שלום

שלום

הפונדקאית שלנו בהיריון חודש שלישי וסובלת מעצירויות.לפני הכניסה להיריון השתמשה בלקסעדין אבל הוא לא בטוח לשימוש בהיריון ויכול לפגוע בעובר.

פונדקאיות שסובלות או סבלו מעצירות בהיריון אם תוכלו לכתוב מה הפתרון שלכן ? רק אציין שהיא ניסתה כל מיני דברים טבעיים כמו סיבים שמן פאראפין וכו ללא הועיל

VNRN

New member
בהצלחה והריון קל לפונדקאית

מניסיוני האישי הדבר היחיד שעוזר הוא יצוי טהור של שזיפים. רק אחרי שאני שותה בקבוק שלם בזמן הכי קצר שאני יכולה (של כמעט ליטר), הדברים מסתדרים.
יש רכז שזיפים טבעי (עם או בלי חתיכות פרי) שנמכר כמעט בכל סופר. באזור של מיץ החמוציות. רק תקפידי שאת קונ את הרכז של 100% מיצוי פרי (יכול להיות שהם וסיפים גם מים).

אנסה לעזור

קודם כל מאד לא ממליצה להשתמש בתרופות לעצירות גם כשאין היריון. הגוף ממש מתמכר אליהן ואחר כך קשה מאד להפסיק. בנוסף, זה פוגע מאד בפעילות הטבעית של מערכת העיכול, אז באמת כדאי להימנע.

מה ניתן לעשות?
- לשתות על קיבה ריקה בבוקר 2 כוסות מים עם כמה טיפות לימון סחוט.
- לשתות על קיבה ריקה כף שמן זית עם חצי כוס לימון סחוט (מגעיל, אבל עובד פלאים).
- להימנע ככל האפשר מקפאין על כל סוגיו (תה, קפה, קולה ושוקולד).
- להימנע מקמח לבן ולהשתמש בקמח מלא ובדגנים מלאים.
- לשתות המון המון מים!! 12-14 כוסות ביום. זה ממריץ את כל המערכת ומאד עוזר.
- להכניס שזיפחם מיובשים לתוך כוס מים ולאחר כ-4 שעות להוציא ולשתות את המים (ניתן גם לאכול כמובן).
- לפתוח את הבוקר (אחרי המים) באכילת פרי. מומלץ - אשכולית, תפוח, אגס.
- לאכול הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים: חסה, פטרוזיליה, כוסברה, רוקט וכו'.
- להימנע מבצקים ודברים שידועים כ"סותמים" את המערכת (בורקסים, ג'חנון, מלאווח, פיתות וכו').

זה מה שעולה לי כרגע. אם אזכר בדברים נוספים, אכתוב.

שיהיה המון מזל טוב על ההיריון

מירבי*

New member
עצירות

עצירות בשליש הראשון של ההריון היא תופעה מוכרת ומעצבנת.
הסיבה לכך שעלייה בערכי הפרוגסטרון מאטה את פעילות המעיים ומכאן יש עצירות.

אני יודעת שיש טבליות שעשויות מפירות יבשים דחוסים הנמכרות בבתי המרקחת וככל הידוע לי מותרות לנשים בהריון.
צריך לוודא שהמצב הזה לא יוביל לטחורים כי מהם קשה יותר להיפטר.
נסו לשאול את הרופא שלכם על האפשרויות העומדות בפניכם.

בהצלחה וברכות חמות על ההריון

למעלה