שלום

al haboker

New member
שלום

אני קוראת פה מידיי פעם, בקושי כותבת, ורציתי לשתף מקרה שקרה לי היום.
אתמול בערב התחיל לכאוב לי נורא הגרון והיום אחר"צ הלכתי לרופא משפחה כלשהו. אני לא מכירה אותו כי הרופא שלי לא היה.
הייתי ממש על הפנים, עם חום גבוה, לא מסוגלת לדבר ובקושי לזוז.
הוא בדק עם הסטטוסקופ מהר, אמר שזה ברונכיט, ואז אמר לי שהוא רוצה לשקול אותי, ושתכף יסביר למה. אני, חלשה בטירוף, אין לי כוח להתנגד או לשאול איך זה שייך, הולכת איתו למשקל.
הוא שוקל וחוזר איתי לחדר, ואז התחילה הרצאה של 20 דק' (!) על ניתוח שרוול. הוא נעמד, פתח את כפתורי חולצתו תוך שאמר "אני לא מטריד מינית" והראה לי את התפרים שלו, כהוכחה שגם הוא עשה או משהו כזה.
אמרתי לו שאני לא מעוניינת, אבל זה פחות שינה לו.
הוא המשיך לומר לי שאני בחורה צעירה, ושכדאי לי לעשות את זה עכשיו כי עוד 10 שנים אני אזכר ברופא שהציע לי ואתחרט. הוא אמר "את רואה את זה?" והצביע על הכוס על שולחנו, "זה האוכל שלי". אמרתי לו "מים? זו התזונה שאתה ממליץ לי?" אז הוא אמר "לא, זה מרק". אני לא מבינה, הוא התרברב על זה שהוא לא אוכל?
הוא המשיך והמשיך, ואני כמעט מתעלפת עוד רגע, חולה מאד וחלשה.
הוא שאל אותי "זה לא מפריע לך?" אז אמרתי לו שלא, שאני בסדר. הוא התפלא ואמר "אבל לא מפריע לך שאת לא יכולה לרוץ? שקשה לך? שאת לא מצליחה בדיאטות?" אמרתי לו שלא, שאני דווקא כן יכולה לרוץ, ושאני לא מנסה לעשות דיאטות.

בקיצור, הרגשתי מושפלת.
איך זה יכול להיות שדווקא רופאים הם אנשי מקצוע כל כך לא רגישים? ומילא לקרא לי שמנה, לזה אני רגילה מרופאים, אבל לטחון לי במוח על ניתוח שרוול כשאני באה חולה נורא??

עופר 123

New member
לא יאומן

זו נשמעת חוויה איומה. מה זה אמור להיות? מה זה השכנוע הכופה הזה? את בקושי מתפקדת והוא נושא נאום לאומה על כמה את צריכה את הניתוח הזה?

אני מתאר לעצמי שזו תחושה מגעילה עד מביכה, ואני חושב שאת לא צריכה לשתוק על זה. כבר התרגלנו לזה שהרופאים זורקים לנו הערות מדי פעם בעניין המשקל, אבל לגרור אותך לשקילה בלי קשר למחלה שלך, להראות את התפרים שלו (!!) ולהצביע על מרק כעל האופציה הנכונה - זה מוזגם במיוחד.

אני שולח לך חיבוק שמנמן, קודם להבראה הפיזית ואח"כ להתגבר על החוויה המזעזעת הזו. אם תרצי, אנחנו כאן כדי לסייע עם הפנייה לקופת החולים והתלונה נגד הרופא שלא יודע לשים גבול.

al haboker

New member
תודה רבה

על תגובה מחבקת ומלטפת.

יצאתי ממנו כל כך מתוסכלת, אני עדיין חסרת מילים.

dify

New member
רופאים הם בסופו של דבר בני אדם

שחיים בשטיפת המוח שכולנו חיים בה.
יש בינהם רבים וטובים שמפרידים בין הפן האישי לפן המקצועי. ויש גם רבים ש.. נו... איך לומר... לא היו העיפורן החד בכיתת הרפואה שלהם... ושעד כמה שאני יודעת לא נבחנו מעולם על טקט ודרך ארץ ואיך ומה ראוי...

לדעתי זה שווה מכתב להנהלה. לכתוב איך הרגשת (ולהחליף רופא).
אני חושבת שזה בסדר שרופא יציין שעלולות להיות בעיות בריאות
שזה בסדר שרופא יציין שיש פתרונות שונים
שזה בסדר שרופא יגשש ויראה אם יש עניין לשמוע בצד השני
אבל לעשות מין אמבוש כזה "קודם אני אשקול אותך ואח"כ אסביר לך..."
לתת נאום
ללחוץ ולשכנע "מה לא מרפיע לך? את עוד תתחטרי על זה" וכד'..
זה לא תקין. מקצועית. נקודה.

לדעתי ראוי שתתלונני
אם לא עבורך, עבור אלו שיגיעו אחריך. את קהל שבוי. הוא לא יכול להתייחס ככה לאנשים שבאים אליו, ועם כל הכבוד לו, את ההתלהבות שלו מהניתוח של עצמו שישאיר לאנשים ברחוב שהוא נורא רוצה לשתף אותם. לא מתנהגים ככה ללקוח. לו הוא היה מוכר בחנות בגדים או פקיד קבלה בפלאפון ההתנהגות שלו היתה מקבלת נזיפה חמורה. זה נכון גם במקרה הזה. האופן שבו הוא התנהג לא קשור לרפואה.

(אגב, אני שמנה. זו עובדה מציאותית, זה לא מעליב אותי בכלל כשרופא יציין שאני שמנה. כן יעליב אותי הזילזול באינטרגנציה שלי אם הוא יחשוב שהוא יכול להרצות לי על משהו שלא שאלתי אותו ושאני במפורש מבהירה שאין לי עניין בו).

al haboker

New member
אני בהחלט שוקלת את האופציה לתלונה

תודה רבה על ההבנה, וגם על הניסוח שלך, שהבהיר לי עוד יותר את הסיטואציה שהיתה.

בהחלט שווה תלונה

מה זה אמור להביע ???
חוסר מקצועיות משווע וחוסר אתיות .. בעיני זו חוצפה רצינית ברמה האנושית .

בשנה האחרונה נתקלתי בעצמי בסיטואציה דומה אם כי פחות פולשנית , וגם שמעתי סיפורים דומים - מה שמוביל אותי למסקנה שכנראה הם מקבלים אחוזים או משהו הזוי על כל הפנייה כזו שנגמרת על שולחן הניתוחים , אחרת אין לי הסבר לתופעה המתעוררת של ביקור תמים אצל רופא משפחה שגורם לך ולי ולאחרים להרגיש שאנחנו תחת מונולוג של אחרונת הדיילות בסופרפארם שמנסה למכור לנו משהו שלא ביקשנו ולנצל את העובדה שנקלענו לחדר יחד איתם ..

לא רלוונטי אם הניתוח רלוונטי או לא , אם מוצלח או לא .. לא שאלת אותו לדעתו ולא ביקשת שיערער אותך בשעת חולייך על ידי פרימת כפתורי חולצתו ( דבר שלחלוטין לא ייעשה במוסד רפואי , מעשה שעלול להיות טריגרי ומחריד עבור חלקנו בחדר סגור עם גבר ) .

אני בחיים לא הייתי חוזרת לרופא כזה - הוא עבר כל גבול , אנושי , מקצועי , אתי ...

ההנהלה צריכה לדעת מזה , ולא , את לא היסטרית או מגזימה , הרופא חרג מתפקידו בכמה מישורים , שימכור את מרכולתו בשוק ושיטפל בך בכבוד הראוי כבת אדם עם רגשות , רגישויות וברונכיט .

תלונה ותגובה הולמת ומפורטת מצידם לא תזיק , לא יודעת מה אומר החוק לצערי , אבל ישנה פה עוגמת נפש מובנת וחדירה לא רלוונטית לפרטיותך .

תעדכני והמון בהצלחה .. מאוד מבינה ומזדהה איתך .

להתלונן על מה?

האם הוא טיפל בה ברשלנות? העליב אותה או פגע בה? הוא בסה"כ המליץ על הליך רפואי שלדעתו מתאים לה. במקרה הטוב, יצחקו עליה אם תתלונן.

מזל שלא אתה יושב בהנהלה

ובוחן תלונות , אולי אותך זה מצחיק .. תצחק :) לבריאות .

לכל אחד שמורה הזכות לעשות כרצונו

אך אם את סבורה שיתייחסו לתלונה אחרת מאשר לתלונה של שמנה ממורמרת בעלת רגשי נחיתות, ובכן - אשרי המאמין. תלונה כזו סביר להניח שתגרום למתלוננת עוד יותר אכזבה ותסכול מאשר כבר ספגה.

al haboker

New member
מאיפה הסקת שאני "שמנה ממורמרת בעלת

רגשי נחיתות"? זה ממש לא במקום.

קראי שוב את שכתבתי בבקשה

לרגע לא אמרתי כזה דבר, חלילה. כל שאמרתי הוא שכך יתייחסו אליך בקופ"ח אם תתלונני, לא יצא מכך כלום משום שאין לך באמת עילה לתלונה ואת סתם מכניסה ראש בריא למיטה חולה. אם מדובר ברופא המשפחה הקבוע שלך, פשוט תחליפי אותו ואם מדובר ברופא אקראי, אל תלכי אליו יותר.

הגישה שלך מיושנת ,

בשנות החמישים והשישים התייחסו בצורה דומה להטרדות מיניות ( להבדיל ) .
מזל שהעולם התקדם מאז ושקיימת חשיבות רבה למשוב בענייני מטפל-לקוח .

לא מדובר בגישה שלי

הסברתי מספר פעמים, אך עדיין את מסרבת בתוקף להבין כי לא מדובר בדעתי או בגישתי האישית, זו תהיה לצערי הגישה של ועדת התלונות.

לדעתי את מגיבה בקיצוניות

לא היתה לו כוונה רעה, הוא באמת חשב על טובתך - כך לפחות אני רואה את זה. חבל שאת לוקחת את הדברים באופן שלילי ונפגעת, אני משוכנע שלא זו היתה מטרתו של הרופא. אינני רואה בכך חוסר רגישות, נפוך הוא.

al haboker

New member
אני לא נפגעת כמו שאני מאוכזבת

ואם להפגע או להתאכזב זה להגיב בקיצוניות.. אז אני קיצונית.

אני בטוחה שהרופא הוא לא רשע מרושע, זה גם לא מה שאמרתי. אבל להציע את הניתוח הזה, שזה שוק באופן כללי כי מעולם, אף אחד- רופא או חבר, הציע לי לעשות אותו, ולא להיות רגיש לתגובות שלי- זה מאכזב.
חוסר רגישות הוא לא להשתמש במילים מעליבות, אלא גם לדבר במשך כל כך הרבה זמן על משהו שאני לא מעוניינת בו, וכשאני ממש חולה. לא באתי בעניין ההשמנה, או אפילו בשביל מסמכים או חידוש מרשמים או משהו כזה. באתי כי אני חולה. ומילא להציע, אבל לשכנע? ואז להמשיך לשכנע?

יש לציין שהיו לפני 4 פציינטים שעם כל אחד מהם הוא דיבר על זה. זה, בחורצ'יק, חוסר רגישות.

שאלה אחרת

ואם הוא היה ממליץ לך על הליך רפואי שאינו קשור למשקל, גם היית מגיבה כך?

אם כך, אינני מבין...

מדוע את הולכת לרופא? אם המלצה על הליך רפואי נחשבת בעיניך לפגיעה, השפלה, עלבון או כל דבר אחר, לאיזה צורך הינך הולכת לבדיקות רפואיות?

al haboker

New member
אתה ממשיך לנסות למצוא משהו שלא קיים

זו הפעם האחרונה שאסביר את זה לך:
הלכתי לרופא כי הייתי חולה, הייתי צריכה משהו ספציפי. אם הרופא רוצה לתת לי המלצות בנוגע לדבר מה אחר- בבקשה. אבל הוא עשה את זה בדרך מניפולטיבית, ולא עזב את הנושא, גם כשאמרתי לו שאני לא מעוניינת. גם אם הוא היה ממליץ לי על טיפול חדשני להפסיק לעשן, לדוגמא, וממשיך לדחוף ולדחוף, הייתי מרגישה אותו דבר. בנוסף, לפתוח את כפתורי החולצה שלו זה ממש לא מקובל עליי, ושוב לשכנע, בכל דרך שהוא רק יכול לחשוב עליה- היתה מאד לא נעימה לי. מה גם שהוא לא דיבר כלל על סיכונים, או כל דבר "רפואי" בכלל. רק שאעשה את הניתוח.

זהו, אם הקריאה הסלקטיבית שלך לא מאפשרת לך לראות את זה- זו כבר לא אחריות שלי. אתה לא באמת חושב ש"המלצה על הליך רפואי" נחשבת בעיניי לפגיעה או השפלה..

למעלה