שלום....

natalishkushit

New member
שלום....

מאיפה להתחיל? אני נטלי ואני בת 26, ואבא שלי חולה... אני חושבת שהרופאים בעצמם לא בטוחים כ"כ אם זה אלצהיימר או דימנציה או אלוהים יודע מה, המסקנה אותה אחת. הוא חולה כבר מס' שנים, אבל בשנה האחרונה המצב שלו התדרדר מאוד, ונוספו רק עוד ועוד מחלות. אבא שלי יחסית צעיר, סה"כ בן 65 וזה עצוב. לאט לאט המצב שלו מתדרדר ואין יותר מדי מה לעשות. עד כה הוא היה בבית, אבל אמא שלי לא מצליחה להתמודד עם כל זה, מעבר לעובדה שהדירה לא ערוכה עבורו והוא מתקשה בה (לדוגמה הוא בקושי הולך וגרים בקומה 3 ככה שלא יוצא לצאת החוצה וכו'). אז אמא החליטה שהיא תיקח אותו לבית אבות, היתרון שזה המקום שהיא עובדת בו, כלומר היא תהיה איתו שם כל הזמן, אבל עצם העובדה מכאיבה ומעציבה.... צריך לארגן אופטרופסות ועוד כל מיני דברים שכאלה, שאין מילים לתאר זאת כמה שכל זה קשה. אף פעם לא היו לי יחסים טובים עם אבא, ואח"כ הוא חלה, ולא יודעת איך להתמודד עם זה, בגילי בקושי עוד הקמתי חיים משל עצמי ולהתמודד עם דבר כזה... זה משהו שאם כבר אמורים להתמודד איתו אז כשבני 40 פלוס, עם בעל וילדים וכו', ולא בשנות ה20 כשבקושי עוד התחלתי לחיות בעצמי... הקושי של אמא שלי הוא בכלל בלתי ניתן לתיאור, היא זאת שצריכה להחזיק אותו בחיים בגדול, ועוד לחיות, ועוד לעזור לילדים ולעזור לכולם... תמיכה אפשר להגיד אין, אלה אני ואמא ביחד וזהו, איכשהו כל שאר האנשים לא טורחים להתעניין ולתמוך..וזה בהחלט לא מקל אלא בדיוק ההפך. יש לי קשיים רבים בחיים שלא קשורים לזה ועכשיו גם זה על הראש, ואין כל כך למי לספר או לשתף ועצוב, ואני צריכה לתמוך באמא ולא רק שהיא תתמוך בי וקשה. זהו, פשוט רציתי לשתף תודה נטלי

../images/Emo24.gifנטלי היקרה קבלי חיבוק של עידוד

גם אישי בן 64 וחולה כבר כ-7 שנים,אין תרופה צריך להתמודד וה' עוזר ויעזור, צריך הרבה כוח ואורך רוח נפשית וגופנית להתמודד עם המחלה הקשה קראתי כעת בחדשות באינטרנט שבחור בן 23 מת לפני הברית של הבן שלו ,נו ממש מזעזע, לפני הברית צריך לקבור את האבא, מה אנו מה חיינו אי אפשר לדעת מה יהיה כל רגע, תהיינה חזקות את ואיך ובשורות טובות עד כמה שניתן

נ טלי שלום!

אני קוראת את שכתבת והסיטואציה שאת מתארת חוזרת ועולה במוחי, החבר'ה בפורום יודעים למה כוונתי, גם בתי היית בת 26 כשגילינו שבעלי חולה , והיא זאת שתמכה בי לאורך כל הדרך, היא זאת שהכניסה אותי לפורום הנהדר הזה, והלכה איתי יד ביד , כולם הכירו אותה בתור "החוזרת" . מנסיון שלנו בלחיות עם המחלה, הדרך היחידה היא ללמוד לחיות עם מה שיש, והזמן עוזר להתגבר על כל השאלות. אתם צריכים להתחיל לחשוב על עזרה חיצונית לאימא, כדי שהיא לא תתמודד לבד עם המחלה, עזרה פיזית בבית ועזרה דרך קבוצות תמיכה שיש באזור המרכז, בעזרה פיזית הכוונה לעובד זר, כי המצב לא יוטב אלא להיפך ותמיד כדאי לחשוב כמה צעדים קדימה בכדי לא להיות מופתעים ולא מוכנים. אם תרצי לשוחח עם ביתי, "החוזרת" ולקבל עידוד ממנה, אשמח לשלוח לך את המספר במסר. קבלי חיבוק ענק ממני, ואל תתבישי לשאול, כי את כל התשובות תוכלי לקבל בפורום הזה. ניצה.

zs1957

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה לפורום נטלי

עצוב לשמוע את מה שאת ואמך עוברות. וכשם שכתבה חברתי ניצה ומנסיוני האישי צריך ללמוד לחיות עם המחלה. כמו חולה סרטן שחי עם הסרטן בגופו. מציעה לך ללכת לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא. אם החלטתם להעביר את האבא למוסד. יש לבדוק את המוסד והטיפול בו. גם בהיותו במוסד יש להקפיד על ביקורים סדירים ומעקב אחרי הטיפול באבא. אם יש שאלות נוספות אמא כתבי לנו בפורום. מבטיחה כי תקבלי תשובה מידית עד אז חזקי ואמצי וחבקי את אמא. שולחת מכאן חיבוק גדול לשתיכן.
זהבה

natalishkushit

New member
תודה...

לגבי קבוצות תמיכה....אני אחשוב על זה לגבי מוסד, היום הוא הועבר, וזה עצוב, היתרון הגדול שזה מקום העבודה של אמא, ככה שהיא תהיה איתו כמעט כל הזמן והצוות מכיר אותה וכל זה, ככה שזה יתרון...בנוסף שם הוא על כיסא גלגלים ויכול לצאת החוצה.. ויש צוות רפואי לכל מקרה כלומר יש יתרונות..אבל זה עצוב וקשה...

הסידור שמצאתם לו

נשמע מצויין, אם אימא נמצאת שם אין טוב מזה, גם מבחינת ההשגחה וגם מבחינתו הוא, העצב והקושי שלכן מובן, אבל חשבו על טובתו הוא, וזה כנראה הפתרון הטוב ביותר, כבר נאמר לו פעם בפורום שלנו, שהמחלה פוגעת יותר בבני המשפחה מאשר בחולה, ולכן הקושי והעצב. שיהייה לכן שבוע טוב, ורק בשרות טובות. נ.ב. תנסי להכניס את אימא לפורום זה יכול לעזור לה מאוד, גם זה מניסיוני האישי. ניצה.

natalishkushit

New member
תודה רבה

אנחנו גרים בב"ש, את מכירה קבוצות תמיכה פה? לגבי עובד זר...אמא בדקה את העניין וכלכלית זו הוצאה מטורפת... מעבר לעובדה שפשוט התנאים בבית לא מתאימים לו והוא צריך השגחה רפואית, אפשר אולי פרטים על זה? תודה על ההצעה לגבי ביתך..כרגע לא מוכנה נפשית..אבל תודה

ענתי44

New member
שלום נטלי../images/Emo24.gif

אני הייתי בערך בגילך כשאבי נפטר באופן מהיר מסרטן, ואני "ירשתי" את הדאגה לאמא שהיתה אז בריאה. והייתי בערך בת 40 כשבהרבה מובנים " איבדתי" את אמא שלי לאלצהיימר. ולמרות שאת צעירה ורק בתחילת חייך אני מבינה מאוד לליבך. ומאוד מזדהה איתך. ראשית, רוצה להסביר לך את ההבדל בין דמנציה לאלצהיימר. זה בעצם אותו דבר. דמנציה זו המחלה בה יש התנוונות במוח, האדם מאבד זכרון ואת היכולת לתפקד ביו יום. הסיבה הכי נפוצה לדמנציה היא אלצהיימר. אבל מבחינתך זה לא משנה אם זה דמנציה מסוג אלצהיימר או לא. המשבר הוא אותו משבר. אמא שלך, נשמעת כמי שיודעת בדיוק מה טוב לאביך וגם לכם. בבית אבות אביך יקבל את כל ההשגחה והטיפול שהוא זקוק. ואמא שלך מעצם היותה קרובה תוכל לפקח ולדאוג לו. אבא שלך איבד את החיים שיכלו להיות לו לו היה בריא. אין טעם שגם את תעצרי את חייך. את אישה צעירה שצריכה לעשות עוד הרבה דברים בחיים, צריכה לחיות. ואני חושבת שגם הוריך חושבים כך, בטח אמא וגם לו אבא היה יכול לרגע להיות בריא היה אומר לך להמשיך, בחיי. לא היית בקשרים טובים עם אבא. זה נתון קיים. אביך, כבר לא יזכור את זה. ואני משוכנעת שגם אם לא אמר לך את זה מספיק, הוא אהב אותך מאוד ובדרכו עדין אוהב. לכן, מניסיון שלי, ברגע שאלצהיימר מתחיל, כל העבר הנחק. ואני לא מתכוונת לשכחה של יקירנו, אלא ליחסים ולמשקעים בעבר. בידיך הבחירה עכשיו אם את ממשיכה לחוש רגשי אשמה על העבר או מניחה לזה. את יכולה, לצד זה שתמשיכי בחייך, תעבדי, תלמדי, תסעי למסע חייך והכי חשוב תאהבי, גם להיות בקשר עם אביך. ללא העבר. איך? ביקורים אצלו, ואפילו אחת לכמה שבועות, לשבת לידו, אם ירצה חיבוק לחבק ואם ירצה לטייל בגינה בבית האבות לטייל או לשחק איתו נניח שש בש או כל משחק שהוא אוהב ומסוגל. וגם אם את בוחרת אחרת זה בסדר. אכן קשה לאמא שלך, והיא מחליטה מה עושים. מה שאת יכולה לעשות זה להיות שם בשבילה. אפילו בטלפון. לשמח אותה אם את יכולה ולהקשיב לה אם תרצה לשתף. אחת המכות הקשות ביותר במחלה הארורה הזו, זה שקיעת הספינה ובריחת כל "עכבריה". כולנו , מי יותר מי פחות, חווינו את ההעלמות של אנשים, משפחה, מכרים וחברים מרגע המחלה. פעם כעסתי ונפגעתי, היום אני מבינה שזה לטובה. כי אנשים שלא יכולים לקחת בזה חלק לא יכולים לתרום בהתמודדות. ככה נשארים רק החשובים והתומכים, וככה נכנס מקום לאנשים חדשים, שיהיו לצידך, יתמכו ועודדו. מאז אמי חלתה ואני מתמודדת עם המחלה איבדתי המון מכרים אבל זכיתי באנשים טובים חדשים. כולל כאן בפורום. אנשים שהפכנו למשפחה אחת. אנחנו כאן בשבילך אם תרצי לשתף, לשאול או לקבל עידוד. תמיד לרשותך. ואני מאחלת לך את הכי טוב שאפשר.

natalishkushit

New member
תודה לכן

על התמיכה והתגובות היה לי יום קשה לכן לא אענה בפירוט כרגע אבל תודה רבה

natalishkushit

New member
תודה

כן..אני צעירה... אבל בלי קשר למצב של אבא, יש לי קשיים רבים אחרים שמקשים על חיי, וזו עוד תוספת. ברור לי שלא צריך לעצור את החיים, וצריך להמשיך, אבל מותר גם להיות עצובה לא? לגבי משקעי העבר, יש לי מדי פעם רגשות אשם על דברים רבים שאמרתי לאבא, לא פעם איחלתי לו דברים שאני מתביישת לכתוב אפילו, ברור שזה נאמר ברגעי כעס ולא באמת התכוונתי, אבל מעולם לא ביקשתי סליחה על זה ואני עדיין לא מצליחה לבקש, למרות שאולי הוא לא יבין לגמרי למה הכוונה.. ברור שאני אבקר אותו וכל זה, ואמשיך לתמוך באמא ולעזור כמה שאני יכולה, זה מובן מאליו עבורי... ההעלמות של האנשים מכאיבה במיוחד כשזו משפחה, כאילו תמיד היה לי ברור שכשצריך אין אף אחד, אבל במצב כזה זה כואב במיוחד.. כואב לי על אמא, שלה לא מגיע כי היא באמת תמיד עזרה ועוזרת לכל מי שצריך..והם... אני חושבת שאחותי היא הכי מאכזבת בכל הסיפור.. הלוואי ויכנסו אנשים חדשים... תודה

למחלה אין גיל ואין הזמנות

ועצוב לי עליכם... מאדיך, גם נשים במצבי, שצריכות לחתל את האמא ואת הנכד זה לא תענוג גדול. האמת? אם תקראי אחורנית תראי שאלצהיימר זאת מחלה שממנה סובלים בעיקר הסובבים את החולה ולא הוא עצמו. אתם עוברים סאגה לא פשוטה. לשבחכם יאמר שאתם מתמודדים לא רע עם המצב במישור הטיפולי. מה שנשאר לך זה להבין כמה דברים חשובים. הראשון - לא משנה איך קוראים למחלה, היא גרועה והמצב רק ילך ויחמיר. השני - לא משנה מה תעשו או לא, זה לעולם לא יהיה מושלם. אז מעכשיו את יכולה להחליט שאת רגשי האשמה את משאירה מאחוריך, לגמרי. אבל הכי חשוב - שלא תעיזי לשים את החיים שלך ב"ממתינה". המשיכי את חייך ותבני לעצמך משפחה. ואנו פה, תמיד.

natalishkushit

New member
תודה

כן זו מחלה בהחלט שממנה סובלים בעיקר הסובבים... לשמוע שהמצב רק יחמיר זה לא מעודד בכלל ורגשי האשמה...כן צריך לשים בצד.. ובאמת במובן מסויים החיים בממתינה מסויימת... לא יודעת עד כמה זה קשור רק לזה,אבל זה בהחלט חלק... אני מקווה שאני אמצא את הכוחות להמשיך במהרה..

נמש24

New member
נטלי היקרה..

כל המילים שבעולם לא יוכלו לתאר את שאת עוברת.. אבל יש מצבים שבהם גם בלי להכיר גם בלי לדבר אני יכולה להבין אותך..לצערי.. אימי איבדה את זיכרונה שהייתי בת 24 ואלו באמת גילאים מאוד צעירים להתמודדות עם הקושי הזה..לא שיש גיל שזה קל. תמיכה זה דבר חשוב וטוב שהגעת לכאן גיליתי כאן אנשים שבאמת מבינים אותי.. שבאמת מבינים באמת קשובים. אני פה יקרה לכל שתרצי אל תתמודדי עם זה לבד.. לילה טוב שיהיה
נמש

למעלה