שלום!!!

שלום!!!

מאוד רוצה להיכנס לעולם הדוג אך יש לי חששות, אני חשבתי בהתחלה על קטנוע 125 אבל זה קצת מפחיד אותי, יכול להיות שפשוט אני אוציא על מיו הורוד הקטן, השאלות שלי הן: אני בת עשרים ואחת אך אין לי רישיון לרכב גם, ורכב נראה לי גדול מידי ומשכנתא מידי, קטנוע יותר משתלם אבל איך הרישיון עליו עובד? צריך ללמוד את התיאוריה הרגילה? מה הסכום שאני אצטרך כדי לקנות וכדי להחזיק מיו? כמה קמש אני יכולה לנסוע איתו ואיפה מותר לי לנסוע איתו? תודה על התשובות וסליחה על השאלות המוזורות חחח

פרארי1

New member
ברוכה הבאה

מכיוון שאין לך רשיון לרכב, את תצטרכי לעשות גם מבחן תאוריה במסגרת הלימוד.
יש אתרים דוגמת "למד" בהם ניתן ללמוד לתאוריה ויש גם ספר, בסך הכל זה לא מסובך וחשוב להכיר את חוקי התנועה לא רק לצורך מבחן התאוריה, אלא בעיקר להמשך החיים בכביש.
יש שתי דרגות רשיון אליהן את יכולה ללמוד - A2 הבסיסית, מתאימה לדו גלגלי עד 125 סמ"ק ו-A1, עד 33 כ"ס, שגם אם לא תצטרכי בהתחלה, יכול לחסוך לך בעתיד את כל הכאב ראש של לימוד וטסט מחדש, אם תרצי לגדול.
את מחויבת בכל מקרה ב-15 שיעורי מינימום, כך שלדעתי כדאי לך להתחיל ללמוד על קטנוע קטן (מיו או דומה) ועם ההתקדמות, להחליט האם את רוצה לנסות אופנוע עם הילוכים (הלימוד ל-A1 הוא על אופנוע) ולעשות טסט ל-A1, או להישאר עם הקטנוע וה-A2.

כל דו גלגלי ממנוע רשאי לנסוע בכל מקום, אבל כלים קטנים כמו המיו, שמגיעים לאיזור ה-90-100 קמ"ש בלבד, משמשים בעיקר למרחב העירוני ויציאה איתם לבינעירוני (או איילון ודומיו) בעייתית עקב מהירותם הנמוכה ביחס לתנועה שמסביב.
אם את צריכה נסיעות בינעירוניות מזדמנות, יש 125-ים חזקים יחסית, שיתאימו לנסיעות כאלה, אבל כאמור, זה לא מרחב המחיה הטבעי שלהם ועל בסיס קבוע מומלץ מאד כלי יותר חזק עם 200-250 סמ"ק, בדרגת רשיון A1.

מבחינת עלויות, קטנוע סביר יעלה כמה אלפי שקלים, ככל שהתקציב יגדל, תוכלי להתקדם בשנתון ולחפש כלי עם קילומטרז' נמוך.
גם הביטוח זה סיפור של עוד כמה אלפים בשנה (בידקי בדיוק כמה במחשבון הביטוח המצורף למטה).
בהשקעה הראשונית קחי בחשבון עוד כ-1500-2000 שקל לציוד מיגון (קסדה, מעיל רכיבה, כפפות, שרשרת לקטנוע).
ההוצאה החודשית על דלק תלויה כמובן בכמות הנסיעות שלך, אז קצת קשה להגיד מראש, אבל המיו או בכלל קטנועי 125 חסכוניים בדלק.

בהצלחה ומוזמנת לשאול כל מה שעולה בדעתך, רק בקשונת קטנה - את ה"חחח" השאירי מחוץ לפורום

reider

New member
הלוואי ומיו היה מגיע ל-100 קמ"ש

והוורוד הקטן (אני בטוחה שהיא מדברת על מיו 50) בקושי יגיע ל-70 בכביש פתוח .
מה שכן , קטנוע מאוד נוח וידידותי לבנות קטנות שצריכות להגיע ללימודים או סטודיו C

בהצלחה ילדה

פרארי1

New member
ה-50 באמת מאד חלש

הוא 4 פעימות ולכן חלש גם בהשוואה ל-50 אחרים, לא הייתי מתקרב אליו בהתחשב בכך שה-100 (או הסנטו המקביל של קימקו) הם בעלי אותם מימדים חיצוניים.

אם פי 3

New member
גם בנות "קטנות"

יכולות לרכב על קטנועים ואופנועים "אמיתיים" (בנוחות ידידותית) ולא צריכות צעצועים אופנתיים, חלשים אך "מעוצבים".

<קטנה רק לגובה>

reider

New member
אני לא אובייקטיבית

מאוהבת קשות במיו שלי , אפילו שלפניו היו לי כלים "אמיתיים"
אף פעם לא הרגשתי כ"כ נוח ויציב כמו עכשיו

אבל שוב, כל אחד/ת עושה את השיקולים שלו ..בשביל נסיעה של רבע שעה פעמיים ביום אני לא צריכה יותר מזה . ואת צודקת - בשבילי זה סוג של תכשיט נוצץ (
)

וברור לי שאם הייתי צריכה כלי לנסיעות רציניות יותר וארוכות יותר לא הייתי בוחרת במיו

אם פי 3

New member
אין לי כלום נגד המיו

ומי שמתאים לו/לה - יופי.
רק בגלל שהוא "כלי לבנות", היה לי חשוב להגיד, שזה לא שכלים אחרים לא מתאימים, וגם לנשים נמוכות.
יש פה כמה שטוענות, שהגובה הוא לא מגבלה אמיתית, והן יכולות לרכב גם על כלים גבוהים, על אף נומכן.
אישית, קשה לי לקבל את זה, כי אני כן רואה את החשיבות של הגעה לקרקע בצורה נוחה (לא חייבים שתי רגליים מלאות), במיוחד למצבים של טיפונת איבוד שיווי משקל או של קרקע לא ישרה (אני מודה שכבר חוששת מהחניה בטיול לבנטל בליל שבת...), אבל יש מבחר מספק של קטנועים שבהחלט מאפשר את זה (אופנועים לא בדקתי).
אני היום רוכבת על ג'וימקס 250, בנוחות רבה, על אף נומכי (בערך 1.52 מ').

למעלה