שלום

rocinante

New member
שלום

אני בן 23, גר במרכז הארץ וכרגע עודני עובד בחברת תקשורת כלשהי בארץ בתפקיד זוטר. אין לי בגרות (ואף לא שאלון אחד), נשרתי מהלימודים בגיל 16 תחת נסיבות מיוחדות שנקלעתי אליהן (שאין להן דבר עם יכולת הלמידה שלי או עם רצוני לרכוש לעצמי השכלה) ובצבא לא שירתתי, מסיבות בריאותיות. ובכן, אני מעוניין מאוד לרכוש לעצמי השכלה גבוהה. הבעיה היא, כמובן - בגרות וכסף [אשר ממנו אין לי הרבה - ומלגות, מסתבר, ידידותיות בעיקר ליוצאי צבא/שירות לאומי ולמיני אנשים המשתייכים לקבוצות מיעוט כלשהן]. אני פשוט בחור רגיל, הוריי במצב כלכלי בינוני, אני לא סובל מאיזו מחלה נפשית מיוחדת, ולבעיה שבגינה שוחררתי מצה"ל אין ולו חצי סיכוי לעזור לי לקבל כל מלגה שהיא. למעשה, בחיפושיי באינטרנט לא נתקלתי בכל מלגה שתקפה למבקשיה כאשר הם נזקקים לה למכינה אקדמאית - אלא רק ללימודי תואר. כך שלמעשה מימון המכינה ייפול בשלמותו על כתפיי וכך גם כנראה מימון הלימודים... המצב הזה של אין שירות+אין בגרות+אין מספיק כסף+רצון ללימודי תואר הוא מאוד בעייתי, ופשוט תהיתי מה תוכלו לייעץ לי, כיצד תוכלו להאיר את עיניי (?). השאלה היא, למעשה - מה אני עושה? מהן האופציות העומדות בפניי? שהרי לעבוד במשרה מלאה תוך כדי הלימודים זו אופציה מאוד לא רצויה, אם כי כן נמצאת על שולחן הדיונים - אך בעדיפות אחרונה. כמובן, הייתי מעדיף להתרכז בלימודים כמה שרק אפשר. אודה לכם על כל עצה בנושא, ר'

TOMYS1

New member
יש ...

ויש תיכונים שמציעים השלמת בגרויות ומכינות בשעות הערב... המון מכללות ... הכי טוב זה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה דורש הרבה רצון ויכולות גבוהות (אבל יש מכללות שמקדמות אותך לתואר בצורה יותר ממוקדת ) השאלה מה אתה רוצה ללמוד?

elena20

New member
אם אתה לא לומד כבר מגיל16

ולא היית בצבא, זה אומר שעבדת במשך 7 שנים? אם כן, איך ייתכן במשך כל השנים הללו לא הצלחת לחסוך אפילו להשלמת בגרות?

למעלה