שלום

Yaronimus

New member
שלום

רק לאחרונה התחלתי טיפה להתנסות באייטיז, מטעמים של ליברליות מוזיקליות ולא להיות תקוע בדיעה קדומה. פופ אני לא אוהב, ולא קשור איזה שנים. מה שאני מחפש זה הדברים היותר מסובכים, כמו ההתחלה של אסיד ג´ז ושאר המוזיקה האלקטרונית בשנות השמונים.... קראתי את המאמר ורציתי לשאול שני דברים שאני כמעט בטוח בהם. *נראה לי שהברייקדאנס פותח בשנות השבעים והגיע לפוטנציאל מלא בש´ ה80 *נראה לי שפוליס הוקמה בסוף שנות השבעים כשגל של רגאיי עבר על מעריצי הפאנק (ולכן רוקסן....)

Yaronimus

New member
רציתי להוסיף

שאני מתעניין באלקטרוני מחתרתי בש´ ה80.... אגב אם תלחצו על השם שלי תקבלו את ההעדפות המוסיקליות שלי

dovyair

New member
אם מדובר באלקטוניק אייטיז

תשנן 2 שמות New Order Devo ?Are we not men?

לגבי פוליס וראגיי

אכן, צדקת. הראשונה בתחום הייתה להקת הקלאש, ששילבה בין פאנק לרגאיי מטעמים חברתיים (אחוות הדפוקים בבריטניה באותה תקופה). להקות רבות "קפצו" על הגל אחר כך, ופוליס היא ללא ספק המצליחה ביניהן.

turrican

New member
מוטיב הראגאיי של פוליס

אין לי ספק שפוליס צמחה מהערצת ותופעת הרגאיי ב-77´ , כאשר חברו סטינג,סאמרס וסטיוארט קופלנד המצויין. אך לדעתי הלהיטים הראשונים שלהם : So lonely - Roxanne שאמנם הכילו מוטיביים ראגאיים (גיטרה חשמלית של סאמרס) לא נחשבים בעיני כראגאיי אלא כרוק קצבי כדוגמת גברים בעבודה .

הכל טמון ב´ביט´

אם הדגש הוא על הביט הראשון והשלישי-רוק. אם על השני ורביעי- רגאיי.

turrican

New member
אני אחטוא פעם אחת ואומר : צודקת

פוליס אחת מ-5ל להקות הגדולות בהיסטוריה לטעמי ובוודאי אחת מהגדולות של האייטיז. יש להם שירים רבים שנכנסו לקלאסיקות ולא רק Every Breath you take ו-רוקסן . גם Walking on the moon , Invicble sun called is magic , Don´t stand ועוד כמה ממש מעולים.

dovyair

New member
עוד יש לבם המון מה ללמוד

פוליס אמנם להקה גדולה, אבל ממש לא נכנסת בחמישייה של שנות השמונים.

למעלה