שלום...

en li shem 7

New member
שלום...

אני אספר קצת מה שיש לי על הלב, בתקווה לקבל כמה עצות מועילות. אני כרגע מדריכה בשירות לאומי, שהוא מאוד תובעני ודורש. אני מרגישה שבזמן האחרון אני פשוט לא מאושרת... ממש קשה לי כל הזמן לעבוד, להדריך וכל הזמן להיות בפעולה-לעסוק באותם הנושאים ובאותם הדברים במין שגרה נשנית ונשנית. חברה שלי שאלה אותי אם ממש נהנתי השנה, ואם היה לי טוב. עניתי לה שהאמת שלא ממש היה לי טוב, לא נהנתי בטירוף פשוט כי היה לי מאוד קשה. כשאתה מדריך אתה שם על עצמך מין מסכה.. ברגע שאתה פוגש את הקבוצה, אתה צריך להיראות כאילו לא עובר עלייך שום דבר ואתה ממש מאושר. לחייך, לצחוק, להקשיב לחניכים ולנסות לספק אותם הכי הכי - כי הרי הם צריכים להינות... אני לא מצליחה להסביר לעצמי מה כל כך תורם במה שאני עושה, פשוט כי אני לא מרגישה שזה מספיק חשוב, שאני מספיק תורמת. והאמת היא שאני פשוט שחוקה. יש לי חופש בשבוע הבא, שאני מחכה לו מאוד. אבל אני לא יכולה להפסיק לחשוב שהחיים שלי לא צריכים להיראות ככה-אני לא צריכה כל החיים של לחכות לחופש, אני רוצה להינות גם כשאין לי חופש! חשבתי אולי לעזוב את המקום, אבל זה מצריך בירוקרטיות אדירות שאין לי אפילו כח להתחיל איתן, ומעבר לזה - אין לי מושג מה אני אעשה בשנה הבאה, בשנה השניה וזה מפחיד אותי נורא... בכמה מילים - אני לא לגמרי מרוצה במקום בו אני נמצאת, אבל מצד שני קשה לי לעזוב... מה עושים לעזאזל?.. תודה

גרא.

New member
en li shem 7,שירות לאומי נעשה בהתנדבות,וככזה

לא תמיד הוא מעניין,מרתק מתגמל וכייפי.מאד תלוי במה את עוסקת,ובמיוחד בקבוצת המתנדבות אחרות איתן את עובדת,מתגוררת וחיה.יצא לי להכיר בעבודתי בבי"ס ממלכתי דתי,כמה בנות בשירות לאומי.לעיתים הפעילות מסתכמת בעבודה אינוידואלית עם ילד המתקשה בלימודים,לעיתים היא קבוצתית,לעיתים הדרכה שאינה לרוחך.הגו'ב בו את עוסקת אינו היחידי הקיים,וניתן לבקש להחליפו.אחרי הכל מרבית בנות השירות הלאומי מאין להן נסיון בהדרכה,אולי רק כמדריכות בבני עקיבא,אין להן הכשרה ללמד בהוראה מסייעת וכדומה,והעבודה נלמדת תוך כדי,עם הכוונה מסביב.עקרונית אם אינך מרוצה במקום בו את נמצלאת,סביר שגם תעשי את המוטל עלייך בחוסר חשק,ללא מוטיבציה,וזה עלול לפגוע גם בחניכים שלך.נסי לבדוק את האפשרות להחליף תפקידים,להתחלף עם בת אחרת,או לחפש ספוק בסיטואציות החברתיות שלכן. אם זה לא ילך,כדאי ורצוי שתבקשי לעבור,והפעם תבדקי מראש מה את עשוייה לעשות.חייב לומר מנסיוני,שבנות השירות הלאומי רובן,עושות עבודת קודש,תורמות המון לילדים ולמערכת,והתקופה הזו,תשאר בזכרונך כתקופה פורייה,מהנה וחיונית.

en li shem 7

New member
אני מדריכת טיולים

כך שעברתי קורס אינטנסיבי ומקיף, ויש לי ניסיון לא מועט בהדרכה. אני יודעת שאני מדריכה טובה, אין לי ספק בזה.. נראה לי שאני פשוט צריכה לבחון יותר עם עצמי איפה אני רוצה להיות, ומה טוב לי ופחות טוב לי במקום הזה-וזאת העבודה הקשה... תודה רבה

nutmeg

New member
ליזום שיחה

אודות שחיקה עם מי שאחראי על השיבוץ שלך לשם.

למעלה