שלום :)

שלום :)

שלום לכולם. אני בחור בן 28, גיי. במשך שנים אני מתחזק לאט לאט. אוכל כשר, לא מעשן בשבת, מניח תפילין כל יום .. רציתי לשאול איפה אני יכול להכיר בחור כמוני או יותר דתי למטרה של זוגיות? אתרים? פורומים? מקומות? קבוצות...? תודה :)

ברוך הבא בצל פורומנו...

אין לי ספק שכאן תמצא חברים טובים, תתחזק כם כולנו ותהנה. במקביל ממליץ לך להתחבר לארגון הו"ד (הומואים דתיים) הראשות הרב רון יוסף הנה הקישור לפייסבוק שלהארגון: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000860533093&ref=ts והנה האתר של הו"ד: http://www.hod.org.il/ אתה מוזמן להיות איתנו לכתוב להגיב ומי יודע אולי גם אתה תכיר בחור כמוך לזוגיות. בהצלחה.

ספר ריק

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

קודם כל באתרי הכרויות אתה יכול למצוא לא מעט גייז מרקע דתי. יש מס' ארגונים המיועדים לחבר'ה דתיים מרקע דתי: 1. הו"ד 2. כמוך 3. חברותא (מזוהים עם הזרם הרפורמי) כל אחד מהארגונים מקיים מפגשים בהם תוכל למצוא חבר'ה מהסוג שאתה מחפש. מעבר לזה, אתה מוזמן להשתתף ולכתוב בפורום, להביע תחושותיך ודעותיך. אולי אביר חלומותיך עוד ימצא כאן
לפני כשבועיים התקיים מפגש של חברי הפורום בצ'ט הפורום. בקרוב צפוי מפגש נוסף כזה. זו הזדמנות לדבר ב LIVE עם מספר הומואים דתיים. כמו כן, לפני כחודשיים היה מפגש של חברי הפורום במציאות. אני מאמין שבעתיד יאורגנו מפגשים דומים. לא סיפרת אם אתה בארון או לא. בכל מקרה, הבנתי שבמועדון "הקצה" בירושלים יש לא מעט חובשי כיפה וגם ב"אוויטה" בת"א אפשר למצוא. אולי חברי הפורום יודעים על עוד מקומות ויוכלו לספר. שיהיה בהצלחה

הערה

ספר ריק , מעצבן לראות את הדעה הנסתרת שלך על ארגון חברותא . מדוע אתה קובע כי הארגון מזוהה עם הזרם רפורמי ? באתר של חברותא כתוב , ואצטט :"נהיה מחויבים להלכה היהודית האורתודוקסית". בסה"כ יש מניין של תפילות שהם מקיימים בחגים שהוא מניין שוויוני ובנוסף הם משתתפים במצעד הגאווה . מהמפגשים בהם נכחתי קיבלתי את הרושם כי הם יכולים לתרום לכל אדם אורתודוקסי. יותר מפריע לי זה שבאתר של "כמוך" אני מוצא יותר דחיפה לשינוי הנטייה . אני מצטער על הביקורת , אך מנקודת מבטי ה"ברוך הבא" שלך צריך להיות ללא דעה שמכוונת לאחת הקבוצות . עדיף היה שלא הייתה מזכיר את חברותא . כל טוב

ספר ריק

New member
ואולי "חוזר בתשובה חתיך" מזדהה יותר עם הזרם

הרפורמי, וחשוב שישמע על ארגון שרבים מזהים אותו כמשוייך לזרם זה?
מה לעשות, שארגון שמרגיש מחוייב לרב אורתודוקסי (הרב יובל שרלו), ובוחר לארגן תפילה בניגוד לרוח הרב, כי עד שם התאים להם הדרכת הרב, אבל מעבר כבר לא- הוא ארגון שרבים יתפשו כארגון שההלכה האורתודקסית לא בדיוק בראש מעיניו? אני מוסיף את דבריו של עמית, לשעבר מהעומדים בראש ארגון "חברותא" וכיום מי שעומד בראש ארגון "כמוך": "כיוון שאיני רוצה שיאשימו אותי בססמאות, הנה לכם כמה נתונים אחדים, על קצה המזלג ממש, על הקבוצה כרגע: * כרגע חצי מראשי חברותא אינם דתיים. איני מגלה סוד או חושף מידע אישי אלא הם אינם מסתירים זאת ומודים על כך בריש גלי – חלק מהם אפילו כופרים, אתאיסטים שאינם מאמינים באלוקים כלל, אוכלי חמץ בפסח ושאינם צמים ביום הכיפורים. * עורך אתר חברותא הוא אדם חילוני. הוא דאג להעלים רשומות שהעליתי לאתר ושלא מצאו חן בעיניו, כמו שאלת טיפולי המרה. הוא דאג לשים תמונה של קונדום באתר. * הוועד הנוכחי דוגל בהקמת קהילה דתית גאה, כלומר הקמת גטו להומואים על חשבון קבלה והכרה בקהילות הקיימות. למה הפרטים הללו חשובים? ובכלל, האם היותם חילוניים ואפילו אתאיסטים הופך אותם לאנשים לא טובים? לא לא, וחלק מהם באמת אנשים טובים. אבל הפרטים הללו חשובים כי הם מעידים כאלפי עדים על אי-הכרת קהל היעד. כיצד ייתכן שבראש קבוצה המתיימרת להיות דתית יעמדו חילונים כופרים?! כיצד ייתכן שהם ינווטו ויקבלו החלטות, כיצד הם יכולים לעמוד מול הקהל הדתי לומר אנו בשר מבשרכם?" http://www.kamoha.org.il/?p=2873 גם לי מאד מפריעה המגמתיות של "כמוך" בנושא טיפולי המרה. זה לא סותר את כל הנאמר. אני משתדל להיות ליברל, ולהציג את כל הארגונים שיכולים לעניין את האדם. הבחירה נתונה לו. תודה, וכל טוב !

"חברותא" לא מזדהה עם הזרם הרפורמי

כפי שצוטט מעלה באתר שלהם הם מכריזים נאמנות להלכה האורתודוקסית! יתכן ולספר ריק ולעמית יש השגות (יתכן אף צודקות) על העניין, אבל אי אפשר להגיד ש"חברותא" מגדירה את עצמה כרפורמית. היא קוטלגה על-ידיכם ככזאת. ולכן, חכמים היזהרו בדבריכם! למה להכניס לקופסאות? ולמה לצייר את הגבולות בקווים כאלו ברורים ובוהקים? הם לא קיימים במציאות, והם רק מגבירים את הפירוד וחוסר האחדות. חבל כ"כ שגם הפורום ייתן לזה יד... צר לי, תמונה של קונדום יכולה להציל חיים. יש הרבה דתיים (רציניים! ביניי"שים! עם הציציות והזקן!) "במחתרת" שמקיימים סטוצים. חינוך מיני יכול להציל חיים. זה עניין של טעם לא הבנתי כיצד "הוועד הנוכחי דוגל בהקמת קהילה דתית גאה, כלומר הקמת גטו להומואים על חשבון קבלה והכרה בקהילות הקיימות" הופך את "חברותא" לרפורמית. ייתכן ויש בין עמית ל"חברותא" חילוקי דעה על דרך הפעולה, אך זה לא חורג מהשיח ההלכתי-הדתי. כנ"ל לא הנחרצות "שזה" בא על חשבון "זה". גם קו נגד טיפולי "המרה", הגם שהוא שנוי במחלוקת, לא הופך את "חברותא" לרפורמי. אגב בחודש הבא יערכו בחירות לבחירת ועד ויו"ר חדש (שהינו דתל"ש כרגע) ל"חברותא". הדברים דינמיים ונתונים למי שמרכיב את הארגון. כמי שניזון מהביקורת הנ"ל, הופתעתי לראות רוח "אורתודוקסית" במפגש הקינות והקריאת מגילת איכה שנערכה מטעם "חברותא" בירושלים ערב תשעה באב. כולם היו סרוגים שם...בדיוק כמוני, ואני אורתודוקסי! ויש רבים שמשתתפים באירועים של "חברותא" והם עצמם אורתודוקסים, אז למה להדביק להם תוויות שגויות? הרבה מהרפש הזה בין "כמוך" ל"חברותא" נובע מאינטריגות אישיות...כולל רוב הטענות שהועלו פה מעלה. ובאמת אני דבק בקריאתך להיות ליברל! ציין את שמות הארגונים הקיימים ללא משוא פנים וללא קטלוגים מיותרים . כפי שאתה רואה, אתה מנגן על עצבים רגישים אצל חלק מהאנשים פה. תן לאנשים עצמם לבחור בשביל עצמם, כפי שציינת מעלה

ספר ריק

New member
לא אמרתי שחברותא מגדירה עצמה כרפורמית.

אני כן יכול לומר שעל פי מדגם מייצג של חבר'ה שהם הומואים מהציבור האורתודוקסי, הרבה מאד כן תופשים את חברותא כרפורמית. בסדר, התייחסת אל הקונדום. מה עם העובדה שעומדים אתאיסטים בראש הארגון? מה עם העובדה שהם מקבלים סמכותו של הרב שרלו כל עוד נוח להם, אבל ברגע שכבר לא- הם משליכים על מחוייבות לפסיקותיו? ברור לי שיהיו שימשיכו לתפוש את הארגון כאורתודוקסי למהדרין, חרף כל הנאמר. הרוב לא.

נו שיהיה, בעיניי סתם רפש וצביעות

יש פה רוח פסאודו-'חרד"לית' בפורום הזה (מה שכונה פה "הרוב ") שלא אני אצא כנגדה. כמו בציבור הדתי, כך גם בקרב הציבור ההומואי-דתי אוהבים לצבוע בצבעים ולהגדיר גבולות גזרות א-לה "ניאו-רפורמים" של הרב שפירא וכו'. רק בשם הצביעות, מעניין אותי כמה מצטעקים 'חרד"לים' כאן עוברים על משכב זכור, אבל עדיין זוכים להגדרה הפוריטנית של "אורתודוקסים". מעניין אותי אם הם התוועצו עם הרב שרלו על כך...ושמניין שוויני (שאני לא אלך אליו אגב) הוא זה שמדיר שינה מעיניהם.

ספר ריק

New member
השאלה האם האדם הוא אורתודוקס, קונסרבטיב או

רפורמי איננה נקבעת על פי מידת צדיקותו (האם נפל בחטא משכב זכר, ואם כן כמה פעמים, והאם בקש תשובה על חטא זה או לא), כי אם על פי השקפת עולמו והאופן בו הוא תופש את מחוייבותו לעולם ההלכה. מה לעשות שרוב האורתודוקסים שאני מכיר (ואני התחכנתי במוסדות לימוד שבראשם עומדים רבנים הנחשבים ליברלים בציבורנו) אינם רואים בייצוג ארגון שמתיימר לשרת הומואים דתיים ע"י אדם שאוכל טרפות וחמץ בפסח, כמשהו שיכול לבוא בד בבד עם השקפת עולם אורתודוקסית.

נקווה שהבחירות שיערכו שם בעוד שבועיים

יוכיחו האם הבעיה היתה עם ראש הארגון, או עם מדובר בבעייה עמוקה יותר. אני מצטרף להודעתו של אנרג'י פה מתחתיי, שמתארת את הדברים בצורה הרבה יותר מדויקת מהגישה השיפוטית בה נקטת.. יש להגיד תודה על כל ארגון כזה שקיים ונותן מענה, דבר שלא היה קיים כלל רק לפני כמה שנים...

avitano

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

:] אני שמח שהחלטת לכתוב בפורום :] יש הרבה מקומות בהם תוכל להכיר אנשים כמוך אם זה בפורום שלנו, באתרי היכרויות, במקומות בילוי בהם יש לאחרונה הרבה חבר'ה דתיים או במפגשים שונים, אם זה של ארגונים ואם זה של הפורום וכמובן, שיהיה הרבה בהצלחה, רק אהבה :] אתה מוזמן כמובן להמשיך לשתף אותנו ולכתוב לנו לילה טוב אופיר

yenergy

New member
הי חוזר בתשובה

כמו שנאמר כאן, ניתן לפנות לאתר הו"ד. אתר חברותא. כמוך - למרות שהם בעיתיים לענ"ד. יש את המניין הגאה שנותן פעילויות בעיקר בפורמט של חגים ושבתות והוא מזוהה עם קהילת שירה חדשה. לגבי חברותא - חברותא הוא ארגון אורתודוכסי המחוייב להלכה האורתודכוסית עם קבלה של דברים מסויימים כמו בשירה חדשה למשל. אבל - מבחינה עקרונית - חברותא כארגון, מחוייב להלכה האורתודכוסית. הארגון לא מפלה בין חבריו, וכל אדם הרוצה להדפק על דלתותיו מתקבל בברכה כל עוד הוא מוכן לשמר את העקרונות שהארגון בחר בהם. אני, בתור דתל"ש, תמיד אומר שבית הכנסת שאני לא הולך אליו הוא האורתודכסי ולכן אני בחברותא. כי כאשר אני רוצה סביבה יהודית - אני רוצה סביבה עם זיקה חזקה לתרבות בה גדלתי. להגיד על חברותא שהיא רפורמית - אמנם זה לא עלבון לדעתי, אבל - אין אמירה יותר רחוקה מן האמת. אני ממליץ לבדוק את הדברים. כל ארגון בארץ שהוא לא אורתודכסי - מייד אומרים עליו שהוא רפורמי. זה פשוט לא נכון. אם יש איזה שהיא קרבה לארגון לא אורתודכסי - הייתי אומר שזה לכיוון התנועה המסורתית קונסטווטיבית - אבל גם זה לא מדוייק ב 100%. בהזדמנות, אכתוב פוסט על ההבדלים האידאולוגים בין התנועות השונות. אם ברצונך לדעת עוד, שאל (מסרים או כאן). בהצלחה! אנרג'י.

למעלה