שלום :)

tiaeanl

New member
שלום :)

אני קוראת כמה ימים בפורום, והחלטתי לנסות להציג את עצמי. אז... היי:) אני בת 15, כיתה י', ויש לי חרדה חברתית. כשקראתי בפורום, מצאתי הרבה דברים שאני ממש מזדהה איתם, והרבה דברים שעשיתי\אני עושה. (כמו, להתחבא בשירותים במהלך ההפסקות. חשבתי שאני היחידה שחשבה על הרעיון הגאוני הזה... :\) היו לי תקופות של דיכאון ממושך בעבר, אין לי חברים (איבדתי את כולם כשהתחלתי להימנע מכל דבר), וחוץ מלביה"ס, אני לא יוצאת בכלל מהבית... ההורים שלי הכריחו אותי ללכת לטיפול פסיכולוגי, אבל אפשר להגיד שלא ממש שיטפתי פעולה ובסוף הצלחתי "להיחלץ" מזה... רציתי לשאול, יש פה אולי אנשים בגילאי תיכון? כי ממה שהסתכלתי, ראיתי רק אנשים מעל גיל 21... ואולי מישהו פה מכיר פורום, או כל משהו אחר שדומה לזה שפעילים בו בני נוער? כי חיפשתי ו לא מצאתי... בכל מקרה, מקווה שתקבלו אותי פה בפורום למרות פער הגילים, נראה נחמד פה :)

ברוך הבא

ברור שנקבל אותך בשמחה לפורום, תרגישי בנוח לגיל אין פה שום משמעות. אני ממליץ לך בחום לטפל בדבר הזה כמה שיותר מהר כי זה לא נעלם מעצמו. יש המון אופציות, אני ממליץ לך על קבוצת cbt לחרדה חברתית (לא הייתי אבל שמעתי שזה טוב), יש לך בגהה ובחיפה ובגבעתיים ממה ששמעתי ויש פה אנשים שיוכלו לעזור לך יותר באופציה הזאת במידה ותרצי. יש לך גם קלטות שמיעה בלינק הבא: http://www.megaupload.com/?d=NCNTDXVS אלה קלטות שמיעה של פסיכולוג מארה"ב שהיתה לו חרדה חברתית במשך יותר מעשרים שנה והוא כבר שנים עוסק בלעזור לאנשים עם חרדה חברתית הן בקבוצות והן במפגשים בינלאומיים שהוא מקיים כל שנה. דרך אגב אם יגיב על ההודעה הזאת משתמש שקוראים לו bennyfromabba ויגיד משהו עוקצני כהרגלו אל תתיחסי אליו כי הוא סתם אדיוט שנהנה להתגרות בי. שיהיה לך בהצלחה ושתשתלבי פה בפורום כמו שצריך וכמה שיותר מהר.

ar29041

New member
היי יש קבוצה לטיפול בח"ח לבני נוער

קודם כל ברור שאת מקובלת פה, לא משנה מה הגיל שלך. קבוצה לטיפול לחרדה חברתית לבני נוער https://sites.google.com/site/sasyouth/ קוראים לקבוצה רקפת זה לבני נוער בגילאים 13-21 נדמה לי. זה טוב שאת תופסת את זה עכשיו כי יותר קל לטפל בזה, בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה
אני זוכר את הפעם הראשונה שהייתי בטיפול כזה, הרגשתי מאוד לא טוב עם עצמי ומוזר שאני בכלל צריך דבר כזה. זה יכול מאוד לעזור.

Lichy87

New member
ברוכה הבאה!

אל תדאגי לגבי הגיל. דווקא נשמע שיחסית לגיל הצעיר שלך את כבר יכולה להגדיר את הבעיה שפוגעת בך ומראה רצון לטפל בה. בדר"כ זה מגיע בגיל מאוחר יותר. קיימת קבוצה לטיפול בחרדה חברתית לבני נוער בשם "רקפת". יש קישור אליה בקישורים של הפורום, אם זה מעניין אותך. ובאמת טיפול פסיכולוגי "רגיל" לא תמיד עוזר לחרדה חברתית, לפחות לא על ההתחלה. דווקא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (CBT) נחשב למעשי ויעיל יותר לחרדה ודיכאון. אם אי פעם תרצי לטפל בזה באופן מקצועי, אז שתדעי לאיזה כיוון מומלץ ללכת. תרגישי חופשי להמשיך לכתוב פה

ברוכה הבאה

המלצה קטנה שלי-לצאת מהבית. אפילו לטיול קטן לבד כצעד ראשון, כשיוצאים מהבית גם לבד זה עושה טוב, קצת משחרר, מאוורר, ה"מחנק" קצת עובר וגם זו דרך טובה לסדר את המחשבות שלפעמים מתרוצצות בראש...

למעלה