שלום :)

thehazir

New member
שלום :)

אפשר לומר שאני די חדש בנושא החלומות הצלולים. אני אמנם מתעסק ומתנסה בחלומות כבר כמה שנים, אבל חלום צלול אמיתי לא חוויתי עד הלילה האחרון. יצא לי בעבר להבין שאני חולם ולהתעורר מיד מההלם. אבל בלילה האחרון רציתי לבדוק כמה חזק כוח הרצון שלי. הלכתי לישון בסביבות חמישה לחצות, כיוונתי שעון לארבע לפנות בוקר ואמרתי לעצמי שוב ושוב שאני אקום בלילה וכשאני אחזור לישון יהיה לי חלום צלול. התעוררתי לבד בחמישה לארבע (אפילו שעון מעורר מתקשה להעיר אותי, אז לקום לבד? ועוד בשעה כזאת? זה כנראה יותר חשוב לי משחשבתי).
בכל מקרה,אחרי כרבע שעה-עשרים דקות של סיבובים בחושך בבית וכוס מים איטית במרפסת חזרתי למיטה.
ואז התחיל החלום הצלול, מיד שהתחלתי לחלום הבנתי שאני חולם עשיתי לאורך כל החלום בדיקות מציאות, פקפקתי מאוד בעובדה שאני חולם כל הזמן, אבל עם זאת ידעתי שאני חולם. את תחושת המציאות שכולם מתארים לא הרגשתי, להיפך, הרגשתי שאני לא יכול לחוש דברים בעזרת מישוש, כאילו שהידיים שלי היו רדומות.ניסיתי להגביר צלילות בכל מיני דרכים אבל לא הצלחתי. התעוררתי שעה אח״כ קצת מאוכזב. חשדתי נורא לאורך כל החלום שאני לא חולם באמת, פחדתי לנסות דברים... וגם התעוררתי עם כאב ראש מאסיבי.
יש דרכים לשנות את האווירה הזאת בחלומות הבאים?

ravehor

New member
הפקפוק הוא זה שהורס

ומשאיר אותך בצלילות די נמוכה, ולכן החושים לא עובדים כראוי ולא הרגשת טוב את חוש המישוש.
בגלל שלא האמנת בפוטנציאל הטמון בחלום הצלול - זה פעל כנגדך ובאמת לא הרגשת את זה. צריך להבין שהאווירה בחלום מושפעת מהרגשות שלנו, ולכן אם אתה עצבני או נזהר, כך גם תהיה הסביבה מסביבך ושליטתו היחסית של התת מודע תתחזק.

בפעם הבאה פשוט תדע שאתה יכול לעשות שם כל דבר, תהיה בהרגשה חיובית ותראה איך הכל משתנה.
יש זמן לפקפוק ויש זמן להאמנה, וברגע שביצעת כמה בדיקות מציאות שהבהירו לך שזה חלום - זה הזמן לשמוח

thehazir

New member
קודם כל תודה :)

אני באמת אנסה בפעמים הבאות להיות רגוע...
דבר שני, נכנסתי בבום בלי להציג את עצמי וזה לא לעניין בעיני...
אני תום, מירושלים... אני ״חוקר״ את נושא החלומות על עצמי און אנד אוף מהתיכון בערך.
כמו שכתבתי יצא לי להגיע בעבר לחלומות צלולים שהיו ספונטניים ומהירים מדי. החלום של השבוע היה הראשון שבו לא התעוררתי כשהבנתי שאני חולם.
הייתה לי עוד שאלה בנושא,
אני מאוד אוהב להתרכז בשלב ההזיות, זה שממש בין עירנות לשינה (או שיתוק שינה),
ואני בד״כ ממש קם ומתעד את ההזיות, את הקולות והדיבורים שאני שומע סביבי...
האם הפעולה הזאת פוגעת או מעכבת את היכולת לחלום חלומות צלולים?

ravehor

New member
ברוך הבא לפורום

נשמח לשמוע חוויות מהחקירות האלה שלך.

אם אתה בתוך שיתוק שינה, זה יכול להסתיים בכמה דרכים: התעוררות, מעבר לחלום רגיל או מעבר לחלום צלול.
אם אתה מתרגש ומעיר את עצמך כדי לכתוב את החוויות, אני מניח שזה מבטל עבורך את האפשרות להגיע לחצלול, אז באיזשהו מקום זה כן פוגע.
איך לעשות את זה (שיטת ווילד) קרא באתר הבא: http://www.planetnana.co.il/lucidity/

thehazir

New member
לא הייתי קורא לזה שיתוק שינה...

ז״א, אני לא משותק במצב הזה, גם לא קורה שום דבר מפחיד.
אני בד״כ מגדיר את זה כשלב אחד לפני הרדמות, אני פשוט מתרכז בהקרנות האור על העפעפיים שלי, בעיניים עצומות כמובן
וההזיות מגיעות מעצמן, בשלב הזה אם אני לא קם לתעד אני בד״כ נרדם.
אני מאמין שזה עלול באמת לפגוע ביכולת שלי לחלום צלול, אני פשוט נורא אוהב את החלק הזה ואם אני לא מתעד אני שוכח בבוקר (כמו כל ד ר שקשור לחלומות בעצם). בכל מקרה, אני אשתדל להפסיק עם זה, לפחות אם אני מתכנן לנסות להגיע לחלום צלול אותו הלילה.

לגבי הוילד, מילד וכו׳
קראתי על זה מספיק חחח. בעזרת המילד הגעתי בפעם האחרונה לחלום צלול.
טכניקת הוילד קצת מלחיצה אותי, אני נוטה להלחץ בזמן שיתוקי שינה (כמה שזה לא יהיה מעניין, זה פשוט מפחיד מדי לפעמים) ולהעיר את עצמי בכוח...
בכל מקרה, הכל עוד פתוח:)

למעלה