שלום

royboy1

New member
שלום

אני מתעניין באופנוע KTM 380 מודל 2000. השאיפה היא להסב אותו לסופר מוטו. למישהו יש מידע על הדגם? מחלות מיוחדות? כל הפרטים יתקבלו בשימחה, תודה רבה!!!

בגדול נשמע מעניין...

רק שאתה חייב לקחת בחשבון טכניקת רכיבה לא דווקא ידידותית ולדעתי מאד אגרסיבית ולא פרקטית כדי לא לתפוס מנוע ברכיבת כביש עם כלי שטח שתי פעימות. אתה מוכן נפשית לבלות זמנך בפימפום גז בלתי פוסק? ואם כל זמנך בתוך העיר... אולי הבעיה פחות רלוונטית. היה מעניין לראות את זה יוצא ראש מול ה-CRMex. MexMex הוא הכתובת לשאלותך...

royboy1

New member
mexmex

הוא הכתובת לרעיוני... פסיכי או מה?
המנוע עתיד להיתפס? אפשר לקבל הסבר טכני בבקשה?

שתי פעימות...

זקוק לשימון מנוע שמגיע מעצם פעולת המצערת שמזרימה תערובת דלק\שמן. רכיבה ממושכת במצערת קבועה (כפי שבהחלט קיים ברכיבת כביש בין עירוני) יוצרת מצב בו בהעדר שינוי מצב מצערת המנוע עובד ללא שימון מספק. בשלב קריטי - הוא יתפס! ומשם - לתזרים המזומנים של אופרוד בע"מ... לא חלילה שעיני צרה... מקסי יסביר את העניין בוודאי יותר מקצועי ויותר נכון ממני. בגדול בשטח אין רכיבה במצערת קבועה ולכן האופנועים הללו מיועדים לשטח, לדעתי גם בעיר אין בעיה כי אין בתוך העיר מצערת קבועה לאורך זמן. ובבין עירוני ניתן בהחלט להסתדר - זו רכיבה עם פימפום גז בלתי פוסק כל חצי דקה כדי לשמן מנוע כהלכה תוך כדי תנועה קבועה במאה קמ"ש. אם תוסיף לזה את הויברציות... זו חוויה מאד בלתי מלבבת בלשון המעטה.

royboy1

New member
עוד קושיה ,ברשותך כמובן...ג

אני רוכב על 100-120 במהירות קבועה +/- (תלוי במצלמות). במידה וכל חצי דקה אפתח ואסגור גז זה יספיק? אין סכנה לתפיסת מנוע? מאיזור השרון לצאת על כביש מהיר לאיזור הדרום זה אפשרי? מרעננה לפניות ים המלח-בר ביצוע? רק לדוגמא כמובן...

לדעתי...

זה לא כלי לרכיבות אוטוסטרדה ארוכות. מרעננה לערד? אחי, תציע את הרעיון שלך לשב"כ. מעולם לא שמעתי על דרך אפקטיבית יותר מזו לדלות מידע קריטי ממחבל שהינו בגדר פצצה מתקתקת ברגע אמת.

royboy1

New member
הבנתי

את הרעיון הכללי. או גרירה למעוז חפצי או לרדת מהרעיון,לא? יש הצעות אחרות לכלי? אני מוגבל 500...

omriCR

New member
לדעתי

אופנוע זה לא מתאים למשימה זו אבל שאלה לי אם הוא ישנה את יחסי העברה זה לא יאריך(עד כמה שאפשר כמובן) את חיי מנוע כזה שמשנה יעוד לכביש או שקראנקים יתחילו ללכת?????????????????? אגב אתה מרעננה???????? מה השם?????????? עמרי

MexMex

New member
למרות שטחנו את העניין באיציק, בוא

נהייה סגורים מי נגד מי בעניין... סופרמוטו מאופנוע 2 פעימות, זה האטרף המושלם...סוחף, מלהיב, מרתק,משגע... הכל בגלל אופי המנוע, והמשקל הזעום... אבל, וזה אבל גדול, כמו בכל מקרה, אי אפשר לאכול את הגזר, ולהחזיק את העוגה משני צדדיה הבוערים (או משהו כזה...), ולכן צריך להתפשר... כמה להתפשר? הרבה במקרה זה. כלי כזה לא מיועד, לא מהנה, ובכלל סיוט, לרכיבה בקו ישר. כמה ישר? תלוי באופנוע (יעני - ברגע שהאופנוע הפסיק להאיץ, והגיע לפול-גז בהילוך העליון, שם הכיף מפסיק). דהיינו, מדובר על כל קטע ישר מעל מ-ק-ס-י-מ-ו-ם, נגיד, 1000 מטר... בנוסף לכיף שנעלם, המנוע פשוט לא מיועד לעבוד בסל"ד קבוע לאורך זמן (ולא מדובר על דקות, אלא פחות מזה...). שייט לך במהירות קבועה, וחיש קל המנוע ינזק...מאוד... בקיצור ולעניין - אם אתה עדיין רוצה אופנוע מירוץ חוקי לכביש, לך על זה...אם אתה מחפש משהו מעט (מעט!) יותר שפוי לך על ימהה WR או קטמ רייסינג או 400SC(כמובן, מדובר על ממון ניכר למדי, חוץ מה SC). עוד יותר שפוי? יותר שימושי? לך על קטמEGS, ימההXT500 או DRZ400 זהו...עכשיו בחר כמה אתה מוכן, ורוצה להתפשר בכל תחום (משקל, ביצועים, מחיר, ואטרף...) אדיוס

royboy1

New member
אכן טחנו את

העניין ואני מודה לך על העזרה בטחינה. מקווה שאצליח באמת להגיע לידי החלטה ואם וכשתהיה כזו-אתה תשמע עליה. תודה מקסמקס על העזרה, תודה ירחמיאל על העזרה. לילה טוב וחלומות סונול.

enigo

New member
הצעה לבעלי כיס רדוד והרבה זמן...

לפני כמעט עשור נמכרו בארץ אופנועי הוסקוורנה 350 ו 410, ארבע פעימות קלילים וקרביים במיוחד. קרוב לודאי שמחירם ברצפה כיום, ויש כמובן בעית חלפים, אבל... אם אתפ במילא מתכוונים להפוך את הכלי לסופר מוטרד משמע (לפחות בתפיסתי) שבמילא תגיעו לרמת היכרות אינטימית עם כל מכלול אפשרי ועם כל ספק חלקים אפשרי בחו"ל (או לפחות עם שניים שלושה גדולים). מנסיון של חבר עם WR360, ברגע שמוצאים ספק יציב, החלפים הופכים לעיניין טריוויאלי. כך שאם הכיס רדוד, אבל היד של הפלייר חפצה, זה יכול להיות רעיון מעניין (מופנה גם ל FULLGAZ שהעלה צורך דומה). מישהוא מכיר את האופנו מקרוב???

hananlv

New member
יש לי יש לי!

410 במצב מעולה (שש...שקורלרגול לא ירגיש - הוא למכירה)

enigo

New member
ספר קצת...

כל הנסיון שלי איתם הוא שראיתי פעם אחד כזה בבור בתל ברוך (לפני שנמלטתי על נפשי בעור שיני מהמטומטמים שם!) והוא נראה LEAN & MEAN רציני ביותר.

hananlv

New member
אחלה כלי שבעולם...

(למכירה ....כבר אמרתי?) אז ככה: משפחת ה TE הקטנים (350 ואח"כ 410 - ואגב רוב ה 350 עשו הסבה ל 410) נולדה מהקטנת המנוע של האח הגדול ה 610 באותה השלדה ובאותם המתלים מה שיצא הוא כלי אנדורו יותר נשלט (וכמובן יותר חלש) מכיוון שבסיס הגלגלים הוא ארוך מאד יחסית הכלי יותר מוצלח בחולות ובשבילים מהירים ופחות באינדורו צפוף (יחסית כמובן) המנוע מגיב מאד לינארי אבל נותן התפרצות כוח משמעותית בטורים המאד גבוהים ובזה הוא מזכיר קצת דו פעימתי ושונה מאד מההתנהגות של ה KTM 400 למשל (שחי בטורים נמוכים עד בינונים) לגבי אמינות- מחלות הילדות שהיו ל 350 תוקנו ב 410 ובסה"כ מדובר במכונה אמינה ביותר (עוד פעם - יחסית לכלי שטח מקצועי)

MexMex

New member
מה אותה קופץ../images/Emo35.gif

אתה הרי מכיר את האופנוע אינטימית... אתה הרי אוהב אותו... הסקי הוא בסיס מעולה לסופרים, במיוחד באנגליה, שם הוא ממש נפוץ... אז אולי...תפתח את הראש...תפעיל את הכלים...תקל על הארנק...ותנסה משהו אחר???? בוקר...

למעלה