שלום.

שלום.

שמי דניאל, אני בת 17 ואני עולה לכיתה י´ב. אני רוצה לכתוב כאן כי יש כמה דיעות לגבי הריטלין. אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי. אני אובחנתי כילדה לקויית למידה, הפרעת קשב וריכוז כך זה נקרא, ובמו הרפואי.. AD(H)D.. זה נקרא איי די די.. בלי ה-H כך שאני לא היפראקטיבית. במשך כל השנים למדתי במסגרות חינוך רגילות כמו כולם, מעולם לא ישבתי בכיתה רגועה, מעולם לא ישבתי בכיתה למשך כל שעות היום, מעולם לא עשיתי שיעורי בית, וגם אם כן זה היה בקושי רב ובהרכחה וכאשר ישבו לי על הראש. מעולם לא עשיתי מה שנדרש, רק מה שרציתי.. אף פעם זה לא הפריע, הציונים תמיד היו רגילים וההישגים היו בסדר. המורים תמיד סבלו, אבל זה לא משנה, לשם כך הם שם, בכדי לקבל את כל הילדים. המורים האלה מתקשים לקבל את הילדים ה"חריגים" האלה, קשה להם להתמודד איתנו כי אנחנו פשוט יותר חכמים מהם ואנחנו דורשים יותר תשומת לב והקשבה. בכיתה ב´, אבי רצה לתת לי כדורי ריטלין בכדי שיהיה לי פשוט יותר לעמוד בכל מטלות בית הספר, אמי התנגדה. לא קיבלתי ריטלין עד לתחילת כיתה י´. בכיתה ט´, כל העינינים התחילו לצאת משליטה. חוסר ההקשבה בכיתה וכל הכלים ללמידה נגמרו לי, לא יכולתי יותר. פשוט לא יכולתי. לא היה שיעור שלא מצאתי את עצמי מחוצה לו.. לא היה כזה. במתמטיקה, הציון שלי לא עבר את ה-30, ואני מתכוונת שהוא תמיד היה נמוך מ-30, וכך גם בשאר. בסופה של כיתה ט´, עשיתי אבחון אצל פסיכולוגית והתגלה שאני לקויית למידה, ושאני תחת ההגדרה שנתתי קדום. בתחילתה של כיתה י´, לקחתי בכל בוקר כדור ריטלין, וזה פשוט עשה פלאים. אני מרגישה זאת בעצמי, ברגע שאני לא תחת השפעת הריטלין אני לא מסוגלת להפנים שום חומר לימודי. ולא, לא כמו שזה נשמע, אני לא מכורה לריטלין, אני לוקחת אותו רק בימי לימודים. הציון במתמטיקה לא ירד מתשעים, ובבגרות, הציון הסופי שלי הוא 92, פשוט לא להאמין! אני מסוגלת לשבת רגועה בשיעורים, אני מסוגלת להקשיב, אני מרגישה נוח יותר. ללא הריטלין אני לא מסוגלת ללמוד שום דבר, קשה לי מאוד. לאלה מכם, שחוששים לגביו, כדאי מאד מאד לנסות, להזיק זה לא יכול. למען ילדכם, נסו לעזור להם. למעני זה פשוט קסם, זה מקל עליי.. הילדים, שהם כמוני, או דומים, בעלי ליקויי למידה שונים, הם החכמים יותר, והם צורכים הרבה יותר יחס, לכן יש איתם יותר בעיות. את הבעיות האלה רק קחו כמין סימפטום למיוחדות שלנו, של הלדים בעלי הליקויים. זהו, מקווה לטוב בעבור כולם. דניאל.

דליה.ד

New member
שלום דניאל וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

הסיפור שלך הוא סיפור מעורר השראה וכתבת אותו היטב ובצורה מרגשת. זה מאוד דומה למה שקרה לבתי, שעולה לכיתה י"א. עד כיתה ט´ היא "סחבה" איכשהו את הלימודים. הייתה תלמידה ממוצעת מאוד שלא הצליחה לשבת רגע במקום ושיגעה את המורים. בכיתה ט´ החלה הצלילה למטה מבחינת ההישגים הלימודיים. ברית הלכה לאבחון ומהאבחון עלה שיש לה "שרידים" של לקויות למידה ושהיא פתחה אסטרטגיות בעצמה להתמודד. אבל עכשיו הפרעת הקשב והעליה ברמת החומר לא מאפשרים לה ללמוד טוב. הגענו לנוירולוג. ברית עשתה מבחן טוב"ה, שהואמבחן ממוחשב והתוצאה היתה שלא היה שיפור עם הריטלין....בכל זאת הוחלט לתת לה ריטאלין ארוך טווח וכעבור יומיים (!) התחילו להגיע מסרים מהמורים שהשינוי מדהים! היא התחילהלהקשיב ולהשתתף בשיעורים, הפטפטת חדלה, הצליחה להתכונן למבחנים, הכינה שיעורי בית (!) והפכה מתלמידה עם ציונים סביב ה-0 לתלמידה מצטיינת! בנוסף עברה בכיתה י´ לכיתת המב"ר שם היא מקבלת תגבורים במקצועות לבגרות והשנה קיבלה תעודת הצטיינות על ההישגים שלה שהם הכי טובים בשכבה.... גם היא יודעת כמה הריטלין עוזר לה וממקד אותה ומשפיע לטובה. והיום כשהעתיד פתוח לפניה עם כל האפשרויות, הריטלין הוא מחיר מאוד נמוך...נכון?

michal shahar

New member
תתפלאי אבל להזיק זה כן יכול../images/Emo18.gif

מצטערת להיות עוכרת שמחה אבל אין תרופה שלא מזיקה. חשוב לי להעביר את המסר שאחרי שנים של עבודה בתחום (ויש לי PhD בביוכימיה), לא מצאתי חומר תרופתי שלא הזיק לגוף. עליכם לדעת שבעיקר תרופות שמשפיעות על המוח יש בעיה באבחון ההשפעות המזיקות שלהן. המוח הוא איבר שבו עדיין הנסתר עולה על הגלוי. יש תרופות ששנים טענו שאין לא מזיקות מכיוון שפשוט אף אחד לא טרח לבדוק את ההשפעות שלהם לטווח רחוק. חשוב לזכור שגם אם התרופה יוצאת מהגוף במהירות אין זה אומר שהיא לא משנה תהליכים מסויימים בצורה שאינה הפיכה ותתבטא שנים אחר כך. נכון שהרטלין היא תרופה שנמצאת בשוק כבר הרבה זמן אבל לצערי זה לא אומר כלום. ראו כמה זמן לקח לעולם להבין שסיגריות מזיקות. עליכם להבין שגם המחקרים באוניברסיטאות ממומנים על-ידי קרנות שמעבירות כספים למחקרים שמעניינים אותם. לכן הרבה מחלות אינן נחקרות ולעומתם ישנן מחלות אחרות שיכולות להיות הרבה יותר בעיתיות אבל נמצא להם פתרון תרופתי כי היה להם מקור מימון. חשוב לי להדגיש שהרבה פעמים הקרנות המממנות הן חברות התרופות שמעודדות מחקרים שתומכים ביעילותה של התרופה והשפעתה החיובית. לסיכום, אין ספק שאם יש בעיה כדאי לטפל בה אפילו אם זה מצריך טיפול תרופתי. אבל כדאי לזכור שלפעמים הפתרון הקל של לקיחת תרופה הוא לא הכי נכון. והעיקר הרבה הרבה בריאות. מיכל

michal shahar

New member
עדיין לא ידוע, אבל..

הי ניוטון, פרוזאק (fluoxetine HCL) היא תרופה שאושרה לשימוש על-ידי ה- FDA רק ב-1987. כך שעדיין אין מספיק מידע על ההשפעות הארוכות טווח של תרופות ממשפחה זו. ניסויים שנערכו בבע"ח לא היו לטווח ארוך. ה-FDA נוהג כל מספר חודשים לעדכן באתר שלו את התופעות הלוואי החדשות של התרופה. אך צריך לזכור שאת המידע הוא מקבל מרופאים שמטפלים בתרופה זו והם לא תמיד משתפים פעולה.למרות זאת ידוע כי חומרים ממשפחה זו אשר משפיעים על רגולציה של הסרוטונין בגוף עלולים להשפיע על מערכת הדם ובשימוש כרוני עלולים לגרום לפגיעה בכלי הדם. לא נמצא שתרופות אלו מסרטנות או מזיקות לפוריות. שוב אני חוזרת על-כך שלכל תרופה יש השפעה מזיקה אך הרופא עושה את השיקולים של בעד וכנגד מתן התרופה ומחליט אם לתת או לא. חשוב לא לקחת תרופה ללא התייעצות עם הרופא ובטיפול כרוני לעשות בדיקות תקופתיות לוודא שאין פגיעה בתפקוד הגוף ובעיקר בתפקוד הכבד. מקווה שעזרתי לך, מיכל

zivadina

New member
שלום מיכל.

אני מאוד שמחה שהצטרפת לפורום שלנו. סוף סוף נשמע דעות רציניות מאשת מקצוע, ולא מאנשים שרוצים שנקנה את שרותיהם האלטרנטיביים. אם תוכלי למצוא מאמרים בגנות הריטלין וחבריו, אודה לך מאוד. בינתיים אני חושבת שהטיפול התרופתי ביחד עם ההתנהגותי הם המפתח לטיפול בהפרעת קשב ורכוז, אבל אני באמת חושבת שזה לא בריא להתערב בתהליכים הטבעיים של הגוף. אם היה אפשר לוותר על הטיפול התרופתי הייתי שמחה מאוד, אבל בינתיים מחיר הויתור הוא כבד מאוד, ולא חסרות דוגמאות במשפחתי. לכן, אודה לך על כל העשרה שתעשירי אותי כאן. מאחלת שנתראה הרבה כאן.

דליה.ד

New member
בפורום הזה

אנחנו בדעה שהריטאלין לבדו אינו פתרון מספק ולצד הטיפול התרופתי צריך להיות טיפול מערכתי כוללני, הורי-חינוכי-לימודי-התנהגותי וקוגנטיבי. כמובן שאיש אינו רוצה לתת לילדיו תרופות, אבל עם זאת צריך לזכור שהריטלין היא אחת התרופות הנחקרות ביותר, ובינתיים רב המועיל מהמזיק. אני מניחה שאינסולין גורם לצרות יותר קשות מאחר ומדובר בהורמון.

לטוב ולרע, זה לא קשור לחוכמה.

לקות למידה וריכוז יכולה להיות לגאון וגם למפגר. יש יותר גאונים מאובחנים כי אף אחד לא ייקח מפגרים לאבחון. כשאתה חכם, חושדים שכישלונותך אינם בשל טיפשות.

למעלה