שלום

Alinesis

New member
שלום

הייתה לי חתולת רחוב שהייתי מאכיל אותה מדי פעם.
היא חלתה והפסיקה לאכול והייתה במצב רוח מאוד ירוד\ היא הייתה גם חלשה ורזה מאוד, כשהבאתי אותה לוטרינר הוא אמר שהמעיים שלה היה מלא בצואה ושיש לה חסימת מעיים.
הוא גם אמר שהיא תצטרך אוכל מיוחד סירופ משלשל פעמיים ביום ושאם היא תוכל משהו מהרחוב החסימה יכולה לחזור במהירות.

מדובר בחתולת רחוב שאין לי אפשרות לוודא שהיא תוכל את הדברים האלה כל יום, גם כן המשקל שלה היה מאוד נמוך והיא הייתה מאוד חלשה, ולכן החלטתי להמית אותה למנוע סבל מיותר..
עכשיו אני לא בטוח שעשיתי את הדבר הנכון..האם עשיתי נכון?...

Alinesis

New member
שכחתי לציין**

הוא אמר שהיא תצטרך חוקן בכל פעם שזה יחזור ושזה עלול לקרות כל שני וחמישי.

שאלה טובה

אף אחד לא יכול לעמוד במקומך, אתה זה שמכיר את הנתונים והיכולת לעזור בצורה הטובה ביותר, וברור לי שעשית את זה מתוך כוונה טובה.
צריך לזכור כי חתולה לא תפתח עצירות סתם כך, וכי להבין מה מקור הבעיה יש להתקדם לא מעט באבחון. אני מעריך בהעצירות נבעה ממה שגרם לחולשה, והיתה רק סימן למשהו יותר מורכב.
לא ניתן להגיע מתוך זה לאבחנה, אבל אם בסימפטום היה קשה לך לטפל, אני בספק אם היית מצליח לטפל במחלה.
אסף

Alinesis

New member
תודה רבה אל התגובה...

זה באמת עוזר לשמוע מה אנשים אחרים חושבים..

היא הייתה מאוד חלשה מאוד רזה..היא הייתה מריחה את האוכל אבל לא אוכלת..היא הייתה חופרת בור בלי להוציא שומדבר...ושוב זאת חתולת רחוב שאין לי דרך לתת לה מעקב וטיפול ברמה כזאת..

היא סבלה המון מהקור בגלל שהיא הייתה חלשה ורזה ועכשיו זה גם חורף...ובכל זאת אני מרגיש כל כך כל כך רע עם עצמי..
אגב היא הייתה בת 13..והיא חייתה חיים טובים..
כל כך כאב לי לראות ככה שפשוט רציתי שזה ייגמר..

הימור

רפואה איננה מקצוע של הימורים, אלא של הגעה לאבחנה. עם זאת, "ניחוש מושכל" מרמז מבחינתי בעיקר על כשל כליות. בניסוח רפואי מדוייק יותר - לפי הנתנוים זה החשד הראשון שלי.
כמובן שכרופא אני מנסה לבצע לפחות איזשהו מהלך שיאפשר לי לאשש את ההשערה הזו, אבל אם זו התוצאה בחתולה חסרת בית, אני חושב שהמתת חסד היא מהלך לגיטימי לחלוטין, עם כל הקושי הכרוך בו.
אסף

Alinesis

New member
לפי הרנטגן שהוא עשה

הוא אמר לי שזה מקרה שיחזור על עצמו אם לא ישתמש באוכל ותרופות מיוחדות...או שיאכל אוכל לא ספציפי..זהו מצב אמיתי לדעתך?..יכול להיות שחוקן אחד לא היה מסדר את זה?..

צודק

כמו שאמרתי - העצירות לא הגיעה סתם ככה, ולכן סביר שהטיפול לא היה נגמר בחוקן אחד. מעבר לכך - אני חושב שעשית מעשה מתוך כוונה טובה ואמיתית. לפי הנתונים סביר שזה גם היה המעשה הנכון.
חבל "לחפור" מעבר. אין טעם להעלות ספקות. זו החלטה קשה תמיד, והלחיל עכשיו להגיד "חבל שלא עשיתי לה בדיקת דם" לא באמת יעזור לך. שמור את הכוחות לחתול הבא שתוכל להציל.
אסף

למעלה