שלום

שלום

באבן הטורמלין השחורה שלי נהיה סדק בגוון אדום/ורוד. מהי המשמעות לכך? תודה

stoneage

New member
בטורמלין שחור תמיד יש "סדקים"

אם תסתכלי על טורמלין טבעי תראי שהמבנה שלו הוא מאורך עם מעין חריטות לאורך. הדרך לזהות טורמלין שחור בחלוק נחל הוא אותם חריצים כהים שבו. למרות זאת, ייתכן שזו אכן סדק שלעיתים נוצר באבנים מסיבות שונות: נפילת האבן או השפעה של האבן. הגוון יכול לנבוע ממספר סיבות: או שנכנס משהו או שלעיתים כאשר יש סדק הגוון קצת משתנה , או סתם מסיבה אחרת לא ידועה... הטורמלין השחור היא האבן העוצמתית ביותר למתן הגנה מארנגיות שליליות , ייתכן שהיא הגנה עלייך ולכן הצבע.

StoneMan

New member
היי

אם איני טועה, זה נראה לי יותר כמו אוניקס שחורה מאשר טורמלין שחור. זה אינו סדק אופייני בצורתו לטורמלין.

stoneage

New member
יש משהו בדבריך, אבל הסדקים

שבאוניקס הם בגוון לבן. הטורמלין השחור מחורצת באופן טבעי וכאשר מחליקים אותה לרוב, החריצים של המבנה עדיין נראים אבל בצבע האבן. כך אגב, ניתן להבדיל בין טורמלין שחור, אוניקס ואובסידיאן (שהיא חלקה לחלוטין - ללא שום חריץ או סדק וקלה יותר). הגוון של הסדק כאן אופייני לטורמלין הצורה אכן אופיינית יותר לאוניקס. בתשובה הראשונית שלי, אפילו לא התייחסתי לזה, לקחתי את דבריה שזו טורמלין והתייחסתי לשינוי בגוון. בכדי לתת איבחון וודאי צריך לראות את האבן - לא תמונה שלה. בכל אופן תודה על ההארה (בכוונה לא הערה...)

למעלה