שלום

fi0na24

New member
שלום

רציתי לדעת מה המשמעות של המושג atrial fibrillation. יש לי כלבה מגזע אייריש וולפהאונד, ואני יודעת שבחו"ל ממליצים על הבדיקה הזו.. הבנתי שזה משהו שקשור בלב, אבל מה בדיוק?

yaelofer

New member
מקפיצה עבור גפן

xslf

New member
אאז"נ קוראים לזה "פירפור פרוזדורים" בעברית

וזה סוג של הפרעת קצב. אני מקווה שהוטרינרים ירחיבו.

sapirdvm

New member
atrial fibrillation

זוהי אחת מהפרעות הקצב הלבביות שיכולות להופיע בכלבים. טיפה מורכב אבל אנסה לפשט ככל שאצליח. כמה מילים על פעילות הלב: הלב מורכב משתי עליות: ימין ושמאל, ושני חדרים, ימין ושמאל. הדם מגיע מהגוף בוריד הרשי לעליה ימין, יורד לחדר ימין, יוצא ועובר בריאות ומתחמצן וחוזר ונכנס ללב דרך עליה שמאל, ממנה לחדר שמאל וממנו לאבי העורקים לכל הגוף. הלב מתכווץ מהעליות לכיוון החדרים. אם תחשבי על הילוך איטי, אפשר לדמות אותו מתכווץ-נסחט מהעליות כלפי מטה. ככה מתקבלת תפוקה מקסימאלית. ההתכווצות הינה הרמונית וסדורה ונמצאת תחת פיקוח של "קוצב לב". אריתמיה, הפרעת קצב, יכולה לנבוע ממספר סיבות ולהופיע במספר מופעים. בatrial fibrillation, העליות מקבלות גירויים מ"קוצבי לב" אוטונומים. הגרויים גורמים להתכווצויות רנדומאליות בלי קשר למצב החדרים או העליה האחרת.כתוצאה מכך משתבשת תפוקת הלב. העליה יכולה להתכווץ בלי שהתמלאה בדם. העליה יכולה להתכווץ בלי שהחדר שמתחתיה התכווץ והתרוקן מהדם. העליה יכולה להתכווץ כאשר היא התמלאה בחלקה בדם. אלו רק מספר דוגמאות לאי סדירות שיכולה לגרום לירידה בתפוקת הלב. בפירפור העליות קצב ההתכווצויות גבוה והמקצב אינו סדיר וכתוצאה מכך הגוף לא מקבל מספיק דם מחומצן. אינני מכיר את הבעיה באייריש וולפהאונד אבל כל ווטרינר שיש לו מכשיר אקג יכול לתת לך תשובה לגבי מצב קצב הלב של כלבך. בית החולים הווטרינרי של האוניברסיטה נמצא ד"ר דני אוהד שהוא הקרדיולוג הכי טוב בארץ ושווה לשוחח איתו או להיפגש ליעוץ מקווה שעזרתי מעט.

sapirdvm

New member
כן אבל

אם הכלב שלך היה בפיברילציה כנראה לא הית כל כך שלווה ואבל שני, אם יש לו מצבי פיברילציה, ממליץ להגיע לד"ר דני אוהד לאקו לב שזה גם לא משהו נוראי בכלל ובטח כשדני עושה את זה... בריאות

למעלה