שלום :)

Wanderluster

New member
שלום :)

אני בת 22, עוברת להולנד עוד כשבועיים ללימודים, ואני אגור בעיר מאסטריכט.
לא יודעת כמעט כלום על החיים בהולנד ולמה לצפות, ואני בטוחה שאוכל ללמוד מכם הרבה :)
אז, תקבלו אותי אליכם?

Free Smile

New member
תאוות הנוודים העתיקה

שהובילה את האדם הקדמון לשדות מרעה חדשים לנפשו למען יזכה בתואר האקדמי החיוני להשרדותו פועמת ברוחך.

על כל פנים, ברוכה הבאה (האם השגתי את חנה בברכה זו?) ואם תרגישי לבד מדי במאסטריכט, דעי שחבר שלי מתחיל ללמוד שם פסיכו' תואר שני בקרוב כך שתוכלו לאכול פלאפל ולעשן מדי פעם אני מאמין.
(ישראלים? בהולנד?)

afon

New member
שלום שלום!

מה את הולכת ללמוד שם? באיזה מוסד?

בהצלחה! מאסטריכט עיר ממש נחמדה

Wanderluster

New member
אני הולכת ללמוד בקולג',

אז זה יהיה תואר במדעי החברה אבל אני ארצה להתמקד ביחב"ל :)
כן, היא נחשבת נחמדה? מה עוד את יכולה לספר על העיר?

afon

New member
University College Maastricht?

אני לא מכיר את העיר יותר מדי טוב, הייתי שם פעם אחת והיא נראתה נחמדה. אנשים סיפרו לי דברים טובים עלייה.

afon

New member
מגניב!

תוכנית נחדה מאוד. אני לומד בתוכנית הדומה של אוטרכט (UCU), בטח יצא לפגוש אותך שנה הבאה מתישהו באחד האירועים המשותפים.

חנהר

New member
ברוכה הבאה לפורום שלנו

החיים בהולנד, שאלה טובה, אני חושבת שכל אחד מאיתנו חווה את הולנד בצורה שונה ומשונה
.
מה שכן יש אינסוף מוצרים בסופרמרקט, ישנם שני סוגי סופרים זולים בהולנד ושמם : Aldi, Lidl. ממליצה לך בחום לקנות שם מצרכים לעצמך
. אני בטוחה שאת כל הטיפים אודות מחייה באוטרכט כסטודנטית תוכלי לקבל מחברייך הסטודנטים
. מה שכן שמעתי על מאסטריכט שהיא עיר יפיפיה ושהאנשים שם מאוד חברותיים ואפילו מזג האויר שם סלחני יותר משאר האסורים בהולנד.

Row123

New member
אל תשכחי את kringloop

שם תוכלי לקנות את כל מה שאת רוצה לבית במעט מאוד כסף. אנשים תורמים את החפצים הישנים שלהם- רהיטים, כלי בית, אופניים ואפילו בגדים והחנות מוכרת את זה ממש כמעט בחינם

ממליצה על פי המלצה של מישהי שאני מכירה שלומדת ב- den haag וריהטה את כל הבית שלה משם.

Wanderluster

New member
מה זה, בעצם?

אתר האינטרנט בהולנדית ולא כל כך הבנתי, אני מניחה שזו לא חנות רגילה כמו איקאה?

Row123

New member
חנות יד שניה

אנחנו הישראלים לא נוהגים לקנות כלום משומש כי אנחנו קצת מפונקים וקצת חשוב לנו מה יגידו השכנים אבל הולנדים לא כאלה. הם חוסכים אם אפשר. יש לנו קצת ללמוד מהם. בקיצור בשבילך בגלל שזה יקר לקנות רהיטים וכלים והכל זה פיתרון ממש טוב! יש הרבה חנויות כאלה. משהו כמו סניפים. אני לא יודעת אם יש בקרבתך אבל תמיד טוב לבדוק. בדן האג יש איזה שלוש אבל בעלי אומר שיש כ-20 בכל הולנד

חנהר

New member
דווקא היום זה במודה

הישראלים ושאר העולם קורא לזה וינטג׳

Row123

New member
אני חושבת שזה מתחיל ונגמר בתל אביב

בשאר הפרובינציות זה עדיין NONO

אבל אני כבר לא שם

כשנעבור דירה אני אתחיל לעשות קצת ביקורים שם. מי יודע אולי אני אמצא את השידה האולטימטיבית
חיחיחי

Row123

New member
הלוואי שרק יכולתי לעשות like

פייסבוק עשה אותי עצלנית ;)

למעלה