"חברותא" לא מזדהה עם הזרם הרפורמי
כפי שצוטט מעלה באתר שלהם הם מכריזים נאמנות להלכה האורתודוקסית! יתכן ולספר ריק ולעמית יש השגות (יתכן אף צודקות) על העניין, אבל אי אפשר להגיד ש"חברותא" מגדירה את עצמה כרפורמית. היא קוטלגה על-ידיכם ככזאת. ולכן, חכמים היזהרו בדבריכם! למה להכניס לקופסאות? ולמה לצייר את הגבולות בקווים כאלו ברורים ובוהקים? הם לא קיימים במציאות, והם רק מגבירים את הפירוד וחוסר האחדות. חבל כ"כ שגם הפורום ייתן לזה יד... צר לי, תמונה של קונדום יכולה להציל חיים. יש הרבה דתיים (רציניים! ביניי"שים! עם הציציות והזקן!) "במחתרת" שמקיימים סטוצים. חינוך מיני יכול להציל חיים. זה עניין של טעם לא הבנתי כיצד "הוועד הנוכחי דוגל בהקמת קהילה דתית גאה, כלומר הקמת גטו להומואים על חשבון קבלה והכרה בקהילות הקיימות" הופך את "חברותא" לרפורמית. ייתכן ויש בין עמית ל"חברותא" חילוקי דעה על דרך הפעולה, אך זה לא חורג מהשיח ההלכתי-הדתי. כנ"ל לא הנחרצות "שזה" בא על חשבון "זה". גם קו נגד טיפולי "המרה", הגם שהוא שנוי במחלוקת, לא הופך את "חברותא" לרפורמי. אגב בחודש הבא יערכו בחירות לבחירת ועד ויו"ר חדש (שהינו דתל"ש כרגע) ל"חברותא". הדברים דינמיים ונתונים למי שמרכיב את הארגון. כמי שניזון מהביקורת הנ"ל, הופתעתי לראות רוח "אורתודוקסית" במפגש הקינות והקריאת מגילת איכה שנערכה מטעם "חברותא" בירושלים ערב תשעה באב. כולם היו סרוגים שם...בדיוק כמוני, ואני אורתודוקסי! ויש רבים שמשתתפים באירועים של "חברותא" והם עצמם אורתודוקסים, אז למה להדביק להם תוויות שגויות? הרבה מהרפש הזה בין "כמוך" ל"חברותא" נובע מאינטריגות אישיות...כולל רוב הטענות שהועלו פה מעלה. ובאמת אני דבק בקריאתך להיות ליברל! ציין את שמות הארגונים הקיימים ללא משוא פנים וללא קטלוגים מיותרים . כפי שאתה רואה, אתה מנגן על עצבים רגישים אצל חלק מהאנשים פה. תן לאנשים עצמם לבחור בשביל עצמם, כפי שציינת מעלה