שלום

naamatt2

New member
שלום

אני נערה צעירה, וגיליתי על "חלום צלול" רק היום. יש לי כמה שאלות: 1. בחלומות רגילים שלי, אני צופה בחלום מזווית חיצונית - ולא מתוך עיני. כלומר, אם אני הולכת ברחוב, לדוגמא, אני רואה את עצמי צועדת, ובדרך כלל אני צופה בגב שלי. בחלומות צלולים זה גם ככה? 2. מהחלומות שאני זוכרת (מעטים - לא זכור לי אף חלום מתחילת שנת הלימודים), אני תמיד עם שיער קצר, עם התסרוקת שהיתה לי בגן חובה, במקום עם שיער ארוך. האם יש סיבה לכך? 3. חלומות צלולים הם באיכות של מציאות, או שהכל מעט מעורפל? אני יכולה להריח, לחוש, לשמוע, לטעום ולראות? 4. מה זה "שיתוק שינה"? האם זה קורה יותר במידה ואתה חולם חלומות צלולים? 5. במידה ואצליח להגיע לחלומות צלולים, האם אצטרך לנסות ולזכור אותם כל הזמן, לרשום אותם, לערוך בדיקות מציאות, אחרת אחזור לחלומות רגילים? 6. חלומות צלולים יכולים להיות מסוכנים? 7. אשמח להסבר קצר על מחזורי השינה, ומתי בדיות חולמים את החלומות מסוג זה. 8. כמה זמן בממוצע לוקח לאדם להגיע לחלומות צלולים? 9. העובדה שאין לי זיכרון טוב (אני יכולה לשכוח דבר שחשבתי עליו לפני כמה שניות) יכולה להשפיע על הזמן שייקח לי להגיע לחלומות הללו? תודה, נעמה.

naamatt2

New member
עוד דבר

1. אני יכולה לחוש כאב? 2. ישנם הרבה אנשים בארץ ששולטים בחלומות שלהם?

naamatt2

New member
וגם

כמה פעמים ביום, בערך, עלי לבצע בדיקות מציאות, ואיך? האם יש הדבל בסוג השעון שאיתו אתה מתעורר? (דיגיטלי או מחוגים.) מהו העניין הזה של הכפפה והשעה של התרגול?

naamatt2

New member
וגם

בחלומות רגילים שלי הכל מעורפל וגם "תקוע" - באיכות של משחק מחשב ממש ישן. זה נורמלי?

naamatt2

New member
עוד משהו

ביומן החלומות, כדאי שאכתוב גם חלומות שחלמתי פעם?

ravehor

New member
היי נעמה

קודם כל ברוכה הבאה, את מוזמנת להציג את עצמך בשרשור החברים <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo140.gif> לגבי שאלותייך: 1. לא, בחלומות צלולים את בדרך כלל תהיי עצמך - כמו במציאות. זאת ועוד, החלום יראה מציאותי יותר מחלום רגיל, ותוכלי להרגיש את כל החושים: ראיה, שמיעה, מישוש, ריח וטעם. 2. קשה לדעת מדוע - צריך ניתוח מעמיק יותר. 3. כמו שאמרתי ב-1, בחלומות אכן מציאותיים יותר. <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo3.gif> 4. שיתוק שינה הוא שלב טבעי בתהליך השינה (קורה כל לילה אך אנחנו לא שמים לב), בו הגוף נמצא בשיתוק כדי שלא נבצע את התנועות שאנחנו עושים בחלומות. במהלך כמה דקות אלה, חווים הזיות שמיעתיות וויזואליות, כגון אנשים שהולכים בחדר. למרות זאת, אם לא תתעסקי ותרצי במיוחד לחוות שיתוקי שינה, לא תחווי אותם אפילו אם את מתעסקת בחלומות צלולים. 5. כן, ככל שמשקיעים יותר וכותבים יומן ובדיקות מציאות יותר - כך הסיכוי לחצלל גובר ותהיה לך תקופה עם הרבה חלומות וחצלולים. כשתשיקיע פחות, וזה קורה לכל אחד, תחווי פחות מהדברים האלה - אבל תמיד תוכלי לחזור. 6. בהחלט לא, הגבול בין חלום למציאות הוא חד וברור. 7. השינה הארוכה מורכבת למעשה מכמה מחזורי שינה. כל מחזור אורך כשעה וחצי, והוא בנוי משלב שמתאפיין בחוסר חלומות או חלומות לא מפותחים, ומשלב רע''מ. רע''מ - שבא מן המילה האנגלית REM (rapid eye movements(, הוא שלב החלימה המרכזי. הוא קרוי כך כי במהלכו העיניים שלנו מרצדות מתחת לעפעפיים בהתאם לתנועות העיניים שאנו מבצעים בחלום. בשלב זה נחווה את עיקר החצלולים. את מוזמנת לקרוא עוד: http://he.wikipedia.org/wiki/שינה 8. זה אינדיווידאולי, זה יכול להיות מחר וזה יכול להיות בעוד חודש, לא תדעי עד שתנסי. הממוצע הוא שבוע - שבועיים. 9. אין קשר בין הדברים - את שוכחת דברים שקרו לך לפני שניות אחדות, בגלל שאת לא מעבירה אותו מזכרון קצר טווח לארוך טווח, וזה קורה להרבה אנשים. בחלומות הדברים האלה לא קורים, והחלומות עושים את דרכם מן הזכרון הטרי ארוך הטווח, אל תוך עומק התת מודע במהלך הלילה. לכן, חלום שבדיוק התעוררנו ממנו נזכור טוב, וחלום שחלמנו בתחילת הלילה בדרך כלל לא נזכור, כי הוא שקע עמוק לתוך התת מודע. 10. אפשר לחוש כאב ככל תחושה אחרת, אך כשאת שולטת בחצלול תוכלי למנוע תחושה זו. 11. הרבה זה יחסי. <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo8.gif> את חלקם את תראי בפורום זה, אבל זה נושא שעוסקים בו. 12. כדי שיהיה אפקטיבי כדאי לבצע ב''מ כל שעה-שעתיים. את יכולה גם לעשות את הבדיקה בכל פעם שקורה משהו. למשל בכל פעם שאת קמה, כל פעם שאת שותה - ככה תזכרי יותר טוב וסיכויים טובים שתבצעי זאת כשתעשי את הפעולה בחלום. את מוזמנת לקרוא כאן: http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm לגבי השעון - גם מחוגים וגם דיגיטלי יעבדו. 13. נורמלי בהחלט, ונובע מזיכרון לא טוב של החלום והשלמת פרטים שעושה המוח. 14. כשאת מתחילה ביומן ואת לא זוכרת כל כך חלומות, כדאי בהחלט שתכתבי חלומות מפעם, וזה יעזור לך להתחיל לזכור חלומות עדכניים. בקיצור, אני מציע לעבור על האתר שרשמתי פה כדי שהכל יתבהר לך!

naamatt2

New member
ודבר אחרון-אחרון...

יש סיכוי קלוש כלשהי שאתמכר לחלומות כאלה? וגם, אני שולטת בהגעה שלהם? אני בוחרת מתי יגיעו ומתי לא? אני יכולה להתעורר מהם כרצוני? יש סיכוי שאאבד קשר כלשהו שיש לי עם המציאות? היה פעם מישהו שהעדיף את החלום על פני המציאות? יש דרך כלשהי לדעת מתי מישהו חולם חלום צלול?

ravehor

New member
לא תתמכרי לזה

זה לא עניין ממכר יותר מחלום רגיל. לגבי ההגעה שלהם, זוהי אחת הבעיות שאפילו מחצללים מתקדמים נתקלים בה. בעזרת בדיקות המציאות ויומן החלומות את לא יכולה לדעת מראש האם יהיה לך באותו הלילה חצלול וזה אחד החסרונות של השיטות. לעומת זאת, בשיטות מתקדמות כמו מילד ווילד (עליהם כתוב בהרחבה באתר), האדם עובר ישירות לחלום הצלול אם הוא מצליח בהם. החסרון פה הוא שאלה שיטות די קשות וקשה לבצע אותן נכונה. מחצלולים אפשר להתעורר מתי שרוצים, זאת על ידי העלאת רמת האדרנלין בגוף (או במילים פשוטות יותר, להלחיץ את עצמך כך שתתעוררי) - וברוב המקרים אפילו תתעוררי כשלא תרצי. ושוב - אין סיכוי שתאבדי קשר עם המציאות כי יש גבול ברור. בנוסף, החלומות הצלולים יהוו אחוז מאוד קטן מסך החלומות הכולל שלך, ככה שזה גם גורם משפיע. והתשובה לשאלה האחרונה היא כן - ניתן לדעת כשמישהו מחצלל. למשל, נעשו מחקרים בנושא, בהם החוקרים הסכימו עם אדם כלשהו שכשהוא יגיע לחלום צלול הם יצוו עליו לעשות דברים ובכך שיעשה אותם יוכח שהוא נמצא בחצלול. כשהאדם נרדם והגיע לחצלול, החוקרים ביקשו ממנו לבצע תנועות עיניים מסויימות, והוא שמע בצורה כלשהי את דבריהם בחלום (חוש השמיעה עדיין עובד, אך גירויים חיצוניים בדרך כלל מוגברים בחלום, כך שהוא בטח שמע את קולם רם יותר). בגלל שהעיניים אינם משותקות בשיתוק השינה, התנועות שהוא ביצע בחלום התבצעו גם במציאות - וכך ראו החוקרים שהתנועות אותן ביקשו נעשו - וזו ההוכחה המדעית לקיומו של חלום צלול. בנוסף, כשהאדם התעורר הוא כמובן זכר את כל מה שעשה ואת בקשות החוקרים. <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>

Aldreamer

New member
יש גם את בדיקת המראה..

שאת מסתכלת במראה ורואה את עצמך מוזרה ומפחידה כזאת אז את צריכה להבין שאת חולמת.. ויש לי גם שאלה.. איך מתגברים על פחדים בלום צלול וזה קשור לדיבור עם התת מודע??

ravehor

New member
כן, זה קשור

קודם כל - תלוי איזה פחד זה. אם זה למשל פחד מדברים מוחשיים, למשל פוביה מעכבישים, תוכל ליצור לעצמך בחלום סיטואציה בה אתה מוצא את עצמך עם עכבישים. מצד אחד, אתה יודע שאין את הסכנה הזו שהם יפגעו בך, כי אתה בכל זאת בחלום. ומצד שני, זה מקום שאתה יכול להתנסות ובו ולאפשר לתת מודע להביע את עצמו - רוב הסיכויים שמה שתראה במצב הזה הוא מה שאתה מפחד ממנו הכי הרבה, ותוכל להתמודד בהתאם. זכור שאתה יכול להפסיק או להתעורר בכל עת. כשמדובר על בעיות עמוקות יותר, כמו רגשות קשים שמושרשים הרבה זמן (כמו איבוד אדם מסויים, מוות, ניתוק קשר...), תוכל לזמן את האדם הזה. למרות שמבחינה חיצונית הוא ייראה כאדם שאתה רוצה, כשתדבר איתו תדבר עם איך שהוא מיוצג בתת מודע. שאל אותו שאלות, תגיע איתו להבנות .. זה יכול להקל בהרבה על ההרגשה גם לאחר שאתה מתעורר.

למעלה