שלום

היויו

New member
שלום

אני לא בטוח לאיזה פורום השאלה שייכת אז אני מתנצל אם זה נראה כמו הספמה, אני פשוט מחפש מידע... אני עובד בחברת הייטק גדולה וכדרכן של חברות כאלה - עומדת על הפרק הצעת רילוקיישן להולנד (מאסטריכט). מישהו יכול לתת לי קצת פרטים על עלויות המחיה שם? מעבר לכך, איך מסתדרים שם עם בתי הספר של הילדים?יש שם בתי ספר ישראלים (לא דתיים!!) או בינלאומיים שבהם הלימודים באנגלית? האם גם אשתי צריכה למצוא עבודה ולעבוד שם (אם מדובר בפרק זמן של שנתיים) או שהגיוני לחיות שם ברמה נורמלית+ עם משכורת אחת? בנוסף, האם יש צורך לדאוג למסמכים מיוחדים אם אני יודע שמקום העבודה מסדיר את רוב ענייני ההגירה ואני מגיע הסימוכין? תודה מראש.

מלפפiן

New member
שלום היויו,

מאסטריכט היא עיר מקסימה, לא חושבת שיש כאן מישהו בפורום שגר שם (אולי קוראים סמויים, אם בכלל יש כאלה בפורום הזה...). אני מניחה שיש שם בית ספר בינלאומי, אבל לא ידוע לי על ביה"ס ישראלי שם. לגבי עבודה לאישתך, אני לא יכולה להגיד, לא יודעת כמה אתה מרוויח, וכמה הוצאות החברה ממנת לכם, באופן כללי הרעיון ברילוקשיין הוא שהחברה דואגת לכל מיני הוצאות כך שתוכלו לחיות בלי להיות תלויים בעוד משכורת. אבל שוב, זה לא חוק משמיים, כל אחד סוגר חוזה שונה מול החברה בה הוא עובד. לגבי ישראלים שם, אני לא יודעת מי החברה ששולחת אותך, אבל אני יודעת שלאמדוקס יש שם סניף, ומן הסתם גם ישראלים שעובדים שם, אז הייתי מנסה להגיע איכשהוא אליהם ולשאול אותם לגבי חיי קהילה שם. לגבי מסמכים, החברה אמורה לדאוג לכך ולבקש ממך מסמכים שונים, תפנה אליהם בעניין. שיהיה בהצלחה!

היויו

New member
עלית עלי ../images/Emo8.gif

אכן עובד שם, אכן הצעה מטעמם על השולחן שאני בוחן. גם מצאתי שם בי"ס בינלאומי שמצויין באתר שלו בפירוש שיש בו ילדים דוברי עברית (אני מניח שאם מציינים, זה אומר שיש יותר מילד אחד). את יכולה לתת לי מעט פרטים לגבי עלויות מחיה באיזור? מה למשל דמי השכירות והתשלומים המקומיים שם? מה עלות סל קניות חודשים ממוצע (נניח למשפחה בת 5 נפשות
)? אילו מיסים יש לשלם ומה עלותם? המון תודה.

מלפפiן

New member
תראה, אני לא גרה באיזור,

ולי אישית אין ילדים כך שקשה לי להאריך עלויות למשפחה בת 5 נפשות. מחירי דירות להשכרה במאסטריכט תוכל לראות כאן (אמנם בהולנדית, אבל KAMERS זה חדרים), עוד אתר שיעניין אותך - פה. כדאי באמת שתבקש בחברה אימיילים או טלפונים של עובדים אחרים שכבר נמצאים שם, הם יוכלו לתת לך מידע יותר מדיוק לגבי כל ההוצאות, ואיך החברה מסדרת את העניינים שם. אל תשכח שיש לך את יתרון ה-30% מס, מה שאומר שנשאר לך יותר כסף בכיס מאשר לעובד הולנדי מן המניין. חוצמזה, תסתכל בהודעות נבחרות בראש הפורום, יכול להיות שתמצא שם משהו שיעניין אותך, והעיקר שיהיה בהצלחה!

חנהר

New member
אהלן חברת פורום

מצ"ב קישור לבתי ספר בינלאומיים בסביבה של מאסטריכט. לגבי בעלך יהיה לו מעניין בהתחלה ואולי לאחר מכן מצ'עמם או להיפך, מצד שני אם תכירו עוד הורים לילדים מבית הספר הבינלאומי אז יהיו לכם חיי חברה מחוץ לעבודה שלך שזה יציל אתכם ואת הזוגיות שלכם. הכל תלוי בכם וכמה אתם תקשורתיים וחברותיים ופתוחים. לחיות ממשכורת הייטק אחת אפשרי בחלט בייחוד אם העבודה דואגת למגורים שלכם ולרכב. מצרכים סופר זול בחמישים אחוז מבארץ. בהצלחה.

חנהר

New member
תיקון חבר פורום יקר

וכל השאר בלשון זכר, סורי השעה מאוחרת התלבלבתי.

אספרסו2

New member
../images/Emo2.gif

"יציל אתכם ואת הזוגיות שלכם" מי אמר לך שיש להם בעיה בזוגיות?

חנהר

New member
מהההה?

מי דיבר בכלל על זוגיות? איפה ראית שציינתי זוגיות? אני מדברת על אינדיבידואליות. לנסוע לשנתיים לחו״ל ללא עבודה וללא מכרים ...תכלס יכול להביא לבעיה בזוגיות, אבל מאיפה הבאת את זה שאמרתי שיש להם בעיה בזוגיות?!? הוא עובד היא לא, הילדים לא מכירים אף אחד ההורים צריכים להתמודד לא רק עם השינוי שעובר עליהם אלא גם על הילדים, זו פרוצדורה לא פשוטה נפשית. אתה מסכים איתי?

חנהר

New member
רילוקיישן לזמן מוגבל = אני לא ממליצה

אם אתה מעוניין לדמוע למה שאל בני ואען.

אני מעוניין לשמוע

לדעתי אין כמו שהייה בחו"ל להעשיר את החוויה של הילידם והמשפחה - שפה, מנהגים, ראיית עולם. מה עדיף? להישאר בכפר סבא?

אספרסו2

New member
קונסטנצה

הפעם אני מסכים איתך. ואין כמו שהייה בהולנד לחישול לחיים בחברה שסוגדת לכסף אך לא מודה בכך.

זה אני לא יודע

אין לי מושג אם פה סוגדים פחות או יותר לכסף מאשר במשפחת היי טק ישראלית ממוצעת. אבל מה שבטוח שהילדים ירוויחו אנגלית והולנדית, ילמדו שאפשר לרכוב על אופניים בלי לפחד שיידרסו אותם, שפארקים לא חייבים להראות כמו מזבלה ועוד כל מני דברים נעימים - יבנו איש שלג, ישוטו בסירה על נהר, יעשו הרבה יותר ספורט בבית ספר מאשר בארץ

אספרסו2

New member
ואל תשכח

שמעבר לגבול נמצאת גרמניה, תמיד אפשר יהיה להראות לילדים למה צריך לשאוף.

חנהר

New member
סרג'יו

אתה מסתכל על כל החיוביות שברילוקיישן שזה נהדר ונפלא, אבל מה עם מה התמודדות נפשית בחיי היום יום? זה הרבה יותר קשה מלצאת לרכוב על אופניים, לראות כיצד האירופאים חיים ולהבין שאתה עוד שנתיים חוזר לישראל איפה שאתה מפחד שידרסו אותך. אני מסכימה איתך שלראות עולם אחר זה נפלא אבל לחיות אותו רק לשנתיים ולא יותר, אילו הרילוקיישן היה בשאיפה שלעבור לחו"ל עם המשפחה ולהיות שם כמה שמתחשק, ז"א ההחלטה בידיים של המשפחה אני בעד לחלוטין. כשמיהו מחליט בשבילי כמה זמן מותר לי לשהות במדינה זה משנה את כל תפיסת החיים שלי לשנתיים הבאות.

מלפפiן

New member
במיוחד בשבילך-

תיבת כסף נפלה הבוקר מממכונית סטייל ברינקס בכביש המהיר, נהגים חולפים "עזרו" לנהג לאסוף את השטרות האבודים, ויצרו פקקי תנועה באיזור

למעלה