שלום,

שלום,

אני בחורה בת 23 שסובלת מהמון מגראנות וכאבי ראש מזה 5 שנים. לא שמתי לב לשינויים בעקבות תזונה ומאכלים מסוימים,אבל היות ואני באמת מפריזה מאוד באכילת שוקולד החלטתי למצוא תחליף. אני רוצה לציין שאין לי משקל עודף ודווקא ההפך,אבל אני דואגת ללבלב שלי, ומהסיכון "לחטוף" סכרת.. בכל מקרה,מזה שבוע שאני מנסה להחליף שוקולד בשוקולד חרובים ותהיתי זה באמת עדיף, או שזה "בריא" כמו לשתות דייט קולה במקום קולה ובעצם,עדיף לפסיק את שניהם. בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתכם

מיגרנה 5 שנים ?????

וטרם נבדקת ? חשוב להיבדק ולברר מה הבעיה. לא אחת מיגרנה נגרמת כתוצאה מלחץ נפשי, אם זו הבעיה ניתן לתרגל תרגילי הרפיה ולסגל אורח חיים רגוע. שוקולד חרובים ? מה הוא מכיל ? תקראי על התווית וראי האם יש בו מרכיבים לא בריאים. באופן כללי ראוי לאדם לסגל אורך חיים טוב עם מזונות בריאים ומזינים, כך המון מיחושים לא מגיעים כלל.

נבדקתי והשאלה שלי לא הייתה קשורה למיגרנות

שאלתי אם שוקולד חרובים בריא יותר משוקולד רגיל.

לבעיות מהסוג הזה באמת יש קשר תזונתי

אבל זה אישי וכל אחד צריך לבדוק מה מהתזונה גורם לו לבעיה ולהמנע ממנו. יש כאלה שיגידו שחרובים יותר בריא מקאו. אבל מבחינה תזונתית שוקולד אמיתי (מריר) עם כמות מספיקה של מוצקי קקאו (60 אחוז ומעלה) זה אחלה נוגד חימצון הרבה יותר מחרובים. והטעם של החרובים גם לא משהו בלשון המעטה.

אבל בשוקולד יש קפאין וכאלה

והבנתי שלמי שיש מיגרנות רצוי לא לצרוך מוצרים מעוררים, בין היתר גם להמנע מקפה למשל

לא!

שוקולד מריר או מתיק או חמוץ או מלוח! לא משנה השוקולד מכיל שומן מוקשה וזה לא בריא. אין שום קשר למוצקי קקאו (בלי קשר.... האם מוצקי קקאו הם שם דבר לבריאות?) וכמה אחוזים אם תיקח משקה ממותק ותוסיף לו ויטמינים ונוגדי חימצון לא תהפוך אותו למוצר בריא.

וכן, מוצקי קקאו זה שם דבר לבריאות

בכמויות קטנות. קקאו נחשב למזון על. 'מזון על' אומר שמזון בכמות קטנה מכיל כמות גדולה של נוגדי חימצון. כמה שבשוקולד יש יות, מוצקי קקאו (יותר קקאו) ככה הוא יותר בריא. הסטנדרט היום זה 60 אחוז. אבל אפשר למצא גם 70 - 80 אחוז.

השאלה שלך כן ערבה מיגרנות!

ולשאול שאלה האם שוקולד זה יותר בריא משוקולד אחר זה ממש לא רציני! אם את מחפשת תגובות אינסטנט אז אני לא ממש הפתרון. אם את רוצה להסביר מה העניין ולשאול שאלות ברורות יותר אני מוכן

פצית219

New member
את מדברת על שוקולד חלב או מריר? והאם את יכולה

לשים קישור לרכיבים של שוקולד החרובים שעליו את מדברת, או לכתוב אותם כאן.

תשובה

למיגרנה יש אטיולגיה מגוונת- תורשה רקע הורמונלי מתח נפשי/סטרס חוסר שינה סיבות וסקולריות בתזונה -לא הייתי בונה על זה. אם שוקולד אהוב עלייך, לא הייתי לוקחת לעצמי אותו. זו לא הסיבה למיגרנות. ואם שוקולד חרובים "עושה לך את זה"- תהני .

yigalby

New member
בגיל 18

התחלת לקחת גלולות במקרה ? ידידה שלי הפסיקה עכשיו תגלולות בגיל 32 ,והפסיקו לה כאבי הראש שהתחילו אי שם בגיל 18. קולה ועוד יותר דיאט קולה כדאי להמנע

למעלה