שלום.

שלום.

אני דבורה פטיט, ואני הולכת לספר לכם על בבי"ס שפרירים. כשהייתי בת 13 בשנת 2002, נכנסתי לכתה של אוטיסטים של מחנכת אחת שאף פעם לא נועדה להיות בחט"ב ותיכון שפרירים. אני הייתי מאד חכמה בלכתוב תשובה מלכאה אך לא יכולתי לראות את טבעה האמיתי של המכנכת עד כתה ח'. בתקופה ההיא, הייתי בכתה ז. כשכתבתי תשןבה מלאה, המכנכת אמרה לי שאני לא תריכה לכתוב תשובה מלאה, או להיות מנומסת, או לכתוב בסדר מסודר את התאריכים ואת הכתב. היא רצתה כתב מלוכלך. זו היתה מורה לא בסדר. כשאומרים לה משהו כשאנו בצרות , אנו מבקשים שהיא תעניש ותתקשר למשטרה אך היא תמיד חוזרת על המשפט "לאאאאאאאא אני לא יכולה לעשות את זה אני אדבר איתם". והיא תמיד מחייכת. גיליתי בכיתה ח' שהמורה לא אוהבת תלמידים שכותבים יפה בכתב מסודכר. היא רוצה ואוהבת רק ורק ילדים חוצפנים שרוצה שהם יעשו את מה שהיא רוצה המורה התינוקית ההיא. היא אף פעם לא עזרה לנו אלא פינקה את תלמידיה אותי ביחד עם חברתי יותר מדי. חברתי עזבה את הבי"ס שפרירים בבכתה ז, חברתה בכתה ח' ואני עזבתי בכיתה ט'. אף אחד מהמורים ומורות לא יכל לשים לאופיה. אפילו אימא שלי ומשפחתי לא שמו לב. במיוחד לא המנהלת. שמעתי ויודעת מה החולשה שלה:סרטוני סדרה של הדרדסים. היא שונאת הדרדסים. אל תביאו את ילדיכם לשפרירים גם הבי"ס נראה מבטיח. ואם מישהו נמצא בכיתתה, צאו מפה ותעברו לכיתות אחרות. אנני נתתי את כל קלטות הוידיאו של הסדרה דיג'ימון ות הסרט הפגום גופי הסרט 2 שלי. זה בגלל שלמדתי שהם התלמידים אוהבים לראות דיג'ימון וסרטי דיסני מצויירים. הם לא אוהבים פוקימון וסרטי ברבנק פילמס אוסטרליה. אני מאוד מתחברת לסיפור של smilelie. זה נקמתי על המורה שמיררה לי ת'חיים.
 

arana1

New member
למורים יש בדרך כלל אמפטיה לבריונים ושחצנים

בגלל שהם כמוהם ולכן אותם הם מבינים
 
אמפתיה?!


מה את יודעת על אמפתיה?
 

arana1

New member
לפי תפישת אנשי המקצוע איני יודע כלום

ואיני מסוגל לחוש ולהבין אמפתיה בכלל לתחושתי ומנסיוני אני יודע על אמפתיה הרבה דברים שאנשים נורמטיבים בכלל לא מודעים לקיומם למדתי לדעת שזה מרגיז את כולם ולכן איני מתפלא שגם אותך זה מכעיס
 
לא מדויק. איש מקצוע רציני אמור לדעת שיש

הרבה אוטיסטים שאין להם שום בעיה לחוש אמפתיה ושום בעיה להביע אותה. יש עוד קבוצה שמתקשה רק בהבעת אמפתיה אך לא בחישתה. בקבוצה השלישית יש אנשים שאולי חשים פחות אמפתיה ממה שהיינו מצפים, אך גם אצלם זה רחוק מלהיות אפס. מאוד אפשרי שאצלם הבעיה היא בהבנת האדם שמולם ולא בחישת האמפתיה אליו. דהיינו, כאשר הם מבינים את רגשותיו בקלות, הם כן חשים אמפתיה אליו, אלא שהם מתקשים להבין את רגשותיו. לגביך, באופן אישי, אני משוכנע, שאתה חש ומביע הרבה אמפתיה ושאתה כן יודע מה זה. מה שחבל, זה שאתה מכליל על כל המומחים ועל כל המורים...אבל זה לא קשור לאמפתיה.
 

arana1

New member
איש מקצוע רציני אמור לדעת למה

ובינתיים לא יצא לי לקרוא שום מאמר או מחקר שינסה לנתח ברצינות ולעומק את הסיבות לדרך השונה שבה א"ס מרגישים ומבטאים אמפטיה בינתיים לא יצא לי לקרוא שום מאמר רציני שיתעמק בצרכי האמפטיה היחודיים והשונים של האוטיסט כל מה שאני מכיר זה גישות שמייחסות את הצרכים והביטויים השונים ללקות בסיסית במבנהו הנפשי והפיזי לא מאמין שיש מאמר ומחקר ראוי שמכבד וחוקר באמת את הגירסה האוטיסטית לאמפטיה אם אתה מכיר מאמר כזה או שמעת על מחקר כזה אז לפחות אני מאוד מאוד מאוד אשמח לשנות את דעתי על אנשי המקצוע והמחקר כמובן שאם הזמן מתחוללי שינויים זעירים וזהירים ומה שנתפש רק אתמול כאמת "מקצועית" ו"מדעית" שאין לערער ולהרבה בה ,ומה שקודם על ידי הסמכויות המובילות בתחום כחוקי טבע ממש,עבר מאז רוויזיות והתאמות לא מעט מה שכצפוי לא מפריע לאף אחד להמשיך לשתות בצמא את השטויות שהאקדמיה מפליצה וגרוע מזה, ליישם אותן בנחרצות מרוצה מעצמה, ובעצם למה לא ? הקורבנות הרי בלווא הכי לא יודעים לדבר
 
למעלה