שלום

SleepySh

New member
שלום

קצת מוזר לי לכתוב כאן, במיוחד שאינני פעילה מיוחד בפורומים, אבל אני צריכה קצת פורקן והצעות.

אני בת 24, כרגע מירושלים. מעולם לא הייתי במערכת יחסים ועד לפני כחודש וקצת מעולם לא יצא לי לחוות מגע אינטמי עם אף אחד/ת. בעיקר בגלל בעיות אישות שלי, עברתי תקופה ארוכה של דכאונות ולא ממש תקשרתי עם העולם. ובכל זאת, תמיד ידעתי שאני נמשכת גם לנשים וגם לגברים.

השנה התחלתי ללמוד, והרגשתי שאני פורחת מבחינה חברתית ומפצה על כל השנים בהם הסתגרתי, בכך שפגשתי חברים ויצאתי לפאבים וכו', משהו שלא עשיתי בעבר.
בלימודים פגשתי מישהי שדיי חיזרה אחרי, אומנם מכיוון שאני לא בעלת ניסון, לא ממש הבנתי את זה בהתחלה, אבל בהמשך הדרך התחברנו ופתחתי אליה רגשות. במשך כל השנה החולפת את מירב מערכבת היחסים שלנו נהלנו על דפי האינטרנט, למרות שלמדנו ביחד ובעיקר בריבים על כלום. יצאנו מידי פעם, אך כמעט תמיד עם חברים נוספים וכשלא היינו עם אנשים נוספים אז זה היה בגדר חברות עם איזשהו פלירטוט באוויר אבל לא יותר מידי מודגש. ושוב, היינו רבות הרבה, ובאמת שעל כלום. וכך שכל פעם שהיא עשתה צעד כלשהו אלי קצת נרתעתי, בגלל שהרבנו לריב אבל ברגע שאני נפתחתי אליה יותר והייתי מוכנה להתקדם, היא עשתה עשר צעדים אחורה והיו הרבה ניתוקים בניינו.
אין ספק שפיתחתי אליה רגשות כבר בתחילת הקשר, אבל היה לי קשה להפגין אותם, כי לא כל כך ידעתי איך. (בנוסף, חשוב לי להדגיש שאין לי בעיה עם הנטיות שלי ואני לא אחת שמסתירה מי אני ברגע שיש מה להראות, ושיתפתי את המשפחה בכך שאני נמשכת גם לשנים)

בתקופה לקרת סוף הלימודים, הדברים דיי הסתדרו, אומנם יותר בקשר חברי, אבל הפסקנו לריב והפסקנו להתנהל דרך האינטרנט, אלא יותר פנים מול פנים.
זו הייתה בערך תקופה של שבועיים בהן הדברים התנהלו על מיי מנוחות ואומנם פלירטוטים תמיד היו באוויר, אבל זה באמת היה יותר בתהליך בניית חברות בסיסית.
ואז לפני חודשיים לצערי אמא שלי נפטרה במפתיע, הרגשתי שעולמי חרב עלי, אמא שלי הייתה הבנדאם הכי קרוב אלי בעולם, הייתי חולקת איתה הכל, היא הייתה האדם הרגשתי איתה הכי בנוח להיות אני, תמיד קיבלה אותי ובאמת שהייתה הכל בשבילי.
בתקופה הזו, אני והיא נורא התקרבנו, זו הייתה מין קפיצה דיי ענקית ממה שהיה מקודם.היא הייתה איתי שם, החזיקה לי את היד, ודאגה לעודד אותי, עד כמה שהיא יודעת איך (ולצערי היא לא ממש יודעת איך להתנהל, שזה לגיטימי, גם אני לא הייתי יודעת איך להתנהל במצב כזה)
אני מתגוררת אצל אבא שלי מאז התחלתי את הלימודים. ובתקופה אחרי שאמי נפטרה, היא הרבתה לישון אצלי ואני אצלה, משהו שהרגשתי שנחוץ לי, שמישהי תיהיה לידי, תחבק אותי ותספק לי איזשהו חסך שאיבדתי. אבל לא היה קל איתה, אנחנו מאוד שונות ולא ממש יודעות איך להתנהל אחת עם השניה בלאו הכי, גם לפני המקרה.

בתקופה הזו, יצא לנו להתנשק מספר פעמיים (3), להתמזמז קצת אבל לא משהו מעבר. מרגיש לי מאוד נכון הקשר הפיזי המועט שהיה בניינו, אבל זה מעולם לא התפתח מעבר.
לפני שבועיים ניסתי לדבר איתה על איפה מערכת היחסים שלנו עומדת, אבל היא לא ממש רצתה לדבר על הנושא ובחרה להתעצבן ולהעלב ממשהו אחר שהעלתי בזמנו. אחרי שניסיתי ליישר הדורים, ניסתי שוב לעלות את הנושא אך שוב היא דיי התחמקה ואמרה שהיא מעדיפה להשאיר את זה כמו שזה במקום לא ממש מוגדר. משהו שדיי צרם לי. האם אנחנו נמצאות במערכת יחסים מחוייבת אחת לשניה? אם היא תפגוש מישהי האם יש לה איזשהי מחויבות כלפי? לא ברור ולא נראה שהיא רוצה לדבר על זה בכלל.
ניסיתי שוב לעלות את הנושא, אמרתי לה במפורש שיש לי רגשות כלפיה ואני רוצה יותר מהמצב הלא ברור שכרגע אנו נמצאות והיא אמרה שהמצב בניינו בעייתי ושאנחנו שונות מידי ונראה שלא מתאימות אבל שהיא אוהבת אותי ולא מוכנה להפסיד אותי בתור חברה. היה לי מאוד קשה לקבל את זה, כי בעצם מעולם לא היינו חברות, תמיד היה משהו מעבר. ואני נמשכת אליה, וחסר לי המגע הפיזי בניינו. אמרתי לה שהיא מכאיבה לי ושאני לא יכולה להתמודד איתה כרגע וניתקתי איתה כל קשר.
בנוסף, במשך כל הזמן הזה היא המשיכה להתנהג כאילו כלום לא קרה, גם עם אמא שלי וגם עם מה שקרה בניינו, מה שבאמת שבר אותי שאני לא מקבלת ממנה תמיכה שמאוד נחוצה לי כרגע. ואני בהחלט מבינה שזה תיק נורא גדול לקחת על מישהו, ואילו הייתה אומרת לי שאיננה יכולה להתמודד עם זה, הייתי מקבלת את זה מאוד בהבנה, אבל היא ממשיכה לשלוח לי סימנים מבולבלים.
ואמרה לי שהיא לא רוצה לנהל יותר שיחות עמוקות שכאלו, כי סתם שתינו נפגעות בסופו של דבר.

ואני נשארתי מבולבלת ופגועה. אני מתגעגעת אליה אבל לא מרגישה שאני יכולה לעשות את זה לעצמי ולחזור להיות בקשר איתה. כל פעם שאנחנו משוחחות, אני מרגישה שאני נפגעת ממנה עד עומק נשמתי. אני לא יודעת מה לעשות.
אני כמהה לזוגיות ובאמת חשבתי שאיתה יכול להתפתח משהו. שתינו הראנו נכונות, לא תמיד בו זמנית. אבל עכשיו היא פשוט מבטלת את כל מה שהיה בניינו ומתנהגת כאילו לא היה כלום.

מצטערת על האורך, הייתי חייבת להוציא את זה.

SleepySh

New member
תודה

spiceupmylife1

New member
קודם כל קבלי חיבוק וירטואלי

מתטערת לשמוע על אמך
ברוכה הבאה

ואממ ואוו סיפור מסובך...
נשמע כאילו היא לא ממש מעוניינת בקשר רציני איתך...
:\

לכן פשוט תקחי את הזמן ותמשיכי הלאה
ותמצאי מישהי אחרת שבאמת תרצה להיות איתך

יום טוב

SleepySh

New member

אני מניחה שאת צודקת ועלי למצוא מישהי באמת תרצה להיות איתי.
חבל רק שזה לא פשוט

PinkyRaSta

New member
ראשית כל,

משתתפת בצערך.

תהיי חזקה ועשי דברים שעושים לך טוב.

תשאלי את עצמך- האם את נאחזת בה כי היא הדבר הראשון מבחינה זוגית שקרה לך ואת לא רוצה לאבד את זה? לא אותה, את *זה*- את ההרגשה והתחושה שאיכפת לך ושלמישהי איכפת ממך גם?

ועוד שאלה- הרי אמרת בעצמך שאת נאחזת בה כי את צריכה את הקרבה ואת החום, בשל הנסיבות. וזה בסדר גמור..
השאלה אם את לא נאחזת בה אך ורק בגלל שאת צריכה עכשו היאחזות, כי חסר לך משהו אחר?

דעתי לגבי הסיפור עם הבחורה-
נראה שאין כל כך כימיה והתבוננות לאותו הכיוון ביניכן. מרגיש לי (מהכתיבה שלך) שזה קצת מאולץ ושהיא כנראה לא מעוניינת בקשר רציני ואת רק חושבת שאת מעוניינת בקשר רציני (ראי לעיל את השאלות ששאלתי אותך) ועל כן נאחזת בבלי-מה.

אם יש אהבה גדולה, ענקית, התאהבות לא נורמלית- מ2 הצדדים, אז הבעיות האלה הן קטנות ומזעריות.. אבל גם זה נראה שלא קיים ביניכן. תקני אותי אם אני טועה.
וזה בסדר.
יהיו ויש עוד בחורות ובחורים שם בשבילך. משכבר פתחת לך פתח שזהו הלימודים ואפילו צברת קצת ביטחון, עם החבר'ה מהלימודים וגם איתה (זה נסיון שלא נמחק)- תהיי יותר בטוחה ומשוחררת בפעם הבאה.

לעיתים (ואפילו רבות!) החוזקה והגדולה היא לשחרר, לעזוב (מקום עבודה, תואר שהתחלת, בת/בן זוג שהתרגלת שהן שם) ולא להתמכר ולהיצמד להרגל...

את הסרט- דלתות מסתובבות כבר ראית?
איך העובדה שהיא מפספסת רכבת בדקה (דקה!!), מאחרת לעבודה ופיטרו אותה בעקבות כך- חוזרת הבייתה, בן זוגה בוגד בה וכבייכול חייה נהרסו- משם היא בונה את חייה מחדש, מחליפה עבודה, עוזבת את הבן זוג ונהיית מאושרת!!
ובסצנה השנייה היא כן מגיעה לעבודה בזמן, הכול בסדר, כלום לא משתנה, לא מתערער, העבודה משעממת, הבן זוג בוגד (והיא לא יודעת את זה בכלל) והחיים נשארים במסלולם הרגיל, המשעמם ובסופו של יום- היא לא מאושרת.

אז אם לא קל לך לשחרר אבל זה מה שאת צריכה לעשות- תעשי את זה.

יכול להיות שאני טועה ומטעה. אבל זו התחושה שאני ספגתי מהמילים שלך.

SleepySh

New member
חשבתי על הדברים האלו

שאלתיאת עצמי מספר פעמיים האם אני לא נאחזת בה רק בגלל שזו באמת הפעם שיש לי משהו מבחינה זוגית וגם האם עכשיו, שאמי נפטרה, האם אני נאחזת בה כי אני זקוקה לחום ולתמיכה הזו. אבל אני לא יודעת, צורם לי שאפילו לא ניסינו לבנות איזשהי מערכת יחסים זוגית. תמיד הכל היה באוויר ואף פעם לא היה משהו יותר מידי ממשי.

אני מרגישה שאני מוכנה למערכת יחסים סוף סוף ופשוט לא יודעת היכן למצוא אותה ואולי כן נוח לי להאחז במה שיש לי איתה, למרות שזה פוגע בי.
בנתיים נתקתי איתה כל קשר, אבל למרות זאת שנה הבאה אנחנו שוב לומדות יחד...

PinkyRaSta

New member
יש לך 3 חודשים

עד הלימודים
לצאת, לבלות, להכיר, לעשות דברים שמחים וכיפיים!
ואולי, אולי גם להכיר מישהי חדשה.

את מירושלים, לא? תתחילי מחר במצעד בירושלים.
ואני לא בקיאה גדולה- אבל יש את המקווה ועוד כמה מקומות גאים וחביבים בעיר
ובכלל- זו אחלה עיר מבחינת בילויים, עשייה וכייף ממה שאני שומעת כל הזמן.

SleepySh

New member
לצאת לבד לא אצא

בנתיים אני מנסה למצוא מישהו שיבוא איתי למצעד, זה בהחלט נשמע כמו התחלה טובה.

ומועדון התקווה איכזב...למרות שאני גם ככה לא חובבת מעדונים, אז אולי בגלל זה.

מועדון? המקווה בר יותר בכיוון של.. בר.

ממה התאכזבת?

עד עכשיו התקיימו בבר ליינים שונים(הופעות דראג, נשים בלבד, ערבי נושא) בהתאם לימות השבוע. אז יכול להיות שהגעת ביום שלא התחברת.

בכל מקרה, לאחרונה הבר עבר מתיחת פנים ושיפוץ רציני ומחר יהיה ערב ההשקה במסיבת הגאווה הרשמית של המצעד.

seriously

New member
עוד נקודה

אני מציעה לך לחשוב טוב טוב עם עצמך אם את באמת אוהבת/מאוהבת בה, או שפשוט זו הפעם הראשונה שאת מוצאת את עצמך במקום שמחזרים אחרייך ונותנים לך המון תשומת לב ואת מתבלבלת בין להיות מוחמאת ללהרגיש אהבה או כל רגש אחר שדומה לו.

מניסיון אישי אני יכולה לומר לך שבפעם הראשונה שהתנשקתי עם אישה (ולא משעמום במסיבה תחת השפעה כבדה של אלכוהול, אלא בפעם הראשונה שזה היה מלווה ברגשות וממקום אמיתי של רומנטיקה) חשבתי שאני עומדת למות מרוב אושר. הבחורה הייתה רודפת אחריי כל היום עם סמסים וזו הייתה הפעם הראשונה שמישה בכלל הסתכלה לעברי ועוד הציפה אותי בכזו תשומת לב ולא לשכוח שעוד הנטיות שלי רצות לי בראש והבלבול הזה של ההתחלה (אז אנחנו ביחד עכשיו? זה אומר שעכשיו סופית אני לסבית? לאן ממשיכים מכאן? איך אני אספר למשפחה/חברים?) ובואי לא ניכנס למה שקרה אחר כך, אבל היום במבט לאחור אני יכולה להגיד לך שאני פשוט הייתי מסונוורת. עצם העובדה שהייתי כל כך חסרת ניסיון והפחד הזה שאני שונה ושאולי זה הסיכוי היחיד שיש לי לזוגיות ושאני בחיים לא אמצא מישהו אחר שיגרום לי להרגיש ככה או ירגיש ככה כלפיי, גרם לי לחשוב שהייתי מאוהבת מעל הראש. היו רגשות, אבל בראש צלול אני יכולה לומר עם יד על הלב שבאמת הבחורה סינוורה אותי ולא השכלתי להבין שהקשר הזה (או מה שהיה שם) היה טעות איומה.

אז תנסי להבין בדיוק מה את מרגישה כלפיה. את אוהבת אותה בתור בן-אדם? את נהנית מחברתה? את נמשכת אליה? את מצליחה לדמיין את עצמך במערכת יחסים זוגית איתה?

אני לא חושבת שאת צריכה לעזוב אותה כי היא מבולבלת, אבל אם כרגע הסטטוס ביניכן לא מתאים לך, אז זה פשוט לא מתאים לך, וזה לעולם לא יתאים לך. אנשים אומרים לעצמם הרבה פעמים שהם ישתנו, שבסוף זה יפסיק להפריע להם, שמתרגלים להכל. אז זה לא נכון. לא מתרגלים להכל. יש אנשים שצריכים מונוגמיה בחיים, ויש אנשים שצריכים יציבות. הדבר הראשון שאני מציעה לך לעשות הוא באמת פשוט לחשוב, לנסות להבין מה את מחפשת, מה את רוצה מעצמך ומבת הזוג (העתידית) שלך, מה בסופו של יום יעשה אותך מאושרת?

מאחלת לך בהצלחה ופעם הבאה מקווה לשמוע דברים חיוביים ושמחים

SleepySh

New member
אני חושבת שקלעת במדויק

אלו דברים שהדהדו בראשי במשך תקופה ארוכה. גם בתחילת השנה דיברתי על כך עם אמא שלי, תהיתי לה האם אני באמת מרגישה משהו אל אותה בחורה או שפשוט מרגישה מוחמאת כי זו הפעם הראשונה שמישהי מחזרת אחרי וזה היה לי נעים.

תודה רבה, אני חושבת שהייתי צריכה לשמוע את הדברים האלו ממישהו מהצד שגם רואה אותם

Lyme

New member
משתתפת בצערך

ולדעתי טוב עשית שאת לא בקשר איתה.

akolbeseder

New member
הזדהות

חייבת להגיד לך שאני מזדהה איתך בהרבה דברים שכתבת פה..
אני חושבת שאת צריכה להסתכל על הקשר הזה מנקודת מבט טובה כי בסך הכל אפילו שלא היה בניכן קשר מוגדר ונפגעת מהדברים שהיא אמרה או עשתה ולהפך, הייתה לך התנסות כלשהי בקשר זוגי איתה, וזה פתח לך דלת לרצות להיות עם מישהי שתהיה באותו ראש איתך, ושתהיה בניכן תקשורת תקינה וזוגיות בריאה.
כרגע אתן לא בקשר, ועשית צעד נכון כי כרגע הקשר כמו שהוא היה לא יוביל לשום מקום כי אתן לא ממש חברות ותמיד היה משו מעבר... אני חושבת שאת צריכה לנצל את הזמן הזה עד לתחילת שנת הלימודים כדי לצאת לבלות עם חברים ולהכיר עוד בנות (אפילו שזה קצת קשה) , ואולי אחרי שתחזרי ללימודים ותראי אותה באור אחר ודברים ישתנו..
בכל אופן אם תרצי לדבר אני פה :)

SleepySh

New member
היי

לא יודעת אם להגיד שאני שמחה שמישהי יכולה להזדהות איתי יהיה הדבר הנכון, אני מניחה שגם את נפגעת ממישהי. אבל זה מנחם שמישהי יכולה להבין.

אני לא בטוחה אם לנתק איתה את הקשר בצורה כזו היה הדבר הנכון לעשות, כי בכל זאת, אנחנו לומדות ביחד ועוד שלושה חודשיים לא משנה מה יהיה אנחנו ניהיה במסגרת אינטנסיבית ביחד. אני תוהה לעצמי האם אולי לשלוח לה הודעה ולהודיע על הפסקת אש שלפחות ניהיה מיודדות, אבל זה נראה לי בלתי אפשרי בשבילי עכשיו, להיות איתה באיזשהו קשר...לא יודעת.
אני גם מרגישה שאני מתגעגעת אליה, אבל באמת ככל שהזמן עובר אני מרגישה שאני מבינה עד כמה רע היא עשתה לי.

אין לי חברות לסביות ואני לא ממש פעילה בקהילה, כך שאין לי מושג איך להכיר מישהו/י חדש/ה. אני יוצאתי מידי פעם עם חברות לפאבים, אבל זה לא בדיוק מקום להכיר בו אנשים. בד"כ אנשים יושבים בקבוצות ומושחחים עם חבריהם (וכך גם אנחנו).

בכל מקרה, תודה לכולכן על התמיכה

למעלה