שלום

יריב95

New member
שלום

אני רק קורא פה ונעזר באחרים. התחלתי שנה אחת של לימודי דוקטורט באוניברסיטה בארה״ב ולאחר שהגשתי אפליקשיין ל-nyu,התקבלתי. כרגע אני מתחיל את שנת הלימודים הבאה בnyu. הבעיה היא שבמכתב הקבלה, המלגה שהובטחה לי היא לארבע שנים ולא לחמש עד שש שנים כמו באוניברסיטה הקודמת. האם מישהו יודע למה קיבלתי רק ארבע שנים? האם זה בגלל שיש מאחורי כבר שנה של לימודי דוקטורט? האם יש מישהו שיודע איך אוכל להאריך את המלגה והאם כדאי לי לדבר כבר עכשיו עם ראש התוכנית ולשאול מדוע קיבלתי רק ארבע שנים? (מסקר שערכתי - סטודנט עמו דיברתי אמר לי שקיבל כחמש עם אופציה להארכה לשש שנים. אני ממש מודאג מכך. האם הייתי צריך להתמקח איתם לפני שנעניתי לקבלה?
אשמח מאוד לתשובות מעמיקות.
תודה!

22ק ו ס ם

New member
איך אנחנו בדיוק יכולים לעזור לך?

אתה נמצא באוניברסיטה שאין לנו מושג מהי, ואנחנו לא יודעים כלום על התנאים של המילגה. הכי טוב לשאול במחלקה את הגורמים הרלוונטיים.

יריב95

New member
כתבתי את שם האוניברסיטה

האם לא היה ברור מספיק שכתבתי NYU כלומר New York University?

לא, כי גם לתכניות שונות יש תנאים שונים
.

למשל בתכנית שלי מקלבים מימון ל-5 שנים אבל מעולם לא שמעתי על דבר כזה אופציה להארכה - אם צריך שנים נוספות (ובד"כ צריך) אז פונים לכל מיני קרנות ומתחרים על מימון... ויש גם מלגה אחת של ה-GSAS אבל גם היא תחרותית.
אם בתכנית שלך בד"כ מקבלים מימון ל-5 שנים, אז ייתכן שהסיבה ל"קיצוץ" היא אכן שכבר עשית שנה במקום אחר ואתה תעביר קרדיטים או משהו כזה. הכתובת לבירור היא גם לדעתי ה-DGS שלך.

d a p h n a

New member
קודם כל, לא כל האונבירסיטאות מתחייבות על

חמש-שש שנים.
שנית, בהחלט יכול להיות שהם מגבילים אותך לארבע כי הם יוצאים מתוך הנחה שבתוך ארבע-חמש שנים תסיים, מאחר וכבר עשית את השנה הראשונה.
שלישית, בהרבה מקרים מקובל שההתחייבות היא למלגה של חמש שנים, ומימון לשנה השישית ומעלה אתה צריך להשיג בעצמך (על ידי הגשת מועמדות לכך).

ולבסוף, הדבר הנכון לעשות הוא לדבר עם ה-DGS של התכנית שלך, לא כדי לשאול "למה קיבלתי רק ארבע שנים" אלא כדי להבין מה הציפיות שלהם ממך מבחינת זמני סיום.

למעלה