ביקשתי מהחצלול שיעזור לי ואז הפכתי לזרם של מים וזרמתי במערכת.

בגדול היה שם מעט ידע פרקטי אבל קמתי עם הרגשה ממש טובה ועברתי את המבחן בהצתיינות - אני יציין גם שרוב האנשים עברו בקלות אז בהחלט היה לבוחן אינטרס להעביר כמה שיותר.

Devani

New member
תודה רבה לכולכם

אני כותבת היומן חלומות כמעט כל לילה מאז שכתבתי כאן אבל לאט לאט הבדיקות מציאות נשכחות להעשות.
למישהו יש שיטה טובה לזכור לעשות בדיקת מציאות?
DEVANI

למעלה