שלום...

MחושגZ

New member
שלום...

שלום... אני בן 15.5, בעבר התנסיתי באימון בחדר כושר, מה שלא כל כך אהבתי, ולכן פרשתי לאחר כמה חודשי ניסיון. נכון לעכשיו אני מתאמן בצורה קלה מדי יום (50 כפיפות בטן, 50 שכיבות שמיכה). משיחה עם אדם המבין בנושא, התברר לי כי עליי לחלק את כפיפות הבטן ושכיבות השמיכה לסטים... כפיפות בטן- 3 סטים של 20-30 כ"א, שכיבות שמיכה- 3 סטים של 15-20 כ"א. בנוסף, קיבלתי המלצה להתחיל לעבוד עם מתח... אז יש לי מס´ שאלות: 1. איזה דברים חשובים עליי לדעת כשאני קונה מתח? 2. על איזה שרירים עובד מתח? 3. מהו טווח המחירים למתח? ובאיזה חנות כדאי לי לקנות (באיזור הרצליה)? בנוסף, אני רוצה להתחיל להרים משקולות. הכוונה למשקולות יד, כשכל משקולת-יד מורכבת ממוט שניתן להרכיב עליו עוד ופחות משקולות. כך אוכל להשתמש במשקולות אלה לטווח זמן ארוך (בניגוד למשקולות יצוקות שבהן אוכל להשתמש רק בתקופה מסויימת- עד שאעלה רמה). שוב, עוד מס´ שאלות: 1. קיבלתי הסבר קצר- שעליי לקנות משקולות במשקל המקסימום אותו אני אוכל להרים בו זמנית... וכן לקנות בחלקים (לדוגמא, אם אני מצליח להרים מקסימום 10 ק"ג בשתי הידיים, עליי לקנות לכל יד משקולת של 2 ק"ג+2 ק"ג+ 1 ק"ג, כך שאוכל להתחיל ב- 2 ק"ג ועם הזמן להשתפר)... איזה עוד דברים חשובים עליי לדעת כשאני קונה משקולות? 2. אשמח להכיר תרגילים חדשים (אני מכיר כמה... אם יש לכם ציורים של תרגילים- אשמח לקבלם!). 3. מהו טווח המחירים למשקולות? באיזה חנות כדאי לי לקנות (באיזור הרצליה)? תודה מראש... הערות ותגובות יתקבלו בברכה!

potash

New member
מתח בינוני עולה בערך 60

ובקשר לתרגילים תסתכל במאמרים

מתח בינוני .. ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בפעם האחרונה שבדקתי היה רק גודל אחד .. אבל תבדוק מה מתאים לך מבחינת הנוחות , ומומלץ לקנות אחד עם חיזוקים לקיר אלא אם כן לא אכפת לך להיות קצת
ולהזדקק ל

MחושגZ

New member
צה צה צה

הקפצה... בבקשה אנשים תענו לי קצת יותר על השאלות!!!

MחושגZ

New member
צה צה צה

הקפצה בבקשה אנשים עוד תגובות ותשובות לשאלות!!!

MחושגZ

New member
לא ארוך מספיק מה???

זהווווווווו הקפצה ישר להתחלה ומקווה שתענו לי על השאלה

MחושגZ

New member
מי שיענה לי במסר...

מי שיענה לי במסר על השאלות הנ"ל יקבל עטיפה של מסטיק בזוקה מתנה ממני!

MחושגZ

New member
אממ...

אני נאלץ להעלות את זה ל- 2 עטיפות של מסטיק בזוקה! כל הקודם זוכה!

אני לא מבין אותך כל-כך

מה זאת אומרת איזה מתח כדי לקנות? תעשה כמוני, נתתי לגרוזיני אחד 8 שקל הוא הביא לי מטר של צינור אינסטלציה עבה, תקתי בקיר שמתי בטון וזהוא יש מתח. עם אתה עושה מתח רגיל, הגב+יד אחורית. עם כפות הידים אלך, הידים+קצת החזה+קצת גב. ידים רחבות ומאחורי הגב, הכתפיים+ויד אחורית אמצעית. אנכית למתח וידים משולבות, יד קידמית+גב.

Nut420

New member
אתה קצת טועה

אחיזה רגילה (רחבה) זה בעיקר גב אחיזה עם כפות הידיים אליך אחיזה קרובה זה גם בעיקר גב אבל גם קצת הידיים והאמות בכל מקרה מתח לא עובד על יד אחורית, אלא עם כבר אז יד קדמית (קצת)

כן, יד אחורית... רמי: נכון?

מתח כן עובד על התלת-ראשי, תנועת היד היא כמו התנועה כשאתה עושה תלת-ראשי!

MחושגZ

New member
לא משנה...

בכל אופן: היום לא קניתי מתח. ואני גם לא יקנה. אבא שלי אמר שלא כדאי כי המשקוף של החדר שלי עשוי מעץ דק כזה וכשתוקעים את הבורג או המסמר זה עלול לעשות נזק למשקוף... אז על מתח ויתרתי... לעומת זאת, קניתי משקולות יד. בחנות אחת- מגה ספורט- היה סט של 2 מוטות קצרים (ששוקלים יחד 5 ק"ג) + 15 ק"ג משקולות (בחלקים)- כלומר סה,כ 20 ק"ג- ב- 240 שקל... הלכתי לחנות אחרת בעיר- הרכבתי בדיוק אותו סט- עלה לי 160 ש"ח!!! 80 שקל פחות!!! ה- 15 ק"ג מורכבים מ- 4 משקולות של 2.5 ק"ג, ו- 4 משקולות של 1.25 ק"ג... ביחד עם ה- 2.5 של כל מוט יש לי 20 ק"ג... בנוסף, שמעתי שהרבה הרמות של משקל קל מחזק את השריר, ואילו מעט הרמות של משקל כבד מנפח את השריר... אשמח לקבל תגובות... ובנוסף תשובות לשאלות הבאות: אני מתחיל מ- 5 ק"ג סה"כ בשתי הידיים... ועם הזמן אני יתקדם... מישהו יכול לתת לי פה המלצות לסטים? כלומר כמה הרמות להרים בכל סט? וכמה ק"ג להרים? כמה זמן לנוח?

למעלה