שלום

עופר 123

New member
נו, באמת

אם תגיע לרופא שלך בגלל כאב גרון,
והוא ימליץ לך על ניתוח פלסטי להקטנת האף שלך,
האם עדיין תיתמם ותגיד "נו, הוא רק ממליץ על הליך רפואי"?

al haboker

New member
מיותר

עכשיו הוא יכול לכתוב שאף גדול זה לא סיכון רפואי כמו כרס גדולה, למשל.

עופר 123

New member
לפעמים הבריאות היא רק תירוץ

אני טוען כבר שנים שיותר מדי פעמים שנאת שמנים מוסווית על ידי תירוצים בריאותיים. יותר מדי פעמים כשמציעים דיאטה, ולעיתים גם ניתוח, זה מתחיל קודם כל מאנטי-שמניות פנימית ורק יוצא החוצה כ"עצה רפואית", וכן, לעיתים גם על ידי רופאים.

בקיצור, לא מעט פעמים אין הבדל בין "תעשה דיאטה" לבין "תעשה ניתוח אף".

רופאים לא בהכרח מבינים בתזונה...

כבר שמעתי על המון רופאים (גם כאלו שעוסקים ברפואת משפחה - וגם כאלו שעוסקים בבריאטריה, שזו "רפואת השמנה") שמעודדים דיאטות דלות מאוד בקלוריות שמי שמבין בתזונה יודע שהן פוגעות יותר מאשר מועילות (הורסות את חילוף החומרים ולכן אי אפשר לשמור על ההישגים, גורמות בעיות רפואיות בגלל מחסור בויטמינים)...

אז מי כן מבין? את?

חלק מלימודי הרפואה כוללים גם לימודי תזונה, ורופאים בהחלט מבינים בכך טוב יותר מכל דיאטנית מצויה.

יכול להיות שהם למדו את זה

אבל אני מוכנה להתערב איתך שכמו בכל מקצוע אחר שבו יש מקצוע עיקרי ומקצועות משניים הם למדו את זה דיי על קצה המזלג, וסביר להניח שרוב הרופאים המנוסים לא זוכרים מזה כלום כי הם למדו את זה לפני 700 שנה והם לא עוסקים בזה ביום יום שלהם.

אני הייתי משאירה את העיסוק בתזונה לתזונאיות שזה עיסוקן העיקרי ותחום לימודיהן הראשי. (וסליחה לכל התזונאים על השימוש בלשון נקבה).

התיאור שלה מראה חוסר מקצועיות מצידו

פשט את החולצה, נתן הרצאה של עשרים דקות, לא הקשיב לה כחולה.
לא היה רלוונטי למקרה.
כשאני בא לרופא עם שפעת אני לא רוצה לשמוע על כריות טחורים, וזה ברור מאליו.
אני גם מסכים עם דיפי שצורת "מארב" שכזאת שכוללת קודם שקילה ורק אז דיבור על כוונות זה משהו שהייתי מצפה מתרמית פירמידה לא קופת חולים.

הכוונה שלו הייתה רעה, או שהוא סתם ניסה להראות את האור הקסום שהוא וכוס המרק שלו חיים בה?
אני לא יודע, ות'כלס גם לא איכפת לי.

למעלה