שלום

רונה140

New member
תודה על כל התגובות

כן אני יודעת שצריך להשתמש באף.אם כדי שאשמע ואסכם כמו שצריך את השיעור. בגלל שיש אקוסטיקה זוועתית באותו חדר לימוד ויש הדהוד למרות שאני יושבת קרוב למרצה, בהחלט יש הצדקה לשים לו לפחות את המשדר בסביבה על השולחן, ואז לשמוע יותר טוב אותו. נקווה שעד השבוע הבא אאזור אומץ לזה. אני צריכה לציין שדווקא כבר שמתי את המשדר כמה פעמים קרוב למרצה בקורסים אחרים וזה עבד, רק המחסום של הפעם הראשונה בכל קורס זאת הבעיה.

רונה, אני מכירה את המחסום הזה....

וגם לי היה קשה ביום הראשון במכללה השנה, כשהייתי צריכה להסביר לחמישה מרצים ואיש במקום לא מכיר אותי. אתמול, כשהייתי צריכה להסביר למרצה שלא הכירה אותי קודם, כבר היה לי ביטחון, אולי גם כי אני מוכרת לכיתה. רונה, לא הייתי מציעה להסתפק בהנחת המכשיר על השולחן, שכן אז העברת הצליל תהיה ישירה פחות. אם זה גם מרצה שאוהב 'לטייל' בכיתה, אז אי אפשר 'לכלוא' אותו בתחום השולחן בלבד... הכי קל והכי טוב - " אני לא שומעת היטב, המכשיר הזה עוזר לי לשמוע, אשמח אם תענוד אותו כמו תכשיט". אפשר גם להציע לו להרגיש כמו שדר טלויזיה שיש לו מיקרופון ישיר ומיוחד ישר אלייך.
נסי ותיהני! בהצלחה.

vanloren

New member
אני אמא לשני בנים לקויי שמיעה

ופעם סיפרה לי אמא אחת,שהיה לה נורא קשה עם בנה בבית ספר,הוא לא רצה לשים מכשירים כי התבייש משאר הילדים,אז ביום הראשון ללימודים,הילד נכנס לכיתה,אמר שלום לכולם,שמי...וסיפר כי הוא לקוי שמיעה,ויש לו מכשירים ואם יש לילד שאלה לגבי זה,מוזמנים לשאול. היא סיפרה שמאותו יום אף אחד לא הסתכל,לא שאל,לא הציק. בסופו של דבר אלו דברים שלצערנו לא נעלמים עם הזמן,אני יודעת כמה שזה קשה להתמודד,אבל תחשבי שיש לך רק את עצמך,וכדי להצליח בלימודים את חייבת לשמוע,אחרת תבזבזי המון שעות על דברים שיכלת לשמוע כבר בפעם הראשונה,בגילך גם מותר לצאת ולבלות ולא לתרגל או לתאם דפים כדי להבין טוב את החומר,תקלי על עצמך. למי שיש בעיה,הוא אטום,הוא לא חבר,הוא לא מבין..אז כמו שכתבו לך שיקפצו לך! כמו שקופצים לי ולאחרים שנמצאים במצב הזה. בהצלחה יקירה!

למעלה