שלום....

שלום....

אני גננת משלימה בגן חובה.

אני מחפשת רעיון יצירתי לתחילת שנה,

כלומר לחלק לילדים בשבוע ראשון איזשהי ברכה ממני.

חשבתי מחזיק מפתחות עם ברכה (לניילן ולהוסיף עיגול של מחזיק מפתחות).

אילו רעיונות יש לכם....

תודה

noaaaa

New member
גננת משלימה

הי אמא של..
גם אני הולכת להיות גננת משלימה ועדיין לא חשבתי על רעיון- אולי כי עדיין לא קיבלתי שיבוץ סופי.
בטח יזרמו רעיונות מפי המומחיות של הפורום והמנוסות.
בינתיים יש לי שאלה אלייך- כמשלימה - היכן את מניילנת? האם יש למשלימות תקציב משלהן? את כבר יודעת מי היא הגננת המובילה בגן שבו את משלימה?

נועה שלום

היכן את מניילנת?

יש לי מכונת למינציה משלי, לדעתי לא משנה אם את משלימה, מחליפה או גננת אם, מכונת למינציה כל גננת חייבת.

האם יש למשלימות תקציב משלהן?

זו שנה שנייה שלי כמשלימה, למירב ידיעתי אין תקציב לגננת משלימה, אבל יש אפשרות להשתמש במצרכים ודברים של הגן.

אם את מביאה רעיון שצורך תקציב צריך להתייעץ עם גננת האם (אם היא תאהב, יכול להיות היא תאשר תקציב לזה).

את כבר יודעת מי היא הגננת המובילה בגן שבו את משלימה?

אני כמעט כחודש בהכנות לשנה"ל. נפגשתי ועזרתי לגננת מנהלת לסדר ולארגן גן (פינות, משחקים ועוד).

נפגשנו כל הצוות גן לתיאום ציפיות עם מפקחת. בשבוע הבא יתקיימו השתלמויות אני כמובן מוזמנת.

אני כמעט כל יום מתייעצת, משוחחת עם גננות אחרות (יותר וותיקות ועם ידע בגני משרד החינוך).

בעזרת השם השבוע אני מסיימת לבנות תוכנית עבודה שנתית/חודשית/שבועית/יומית.

אני מקווה, עזרתי לך.....

אם יהיו עוד שאלות את תמיד מוזמנת לפנות אלי.

כמו כן אם תצטרכי לרעיונות, יצירות, מערכים ועוד אשמח לעזור לך.

noaaaa

New member
וואו אז עכשיו אני כבר ממש לחוצה

אין לי תוכנית שנתית ובטח לא חודשית,שבועית ויומית.
אני שנה ראשונה משלימה.
ועדיין לא קיבלתי שיבוץ סופי- המפקחת אמרה לי שרק מחר או מחרתיים תהיה לה תשובה סופית ונסגור עניין.
כנראה שיהיה לי גן ליום וחצי + גן לחופשת לידה של משלימה.
עוד לא פגשתי מן הסתם את הגננת המובילה, אין לי מושג אם אני נדרשת לבוא עם נושא שנתי או לזרום עם הנושאים של הגננת המובילה.
יש לי בראש נושא שיכול להיות שנתי שמעניין אותי אבל צריך לעבד אותו לפרטים.

מה אני צריכה להכין בתור גננת משלימה לימים הראשונים? אני מן הסתם צריכה לדעת מה סדר היום שלהם, תליונים עם שמות אני מניחה שהגננת אם עושה, במפגשים הראשונים חשבתי על כל מיני משחקי היכרות שונים ויצירה לימים הראשונים תהיה חופשית יותר.
חשבתי אולי לתת לכל אחד שמינית בריסטול וכל מיני נגזרות מעיתונים וז'ורנאלים (מהילדים שלי) עם כל מיני צעצועים ודמויות ומותגים מסרטים אהובים, מאכלים וכו' ובכלל כל מיני דברים שילדים אוהבים כמו וכל אחד צריך למצוא ולהדביק דברים שהוא אוהב סביב השם שלו. ובמפגש האחרון הוא מציג את עצמו דרך היצירה שלו.

בכל מקרה מצאתי משהו ששמרתי במחשב אצלי דקלום חמוד תראי אולי זה יעזור לך:

ניחושים/עדנה קרמר:

בקופסונת קטנטנה
מסתתרת מתנה
מי יודע מה כאן יש?
בואו נציץ וננחש:
אולי נמר? לא ולא!
אולי מסמר? לא ולא1
אולי קרנף? לא ולא!
אולי מגף? לא ולא!
אולי תנין? לא ולא!
אולי סרדין? לא ולא!
אולי... ניפתח את הקופסונת?
הופ! קפצה לה נשיקונת...

נועה שלום

לדעתי את ערוכה ומוכנה.

מה שנכון שכדאי מאוד להכיר כבר את הצוות הגן ולעשות תיאום ציפיות (זה מקל ועוזר לעבוד יחד).

הרעיונות שכתבת נכונים תחילת שנה, כמו שכתבת: משחקי חברה/היכרות/תנועה.

דיקלום מקסים אני אוהבת אותו במיוחד ומכירה אותו שנים, תודה בכל אופן.

טלגולן

New member
גננת משלימה

היי בנות!

גם אני גננת משלימה, כן נפגשתי עם גננות האם, גם אני שנה ראשונה ואני ממש מתקשה בבניית נושא שנתי. האם אתן חוברות לגננות האם, או מביאות נושא משלכן? כי 2 גננות ביקשו ממני לבוא עם נושא משלי ואחת שאחבור אליה......
האם אתן יכולות לעזור לי עם הנושא השנתי??? לשתף מה אתן עושות על מה חשבתן?
בנוסף, האם אתן נותנות לילדים ברכה כלשהי במפגש הראשון?
אשמח לשתף ושתשתפו

ערב נעים לכן

noaaaa

New member
מנסה לעזור ולהיעזר

הי טלגולן
אני עדיין מחכה לגברת מפקחת שתאשר לי סופית את ההצעת עבודה שלה להשלמה
זה פשוט מחרפן אותי החוסר וודאות הזאת שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים.
עוד לא פגשתי את הגננת אם ולא ראיתי את הגן בכלל ככה שאני ממש לא יודעת מה אותה גננת מעדיפה.
אם ההצעה של המפקחת תאושר סופית אז יהיה לי גן להשלמה יום וחצי וגן שבו אחליף גננת שיוצאת לחופשת לידה.

לגבי נושא שנתי- אני חשבתי על נושא של טבע- חי, צומח, מזג אויר וכו' בהתאם לעונות השנה, חגים וכו'...
אני צריכה רק לפרוט לפרטים כל חודש מה מתאים בנושא הזה.

עוד נושאים שחשבתי ואני אוהבת: איכות הסביבה, כדור הארץ והחלל (לבוגרים), חברות .
לאיזה נושא את מתחברת?
אותה גננת שביקשה שתחברי אליה הגישה לך תוכנית שנתית? אני מאמינה שיהיו דברים שאותה גננת תרצה שלא תגעי בהם והיא זו שתרצה להעביר כמו סיפורים מסוימים או פתיחת נושאים וכו'.
דיברו איתך על קיר או פינה/מרכז שיהיה שלך שתוכלי לתלות בו את היצירות של הילדים שעבדו ביום שלך?

אני חשבתי על ברכה רק בעקבות השרשור הזה אבל אני מתקשה להבין איך הולך התקציב כי גם אם ארכוש עכשיו מכונת למינציה אני לא חושבת שניילונים של כל מיני דברים שאני נותנת לילדים צריכה להיות על חשבוני. אלא אם כן זה משהו שאני מכינה לגן אבל מחזיקה אותו אצלי ויכולה להשתמש בו הלאה בגנים הבאים בהמשך דרכי כגננת.

עונה כגננת אם

1."רילקס"- לא הכל חייב להיות מושלם למן ההתחלה. לא סתם אומרים:"כל ההתחלות קשות"...
גם אני כגננת ותיקה קיבלתי את הגן הראשון שלי- 3 ימים לפני התחלת שנהל', ו....הסתדרתי!
2.בעקרון יש 2 סוגי גננות- אלה שאוהבות "ראש גדול": תחשבי על רעיון משלך ותריצי אותו,
ויש שאוהבות שתשלימי את התכנים שלהן. ולכן, הצעת ייעול- כדאי שתהיה לך תכנית ייחודית,
ואם הגננת תעדיף שתתחברי אליה-היא תתאם ריתך את חלוקת התכנים ביניכם-אז למה להילחץ?
3.תקציב זה תמיד בעייה. לפני שאת מתכננת-תתייעצי עם הגננת כמה היא מוכנה להפריש לך.

ובאופן כללי- חשוב שיהיה לכן מאגר שירים,דקלומים,ריקודים,משחקים וסיפורים מומחשים-
שאתן יכולות לשלוף באופן ספונטני. זה תמיד עובד!
בהצלחה....

טלגולן

New member
גננת משלימה

אז ככה, אני חשבתי על תוכנית ייחודית שתהייה שלי, ואם גננת האם לא מספיקה, ומודיעה לי מראש כמובן שאעשה את הנושא שהיא מבקשת.
מה שחשבתי זה תוכנית חברתית כמו, תקשורת לא אלימה - שפת הג'ירף, או דוסו?
מישהי מכירה את התוכנית ויכולה לייעץ לי בנושא?
אני מאד אשמח. כמובן שאת הנושא שלי אכניס לאחר חגי תשרי

תוכנית של תקשורת לא אלימה.

לפני כחודש הגשתי את עבודה בנושא הזה בלימודיי.

במקרה עליתי על אתר או קובץ של חוברת הדרכה (שלמה) תקשורת לא אלימה

שפת הג'ירף. בחוברת יש מערכים, מטרות, רציונל לנושא , יצירות ואפילו כמה צילומים של הגן שהיישם את הנושא.

כמובן את החוברת הדפסתי וכרכתי - מומלץ.

אם לא תצילחי למצוא אולי יש לי את הקובץ (אני צריכה לבדוק זה במחשב השני).

תשלחי לי הודעה אם לא הצלחת אנסה לעזור לך עם הקובץ.

noaaaa

New member
לא מחפשת משהו מושלם.

הכי קל כגננת ותיקה לומר לא להילחץ אבל כגננת מתחילה יש לי ואני יודעת שלא רק לי המון שאלות לא ברורות של נהלים בעיקר.
כשלא מקבלים תשובות ברורות אפילו לא רגע לפני פתיחת שנת הלימודים אז יש סוג של מתח ואי וודאות.
ברור שנסתדר, כולן מסתדרות בסוף, זה לא העניין.

לגיטימי שיהיו שאלות

גם גננות ותיקות שואלות ומתלבטות. כי כל שנה מגיעם ילדים חדשים והורים חדשים,
ככה שלא כל דבר שהיה מתאים קודם-ממשיך להתאים גם עכשיו....
אפילו נהלים-זה לא עניין סטנדרטי.לפעמים צריך להתגמש עם קהל מסויים.
מה שאני מנסה לומר-אין מוכנות של 100%!ולכן חשוב שיהיה באמתחתך רפרטואר מגוון
של פעילויות שתוכלי לשלוף בהתאם לנסיבות.יכולת אלתור וזרימה -זה סוד המקצוע...

דוגמא: השבוע קיבלתי סייעת חדשה [הסייעת הקודמת פרשה לגימלאות].
היא הייתה מאוד לחוצה והיו לה המון שאלות [לגיטימי], אבל לא יכולתי לספק לה תשובות סגורות,
כי השנה יגיעו הרבה חדשים ,ואני עדיין לא יודעת לבטח כיצד ייראה היום הראשון.
יש לי כמה אופציות [הכנתי מראש מאגר פעילויות] ואדע לשלוף מה שנכון לרגע הנתון.
[דוגמא לנוהל: "לא מביאים מעדן לגן לארוחת בוקר". אבל אם מישהו יביא- כיצד לנהוג?
אין לי תשובה חד משמעית! תלוי בילד,בהורה,בנסיבות.]

שלום טל גולן

אני תמיד זורמת יחד עם גננת האם. שנה שעברה אחת הגננות ביקשה ממני להיתמצא בנושא ספריה כנושא שנתית.

הסברתי לגננת אני לא מאמינה בלמידה של נושא אחד במשך שנה. אני אישית לא מתחברת ולא עשיתי את זה בעבר.

קשה לי מאוד ללמוד רק דרך נושא אחד, לכן החלטנו שאהיה בזרימה איתה, זה מה שסיכמתי גם עם הגננת השנה.

למשל נושא של ראש השנה היא תתמקד יותר בדבורה אני אתמקד יותר ברימונים או תפוחים, כמובן אנו נציג כל הסמלי החג ומנהגים.

אני מאוד רציתי לחלק לילדים ברכת תחילת השנה ממני אישית, גננת ביקשה ממני לא לציין את שמי כמו שהיא לא מציינת - פשוט - צוות הגן.

אני חשבתי לתת להם לצבוע ציור של חמסה או לב ובצד השני להוסיף ברכה לתחילת שנה ולניילן כמו מוביילי או מחזיק מפתחות.

למעלה