שלום

שלום

היתי בשבוע שעבר אצל הפסיכולוג שלי וגברנו על איזה נושא ואמרתי לו שיש לי שנאה על קהילה פלוני אני לא מבין למה אבל זהו אני מתבייש בזה שיש לי שנאה בלתי מובן להם אבל זהו המצב אז אמר לי שהיא רואה שיש לי נטיה כשאני רואה חסרון אצל מדה או נטיה שיש לי אני משתדל להעלימו ואז אני מרמה את עצמי שאין לי נטיה זו ובאמת זה בוער אצלי מתחת לשטיח אבל אנשים בריאים מכירים שיש להם הנטיה הם אולי יודעים שזה לא צריך להיות ככה והם מתביישים בזה אבל הם מכירים בהנטיה ואני הסכמתי למה שאמר משום שהרגשתי שזה נכון שאני רוצה מאוד לתקן עצמי לא לשנוא בנ"א וכו' והתחלתי להסכים עמו שזה נכון אבל פתאום חשבתי עוב הפעם למה שאמרתי והבחנתי שממש אמרתי לו זה שהיא אמר שהיתי צריך שאני שונא אותם ואני מתבייש בזה והיא ממש עבד עלי עד שהסכמתי עמו אז אמרתי לו אני אמרתי ממש ככה וטענתי לו שנראה לי שהיא כבר החליט מה הבעיה עמי ועכשיו היא רק מנסה להביא ראיות לזה ואף שאינם נכונות (אני לא חושב שהיא משקר אבל אני חושב שהיא להוט למצוא ראיות ולכן לא רואה המציאות כמו שהיא אלא כמו שהיא רוצה)וכעסתי עליו אז אמר לי שהיא ראה איזה נטיה כזה ואולי לקח את זה רחוק מדי ובזה סימנו היום חזרתי אצלו ואמרתי לו שאין לי כ"כ אימון בו משום שראיתי שהיא מסלף העובדות אמר לי שהיא לא מבין למה אני כ"כ כועס עליו ולמה נאבד האימון יכול להיות שטעה בפרט אבל הכלל נכון ואם אני כועס ככה אז משהו לא בסדר וכנראה שאני סתם רוצה להגן על עצמי ואני נשארתי מבולבל לא יודע אם נכון מה שהיא אומר או שהיא סתם מגלגל הכדור עלי אולי אתם יכולים לעזור לי ?

גרא.

New member
תוכי לא כברי,מה שלא מובן זו המוטיבציה של

המטפל לכאורה לגרום לך לראות את המציאות כפי שהוא רוצה.לי נראה יותר שהוא מנסה להראות לך את המציאות בה אתה חי כפי שהוא מבין את זה מהטיפול.חוסר ההסכמה שלך מבחינה טיפולית מתפרש כמנגנון הגנהףאחד מאלה שפתחת בכדי להתמודד על הקשיים והבעיות שלך.הכעס שלך מובן על רקע זה, אבל לא צריך להיות בסיס להפרת האמון ביניכם,אלא דווקא נושא שעליו עליכם לעבוד בהמשך הטיפול.

nutmeg

New member
הבט

חוסר הבנה בטיפול צריך לפתור בטיפול. גם לי היה קשה להבין מה כתבת ואני לא הפסיכולוגית שלך. אני מניחה שהפסיכולוג שמכיר אותך קצת יותר טוב ויכול לשמוע אותך ולא רק לקרוא אותך יבין יותר טוב ממני. חזור עם הסוגייה הזו למטפל ונסה ליישר הדורים איתו.

למעלה