שלום !

al19

New member
שלום !

הי, אני רוצה להתחיל לימודי עיצוב ופיתוח משחקי מחשב בשנקר בשנה הבאה, התקבלתי לקורס שם, רציתי לדעת מה אתם חושבים ? (שווה ללכת שם לקורס ? לא שווה ? כדאי בכלל ? יש בזה בכלל עבודה אחר כך ?) המון המון תודה לכל העונים !!!

erezor

New member
היי

לפני הכל, גילוי נאות - אני מלמד היום בשנקר, אבל גם הייתי סטודנט בתוכנית שלהם. מהרבה מאוד בחינות, שווה ללכת לקורס - פוגשים המון אנשים מהתעשייה בארץ ומחו"ל והלימודים מעניינים ומאתגרים. לגבי עבודה, התשובה היא אותה תשובה שתקבל (או, לדעתי, ראוי שתקבל) בכל פעם שאתה מתלבט אם ללמוד משהו או לא - זה תלוי בך. בגלל שהתעשייה בארץ מתרחבת במהירות ובגלל שאין מספיק אנשים עם ידע אמיתי על העולם הזה, יש הרבה התעניינות ומעורבות של חברות רציניות בקורס, בתכנים שלו ובסטודנטים. במחזור שלי, לפחות 50% מהסטודנטים כבר עבדו בחברות שמפתחות משחקים עד סוף השנה, שזה יפה. הכל תלוי, כמו תמיד, במידת הרצינות וההשקעה שלך כסטודנט, וזה לא משנה איפה תבחר ללמוד. הלימודים האלו, היום, הם אולי דלת הכניסה הכי טובה לעולם פיתוח המשחקים בארץ.

סבסביון

New member
מצטרף לשאלה

אני חושב בעצמי להירשם לשנה הבאה לקורס פיתוח משחקי מחשב בבית ברל. מאוד התרשמתי מהם (הייתי באירוע שלהם שנה שעברה וגם המקום עצמו ליד כפר סבא בא לי טוב). אני יוצא כמובן מתוך נקודת הנחה שכל מה שאצליח לעשות לאחר מכן תלוי הרבה מאוד בי ובכישורים שלי אבל נראה לי שקורס כזה הוא קרש קפיצה טוב גם להיכרות עם אנשים בתחום (קולגות , מומחים ומעסיקים פוטנציאלים) האם אתה מכיר את המקום ? את הצוות ? את המוניטין שלהם בשוק העבודה ? כל תשובה ועצה יתקבלו בברכה
תודה

erezor

New member
את המקום פחות, את הצוות יותר

בשני המקומות עובדים אנשים שעובדים בתעשיית המשחקים - גם בבית ברל וגם בשנקר. בסופו של דבר, אני מאמין שבתחום הזה, למקום שבו למדת אין משמעות כמו לתיק העבודות שלך. בסוף הלימודים אתה אמור לצאת עם משחק גמור אחד או יותר, וזה כרטיס הביקור שלך. המרצים יוכלו לעזור עם הקשרים שלהם, כמובן.

De-Panther

New member
חשוב לי להוסיף, בשני המקרים, מאוד חשוב מה אתה

עושה ולוקח עם הידע שאתה מקבל בקורסים. אם אתה כבר הולך - תדאג ללמוד גם מסביב ומעבר למה שמלמדים אותך. כי אפשר ללכת סתם בשביל הכיף, ואפשר ללכת כדי באמת לעשות עם זה משהו. יש כבר דוגמאות של אנשים ממחזורים שונים משני המקומות, של אנשים שבאמת עשו ודחפו, והתקדמו יפה לאחר מכן. ודוגמאות של אנשים שלא היו רציניים והתוצרים שלהם היו בהתאם. ועדיין צריך לזכור, אין מישהו שיכול להבטיח לך עבודה בתחום

אורןרן

New member
אני יכול לענות רק על שאלה אחת מכל שאלותיך.

היי, אם הקורס שווה או לא, אין לי מושג. לגבי עבודה, עד כמה שאני יודע יש מעט חברות שמפתחות משחקים לאינטרנט\שוק סלולרי. והחברות האלו הן מאוד קטנות, כך שנראה לי שיהיה מאוד קשה להתקבל לאחת מהן אלא אם כן יש לך פרוטקציה. ואם כבר החברות האלו מפרסמות שהן צריכות עובדים, אז הן צריכות מתכנתים למינהם או גרפיקאים במקרה הטוב, ולא מעצבי משחקים. יש לי חבר שעכשיו לומד בקורס כזה בבית ברל, הוא מאוד מאוד מרוצה. הענין הוא שהוא כבר עם תואר ראשון ועבודה מסודרת. כך שמבחינתו הוא עושה את הקורס כדי שאולי תיפתח עבורו היזדמנות בעקבות הקורס לעבור לקריירה שבאמת מעניינת אותו. אבל הוא לא תולה את העתיד הכלכלי שלו בקורס עיצוב משחקים. בהצלחה.

סבסביון

New member
תודה על התשובה

וגם על החוויה של חבר שלך זה טוב לדעת שסטודנט שלהם כרגע מאוד מרוצה. יש לי תואר ראשון (מתחום מדעי הרוח) ואני מבין שהקורס לא ייתן לי אוטומטית קרש קפיצה לעולם התעסוקה של פיתוח משחקים אלא במידה רבה זה יהיה תלוי במה שאני אבחר לעשות עם זה אח"כ. אפשר ד"א הרי ללמוד חלק מהתחום הזה באופן עצמאי (יש תוכנות זמינות וספרים) אבל יש משהו בתכנית מגובשת ובניסיון של אחרים שבכל זאת נותן ערך מוסף. העובדה שאתה מכיר אנשים מהתעשייה במהלך הלימודים היא גם חשובה מאוד בעייני והיא יכולה להיות יתרון משמעותי מול ניסיון ללימוד עצמאי של התחום. בכל מקרה, תודה על העצות של כולם. שנה שעברה הייתי במס מדיה בבית ברל. אם יהיה השנה אני אלך – אולי תפרסם מה החבר שלך מתכנן להציג באירוע...

al19

New member
רק רציתי לדעת מה אחרים חושבים על הקורס.

תודה

למעלה