שלום!

lana24

New member
שלום!

אז אני פה כמעט כל שבועיים חח
אני בצבא כבר 5 חודשים, עם פרופיל 45 נפשי
היום רציתי להתחיל טיפול פסיכולוגי אצל הקפ"סית (קצינת פסיכולוגיה) בגלל החרדות שיש לי שרק הולכות ומדרדרות ואני ממש רוצה לצאת מזה, אבל היא אמרה שיש רשימת המתנה. אז אני כנראה אלך לפסיכולוג מחוץ לצבא.
מה שהיא אמרה לי, זה שהיא רוצה שנאי אלך לפסיכיאטר צבאי לבדוק אם אני צריכה תרופות לכמה זמן בשביל "להרגיע את הגלים שנוצרו"
מצד אחד, אני חושבת שזה יכול להיות סבבה, כל עוד במקביל אני אעשה גם שיחות עם פסיכולוג, אך מצד שני אני מפחדת מתרופות כאלה.. אז רציתי לשאול, איך התרופות משפיעות? מתי אפשר להתחיל/להפסיק לקחת אותן? האם כשאני אעזוב את התרופות הדכאון יחזור אליי?
ועוד שאלה, באזרחות, דבר זה והפרופיל הנפשי יכול לפגוע בדרך כלשהי? נורא חשוב לי לשקם את עצמי ככה שבעתיד אני אוכל לחייך אל העולם ולעבוד כמו כל דנאדם נורמלי, אך מצד שני יש לי גם את השאלה האם מה שהיה בצבא והמספרים שכתובים להם על המחשב (כמו הפרופיל) ישפיעו עליי ועל חיי בעתיד?

גרא.

New member
lana24,ראשית,במצב הנפשי שלך,כדאי תמיד

לשקול אם כדאי שתמשיכי לשרת בצבא.אחרי הכל בכל תפקיד לא תעשי,לא קל לתפקד במצב חרדתי.
אם וכאשר תגיעי לפגישה עם פסיכאטר צבאי,או אזרחי,תוכלי לשאול את כל השאלות המטרידות אותך,,
לגבי תרופות,תוצאות הלוואי כמה ועד מתי.כיוון שהתיחסות לכך אינה כוללנית גורפת אלא אישית ושונה
מאחד לשני.באזרחות,ישנם מקומות עבודה,לרוב ממשלתיים,המבקשים הצהרת וויתור סודיות בכדי
לקרוא את התיק הרפואי שלך.גם אז,אין פסילה אוטומטית,אלא חשוב מה קרה לך.לא דומה מצב של
משבר נפשי זמני עקב לחץ ונטילת תרופות מרגיעות,למצב של מחלת נפש ואת אפשר להבין סובלת
בעיקר מחרדות מצב מאד שכיח,שקורה לרבים.מקומות עבודה פרטיים,בדרך כלל אינם מבקשים
פרטים על העבר הרפואי שלך,כך מה שחשוב באמת,זה שתמצאי את הדרך והטיפול המתאים בכדי
להתמודד עםהחרדות המציקות לך.בחרדות,מטפלים לאו דווקא בטיפול תרופתי ויש טיפול
אינדוידואלי קוגנטיבי-התנהגותי,או קבוצתי.השמוש בתרופות יכול להיות משולב במקרים קשים במיוחד.

lana24

New member
תודה, ועוד מחשבות

עקב המצב אני באמת שוקלת אם לצאת מהצבא. הגעתי למצב שלא רציתי להגיע אליו וזה כואב. המצב הנפשי שלי לא נובע בעיקר מהצבא אבל הוא בהחלט מושפע מהמערכת הזאת. אני מרגישה שאני צריכה הפסקה מהכל בשביל לטפל בעצמי אך מצד שני יש לי חששות מה יקרה אם אני אצא מהצבא. אני לא יודעת מה לעשות :( וניסיתי לפנות לכל גורם אפשרי אך ללא מענה שמועיל לי. אני מרגישה שהכל כבר גדול עליי ושאני צריכה דחוף מענה וזמן לטפל בעצמי. אני הכי רציתי לשרת אבל אני מרגישה שכרגע אינ לי איך לתרום למערכת וגם לא לעצמי

גרא.

New member
lana24,אם וכאשר תשתחררי מהצבא

ותגיעי לאזרחות,את יכולה להעזר רבות ב"יחידה להכוונת חיילים משוחררים"במשרד הבטחון
בכל הקשור לזכויות שלך כחייל משוחרר,מענק שחרור,הפנייה לעבודה נדרשת כלומר עבודה
במקצועות מסויימים שאחרי 6 חודשים את מקבלת מענק,כמובן הכוונה לגבי אפשרויות הלמוד
ודומה.הכתובת באתר המצ"ב.

http://www.hachvana.mod.gov.il/

lana24

New member
היום ביקשתי יום חופש

מהמפקד שלי.. אני פשוט לא יכולתי ללכת. לא בא לי לבכות שמה יותר. זה לא נעים, מפדח וגורם לי להרגיש יותר רע.
כל הזמן יש לי תחושות של חנק. יום שבת היה לי התקף חרדה וכל יום אני פשוט בוכה, ובדיכאון.
אני שוקלת ברצינות לצאת מהצבא בגלל המצב. הצבא מעיק עליי גם.. אני לא ארגיש יותר טוב אם אני אצא אבל כן יהיה לי את הזמן הזה לשקם את עצמי עד הסוף בלי מכשולים אחרים על הדרך.
האם אני עושה טעות? אישית אני מרגישה שאני לא מתאימה לזה. אני לא מתאימה לשבת במשרד 8 שעות תחת פיקוח ולהתעסק בניירת במשך עוד שנה וחצי.. ובמצב שאני נמצאת בו זה מעיק יותר ויותר וגם התפקוד שלי פגום
אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי כבר..

lana24

New member
ברור שאני פוחדת

מכל מיני סיפורים ששמעתי שפרופיל 21 הורס לאנשים את החיים ודברים כאלה
מצד שני אני צריכה להתמודד עם האמת- אני לא מתאימה למערכת הזאת. רציתי יומיות ונתנו לי וזה גם לא מתאים לי
אולי זה לא מתאים לי בגלל התקופה שבה אני נמצאת והדכאון שלא עובר
ואני חושבת שהבריאות שלי יותר חשובה מזה.
אני כן רוצה לעשות כמו כולם משהו בשביל המדינה, לכן אני ממש שוקלת לפנות לשירות לאומי אם אני אצא, כי אחרי הכל אני אזרחית במדינה
אני פשוט חושבת שאני צריכה הפסקה מהכל להתמודד עם עצמי ואז אני באמת אוכל לתרום מעצמי למדינה ולא ככה כמו עכשיו שאני הולכת לבסיס יושבת לבד ובוכה
וממש לא קל לי להתחבר שמה לאנשים כי לצערי הם לא ממש האנשים שמישהו רוצה להתחבר אליהם =\

אני מאוד מבינה אותך.

אני אישית מאוד בעד הרעיון של שירות לאומי.
לדעתי -(שוב האישית, לא המקצועית), היה טוב אם כל בן 18 היה יכול לבחור מלכתחילה אם להתגייס לצבא או לעשת שירות לאומי.

אבל זה לא עומד לבחירתנו כרגע.
מה שברור לך כרגע, זה שלא טוב לך להמשיך בשירות ככה.

אני רוצה להזכיר לך שאת הפרופיל לא את קובעת, אלא הצבא.

מאחר שאת במצוקה עקב אירוע מסוים, ולא עקב מחלה כרונית, אולי יורידו לך לפרופיל 24?
זה פרופיל נמוך, אבל זמני.

מאחלת לך בריאות-- בכל דרך שתבחרי.

למעלה