שלום

happy apple

New member
שלום

טסה בסוף החודש לתאילנד כמה שאלות: 1. השקעים החשמליים של תאילנד כמו בארץ? 2. אני מתכננת לטייל בלאוס בערך שבוע וכאשר עשיתי חיסונים , הרופא אמר לי שאני צריך לקחת כדורי מלרון כול יום אחד ביום, קניתי 12 כדורים ב150, אבל אני שומעת מאנשים שלא חייב לקחת אותם שסתם הרופא ניסה לדחוף לי כדורים , ושהתופעות לוואי קשות , עכשיו מישהו פה היה בלאוס לקח את הכדורים?

אבשלום68

New member
כל כך הרבה זמן ללאוס? תעזבי חיסונים אל תסעי

לשבוע ללאוס? בטח את נוסעת לואנג וינג....... יומיים הלוך מבנגקוק ויומיים חזור כי בטח לא תטוסי כל זה בשביל קראחאנה?

happy apple

New member
קודם כול לא רק בשביל זה ..

ואני מהצפון עוברת לשם , ולא צריך חיסון בשביל זה צריך לקחת כדורים , שמעתי הרבה המלצות לנסוע ללאוס חוץ מהואנג וינג .... השאלה שלי מי שהיה בלאוס האם הוא לקח את הכדורים

אבשלום68

New member
אם הרופא אמר לך הרופא יודע

אף אחד לא יקח אחריות ויגיד לך לא לקחת. אם איני טועה ללאוס אומרים לקחת דוקסילין ולדוקסילין אין תופעות לוואי. אבל ברצינות מה את רוצה לעשות שבוע בלאוס את פשוט לא יודעת למה את הולכת בשבוע לא תספיקי כלום

אבשלום68

New member
למלרון אין תופעות לוואי

ללריאם היו תופעות של הזיות, לא באופן גורף ולא לכולם.......

neomiad

New member
לא השרשור שלי, אבל תודה!

אנחנו החלטנו שנקח מלרון (בהמלצת רופא מרפאת טיולים) ודאגתי מנושא תופעות הלוואי. הסרת דאגה קטנה וטורדנית מליבי

prizman

New member
הייתי בלאוס ולא לקחתי שום כדור,

גם לא בקמבודיה וגם לא בויאטנם. סה"כ בערך חצי שנה במצטבר במדינות האלו בנוסף ל 5 שנים בתאילנד ומהסופ"ש הזה חודש בערך בבורמה. אין בזה המלצה לך מה לעשות, תחליטי לבד.

אנחנו לקחנו.

היינו חודש בלאוב ולקחנו.. היינו בג'ונגלים ובכפרים נידחים והחלטנו להסיר דאגה אחת מבין רבות מליבנו. אומרים שבלאוס, לעומת שאר המדינות מסביב,יש הכי הרבה סיכוי להדבק. למה לא לקחת?את נוסעת כולה לשבוע ככה שזאת לא הוצאה גדולה ואין לכדור תופעות לוואי. אז אם הרופא המליץ, בטח שגם אני. דרך אגב, תקדישי יותר זמן ללאוס. בעיקר אם את באה מהצפון. לא תספיקי כלום. איפה את מתכננת לעבור? הואקסאי ומשם? לואנג נאם תה? או מונג נוי? ובטח לואנג פארבאנג וויאן טיין. כל מקום שווה לפחות כמה ימים פלוס נסיעות ארוכות נורא נורא.

sitvaniyot

New member
בבקשה לא לזלזל בבריאות

מדובר במלריה, וזו מחלה שמועברת על ידי עקיצת יתושה ואפשר גם למות ממנה במקרה הרע, או לסבול מאירועים חוזרים של המחלה במקרה הפחות גרוע. הכי טוב להיות מוגנים ולא לחלות. כל מי שנוסע ובמיוחד החוכמולוגים שלא רוצים לקחת כדור טוב יעשו אם יתיעצו במרפאת מטיילים. יש הרבה גורמים שצריך להביא בחשבון חוץ ממשך הטיול. האיזור שבו נמצאים (הנפיצות של המחלה בו, הגובה מעל פני הים וכו), עונת השנה, ועוד. למלריה יש סוגים שונים ובהתאם הכדורים. רק רופא עם התמחות בנושא יוכל לתת את המידע הנכון. רופא כזה יש במרפאת מטיילים. ודרך אגב, שבוע בלאוס? אני הייתי חודש ולא שבעתי.

happy apple

New member
תודה רבה לכולם

אני אקח את הכדורים , וזה בערך היה התכנון להגיע שבוע ללאוס , אבל הכול יכול להשתנות , רק בקשר לשקעים ? כמו בארץ או צריך לקנות?

sailor

New member
שקעים

ראי שם http://users.telenet.be/worldstandards/electricity.htm בדרך כלל יש שקע מתאים לתקע 2 פינים, אם לא, מתאם יעלה שם בין פחות משקל לשקלים בודדים. אם יש לך עמה מכשירים לטעינה כדאי לקחת סרגל שקעים (רב שקע) ישראלי ובחבור עם מתאם אחד יהיהו לך כמה שקעים לשמוש.

נו ואם מישהו אחר לא לוקח אז מה?

וחלילה תחלי מה תגידי? שמישהו בפורום המזרח הרחוק של תפוז אמר לך לא לקחת? כל אחד עושה מה שטוב לו ואחראי על עצמו, ואת אחראית על עצמך. המלצה גורפת ולכולם היא לקבל יעוץ רפואי ואם את רוצה פרטים נוספים יש לך את פורום חיסונים ורפואת מטיילים. בשום פנים ואופן אין להקשיב להמלצות של גולשים כאן בפורום יש להתייעץ רק עם מומחים בדיוק כפי שאמרה sitvaniyot בהצלחה ורק בריאות

alonsela

New member
או שתהיי חולה או שלא

את לא יכולה לדעת מה יקרה... זה כמו שאני אשאל אם לעשות ביטוח לחו"ל או לא לעשות הרוב עושים וחוזרים הביתה בשלום (אז לא היה שווה להם לעשות בפועל) אני הייתי שם שבועיים ולא לקחתי כדורים-ולא קרה לי כלום. אני מבטיח לך שתשמעי סיפור על מישהו שלא לקח כדורים וחטף מחלה... תהני בטיול

למעלה