שלום

Inbals10

New member
שלום

שלום שמי ענבל אני בת 20...עוד מעט 21 ויש לי בעיית שמיעה קלה מלידה,פה ושם אני מפספסת מילים ובעקרון יש לי מכשיר שמיעה אבל השתמשתי/ואני משתמשת בו רק בשביל לימודים בכיתה. אני מאוד מתביישת לשים אותו,ומאחר שיש לי שיער ארוך אני מסתירה אותם ככה.. אבל כמובן שזאת לא ההרגשה הכי נחמדה בעולם כי כשאני איתם אני לא מרגישה הכי פתוחה שבעולם,מעצם העובדה שאני פווחדת שבמקרה השיער יעוף עם הרוח ויראו לי אותם. בחיי היום יום אני לא שמה אותם בכלל,למרות שאבא שלי אומר לי שכדאי לי לשים בשביל האיכות חיים שלי,אבל אני מאוד מתביישת בזה,ורוב האנשים שמכירים אותי לא יודעים בכלל מהבעיה הזאת ושאני מספספת מילים אני לפעמים מתביישת אפילו להגיד "מה,לא שמעתי"..כי קורה מצבים שזה קורה הרבה... מה אפשר לעשות בנדון?

anata

New member
חבל

היי לך, אני גם בת 20 ואני לקוית שמיעה ויש לי גם מכשיר שמיעה ושתל שהם בולטים מאוד באוזניים אבל למי אכפת?! הם מאוד עוזרים לי לשמוע ואני מסתובבת איתם חופשי לפעמים שיער פזור או סגור ונכון שאנשים רואים את זה והם עדיין מתחברים אליי ולא מתרחקים ממני בגלל המכשירים.. שימי פס על כולם! הם אפילו לא מתנהגים אליי כמו מפגרת .. שאני חירשת כאילו , להפך מתנהגים רגיל ות'אמת כמעט אף אחד לא שאל אותי מה זה על האוזניים. חבל שאת מסתובבת בלי מכשיר כי השמיעה שלך תדרדר אם לא תשימי מכשיר שמיעה וזה יהיה חמור... תהיי גאה בעצמך את רוצה לשמוע טוב ואין מה לעשות את נולדת ככה עם לקות שמיעה. אם מישהו ישאל אותך מה זה, תגידי שיש לך בעיה בשמיעה קלה כי את הרי לא חירשת שמדברת בשפת סימנים. העיקר שרואים אותך מדברת טוב ושומעת קצת.

Yukita

Active member
מנהל
לא נעים

נכון, זה מאוד לא נעים שמרגישים שמסתכלים עלייך. מצד שני, אולי כדאי לחשוב - האם באמת מסתכלים עלייך? אני לק"שית מלידה, ומגיל 3 חודשים יש לי שני מכשירי שמיעה. כשהייתי קטנה המכשירים היו ענקיים - קופסאות איומות עם חוטים ארוכים שבשבילם תפרו כיסים בבגדים, משהו מזעזע. בגיל בית הספר כבר יכולתי לנשום לרווחה כי אז כבר עברו למכשירים כמו שאנו מכירים היום, כאלה ששמים מאחורי האוזן. תמיד חשבתי שהמכשירים די בולטים, אבל הופתעתי שוב ושוב ושוב ושוב ושוב.(ושוב...) מאיך אנשים פשוט לא רואים אותם.. הם רואים אותך, ענבל, בחורה בת 20 (אוטוטו 21
) ומאחר שיש לך ליקוי שמיעה קל לפי מה שאמרת, סביר להניח שאת מדברת די בשטף ודי ברור, נכון? במצב כזה, אנשים פשוט לא חושבים אפילו להסתכל באוזניים. הם מסתכלים בפנים שלך, לא באוזניים. יכול להיות שהם ישימו לב לברוקולי בשיניים, אבל למכשירים הרבה פעמים לא שמים לב. אני כנראה מדברת פחות ברור ממך, ואני כבר לא יודעת כמה פעמים הייתי צריכה להסביר לאנשים שהסיבה שלא שמעתי אותם היא כי אני בעצמי לא שומעת, ואז התגובה היא: "מה? לא..." ואני צריכה להגיד "כן. יש לי מכשירי שמיעה. תראו, ימין ושמאל".... אולי כדאי לשאול את עצמך מה יותר גרוע: שאנשים יראו את המכשיר וידעו שצריך אולי לדבר קצת יותר ברור, או שהם לא יראו את המכשיר, לא יבינו למה לא שמעת אותם ויחשבו שאת - חלילה - לא כך כך חכמה? הכל יחסי. מה עדיף? שיחשבו כך או כך? בכל מקרה, אם תספרי לנו באיזו עיר את גרה, אולי נוכל לספר לך על מפגשים של לק"ש שכמוך הם משתלבים באופן רגיל לגמרי בחברה. אולי לדבר עם כמה ח'ברה ולראות מה הם עושים בקשר לזה יעזור? שלא לדבר על זה שככה אפשר להכיר כמה אנשים ממש נחמדים
בירושלים ובתל אביב יש מפגשים ופעילויות למי שמעוניין.

צלף

New member
נוסף לכןל מה שכתבו -מכשירי שמיעה מאחורי האוזן

B.T.E דומים מאוד לדיבוריות BLUETOOTH - ומי שרואה אותם לא בהכרח יבחין שאלו מכשירי שמיעה.. ובשאר הדברים אני מצטרף לתגובות שנכתבו כבר...

מבין אותך לגמריי

אני גם עוד מעט בן 22, אחרי צבא ומתחיל ללמוד השנה באוני'.. הלקות שלי בינונית ורכשתי מכשירי שמיעה בשתי האוזניים יום רביעי האחרון.. אני מבין שהחשש העיקרי שלך הוא מה תחשוב הסביבה עליך ובמיוחד החברים הקרובים? האם הם פתאום ישנו גישה או יחס כלפייך? אני מזדהה עם התחושות שלך אבל חשוב להבין שהכל נמצא בראש של הבנאדם. תאמיני לי שאנשים לא מסתכלים על האזניים שלך 24\7 בגלל שהנושא הזה מאוד רגיש אצלך אז את חושבת שכולם מסתכלים.. הכל פסיכולוגי ונמצא בראש בעיקר.(מה את מפחדת? שיצחקו עלייך? נו באמת כולנו אנשים בוגרים כבר..) אני מציע שתעשי ניסוי - תלכי עם שיער אסוף +המכשירים ותראי מה קורה. ולגבי היחס\גישה מאחרים: אם הם משנים כלפייך יחס כנראה שהם לא חברים אמיתיים

תגובה יפה

ומבינה את כל הרגישויות. אני עד היום לא מדווחת על מצבי רק לאנשים נבחרים מאוד. התגובות תמיד לא נוחות ואני מבינה את זה שבחורה צעירה לא רוצה לחשוף את עצמה. מה שכתבת באמת נכון. אבל זה קשה להשתחרר מהרגלים וישר להחשף. מה שחשוב, שיש כאן תמיכה לרגשות גם של בושה וגם של רצון להתקדם.

frolik

New member
שלום

לאחרונה התחלתי להשתמש שמכשירי שמיעה מאחורי האוזן, במסגרת העבודה שלי אני נפגש עם הרבה אנשים יוצר קשרים עסקיים ואני לא מרגיש שהמכשירים מפריעים, יש כאלה ששואלים מה הדברים האלה באזניים, יש כאלה שמסתכלים ואז אני אומר כן אלה מכשירי שמיעה ואז כמה דקות שיחה על הנושא (נשבר הקרח ... ) ואפשר להמשיך הלאה. חלק גדול מהאנשים פשוט לא שם לב .. אני חושב שזה פיספוס גדול לא להשתמש במכשירים וזה בסופו של דבר פוגע בך ובאיכות הקשר שלך עם אנשים אחרים, אם את לא תעשי עניין מהמכשירים אז גם האחרים לא יעשו עניין. בהצלחה ...

Inbals10

New member
תגובה לכולם

קודם כל רציתי להגיד תודה לכולם על התמיכה ולמי ששאל אכן אני מדברת באופן רגיל... ויש לי מכשירי שמיעה שהם מאחורי האוזניים ובאמת אף אחד לא יכול לראות אותם ובהחלט אני חייבת לעבוד על עצמי איכשהו ולשים אותם,לפחות לשפר את האיכות חיים שלי. זאת עבודה ממש קשה על עצמי..כי התרגלתי לשים את זה רק ללימודים וכבר שנתיים לא למדתי כי הייתי בצבא וכו' וכנראה שהגיע הזמן לשים באופן תמידי... אבל אני מקוה שיהיה בסדר

rikaaa

New member
התיחסות

ענבל שלום. אני חושבת שאביך צודק עליך ללכת עם המכשיר שמיעה שאני קוראת לו אוזניה. האלטרנטיבה האחרת שלא לשמוע מילים פה ושם לא נעימה וגם האחרים שמים לב כשאת עונה להם לשאלות ולא כדאי שיחשבו שאת מרחפת אם התשובה לא לענין בגלל חסר מילים. מה גם שאת כותבת שיש לך שיער ארוך. אז מה אם יתנופף ויראו אות המכשיר. מה קרה נכון את מרכיבה מכשיר וזה עוזר לך ואת לא חייבת דין וחשבון לאף אחד. גם בחורים לא נרתעים מזה . ומי שכן הוא לא בשבילך. כי במוקדם או במאוחר יגלו את בעית השמיעה שלך. לי אמרו בזמנו שאם לא משתמשים במכשיר כשצריך השמיעה מתדרדרת לאט לאט . קחי את עצמך בידים תפסי אומץ וקדימה לחיים. כל טוב

Inbals10

New member
תגובה להתיחסות

את בהחלט צודקת..אני חייבת לעבוד על עצמי... אני גם דיי חסרת ביטחון מה שמוסיף לעניין אבל יהיה טוב...

רונה140

New member
היי

מבינה אותך, אני התחלתי ללמוד בגיל 21 באוניברסיטה ועכשיו לקראת סיום תואר ראשון. כשהתחלתי את הלימודים הייתי עם מכשירים אנאלוגיים מאחורי האוזן שהיו די גדולים. גם הלכתי עם שיער פזור או חצי פזור כי חשבתי שמי שיראה אותם יחשוב עלי דברים לא נכונים מתוך דעות קדומות. לאחר הסמסטר הראשון, קיבלתי אומץ והסתפרתי קצר וראו אותם אבל לא התייחסו אליהם בכלל. ככה שהרבה אנשים פשוט לא שמים לב לזה. החלפתי לפני שנתיים את המכשירים למכשירים דיגטליים יותר קטנים, ובאוזן אחת יש לי מכשיר על משקפיים שלא רואים בכלל. המגבלה היחידה שעדיין יש ואני צריכה לעבוד עליה זה להשתמש במערכת אף.אם באופן רציף בשיעורים שקשה לי לשמוע אותם (בגלל אקוסטיקה זוועתית בחדר). למשל, אתמול היה לי סמינר (זה השיעור הראשון בו) והאקוסטיקה פשוט לא הייתה טובה, הצלחתי לסכם אבל פיפסתי מונחים בספרדית בגלל ההדהוד והשלמתי את החומר ממישהו עם לפטופ. היה לי מערכת אף.אם בתיק אבל לא השתמשתי בה בגלל שעדיין להודות בזה שקשה לי לשמוע גם עם מכשירים זו בעיה בשבילי. זה מרגיש לי כאילו נכשלתי בבחירת מכשירים אם אני צריכה עוד משהו. למרות שאני יודעת שזה לא נכון, ויש גבולות לשיקום עם המכשיר שמיעה, עדיין קשה לי להגיד למרצה שאני לא שומעת ולכן שישים את המשדר עליו. כאילו מפחדת שהוא ישנה את דעתו עלי.

Inbals10

New member
תגובה לרונה

אני בהחלט מבינה אותך..אבל מצד שני זה פתאום נראהלי לא הגיוני,לשבת בשיעור ולא לשמוע כלום.. הייתי מנסה איכשהו להתעלות על עצמי לתת לו את זה..למרות שאצלי המכשיר בשיעור יהיה רק מאחורי האוזן ולא יותר מיזה. אבל נראהלי שדבר ראשון את צריכה לשבת שורה ראשונה ודבר שני לאזור אומץ ולתת לו...

רונה140

New member
אני מדברת על מערכת אף.אם

יש לי מכשירי שמיעה שהם עלי ואני יושבת יחסית קרוב למרצה, רק שיש חדר לימוד עם הדהוד, ויש דברים שאני עדיין מפספסת. את רוב מה שהוא אמר, הצלחתי לרשום ואת מה שלא השלמתי. רק שעדיין איכשהוא מפדח אותי לתת למישהו שאני מכירה ממש קצת משדר של מערכת אף.אם ולהסביר לו מה זה ואיך לשים את זה. נראה לי שאני אנסה בהתחלה לשים את המשדר על השולחן שלו ולראות איך אני שומעת ככה. היה לי מקרה לא נעים לפני שנתיים שנתתי למרצה בקורס אחר לשים עליו משדר ומאז ואילך הוא התייחס אלי כאילו שאני איטית או משהו. טוב, באופן כללי הוא היה קצת אנטיפט ולא צריך להשליך מההתנהגות שלו על כלל המרצים, אבל עדיין המחסום להודות שאני צריכה שיתוף פעולה קצת קשה לי.

Inbals10

New member
תגובה לרונה

הבנתי... את צריכה לעבוד על עצמך.... אני יודעת שזה קשה

לרונה - לא להתבייש ב - FM

ויש לי "חדשות" לך ולכל קוראי הפורום - אני עצמי מושתלת בשני שתלי שבלול וכן משתמשת ב - FM בהרצאות. גם אני חשבתי לתקופה קצרה אחרי כל השתלה (עשיתי כל אחת במועד אחר) שזה "כישלון" להשתמש ב- FM. אבל אם זה עוזר לי, בלי שזה מכביד על אף אחד - ודווקא עם שתלים היכולת ליהנות מהם טובה יותר - אז למה לא? אז רונה, אני מבינה את "הבושה" ואי הנוחות, גם לי זה יכול לקרות, אבל מתגברים על זה וזה הופך לחלק ממך. ברשותכם - סיפור קטן וטרי ממש מהיום, יום בשבוע שבו אני לומדת במכללה: בשיעור האחרון הייתי צריכה לגשת למרצה שלא הייתה מוכרת לי מסמסטר קודם, לתת לה FM ולהציג את המתמללת. לא הייתי בשיעור הראשון של אותה מרצה בשבוע שעבר, כך שניגשתי ואמרתי לה: לא הכרנו קודם אז.... בשתי מילים הסברתי לה שהמשדר FM, אותו כיניתי בחיוך "תכשיט", בשל אופן ענידתו על הצוואר, עוזר לי לשמוע. הסברתי לה שהבחורה היושבת בצד עם המחשב הנייד היא המתמללת שלי, כותבת עבורי את הנאמר בשיעור. ידעתי כבר מחברים לכיתה שהמרצה הזו מדברת כמו מכונת ירייה, אז ביקשתי: קצת לאט יותר בבקשה... טוב, היא אמרה שתשתדל, אמרתי שאני אסמן לה, היא ענדה בלי בעיות את ה - FM, התיישבתי, השיעור התחיל. הקטע המצחיק היה שבגלל שאני אמרתי לה שלא עשינו היכרות, היא שמה לב שלא עשתה היכרות בכלל עם הכיתה. אז היא ביקשה שכל מי שמדבר, יציין גם את שמו והתחילה לרוץ אוטוסטראדה בשבילי המילים........ מדי פעם עצרתי אותה להבין מונח כזה או אחר, בתקווה שהיא תבין ותרחם עלי ועל המתמללת..... זה עזר רק לכמה שניות כל פעם, את השיעור הזה המתמללת ואני סיימנו על הקרשים...
אמרתי לה בעדינות, שזה היה לנו מהר מדי, אמרה שתשתדל, אבל זה ייקח לה עשרים שנה עד שתזכור זאת... אני החלטתי בלבי, שמבחינתי, עד סוף הסמסטר היא כבר תזכור וכולם ירוויחו מזה, יצליחו לסכם משהו מן השיעור... ואולי כך גם תהיה מבחינתה הבנה שיש אנשים שלהם קצב הדיבור המהיר שלה לא תמיד נוח.... אם זה יקרה, זו תהיה תרומתי הצנועה לנושא המודעות - הלוואי!

זהבית135

New member
כמוני - כמוך... ../images/Emo13.gif

אני יכולה לחזור על הסיפור שלך בהקשר ללימודיי בנוכחיים במכללה שלי... כל המרצים שלי משתפים פעולה בלי בעיות, אבל נפלו בחלקי כמה וכמה מרצים שדיברו כמו רכבת אקספרס בלי לעצור בתחנות, ועוד במשך שעתיים ויותר!!! לרוע המזל, אין לי מתמללת. רק עכשיו נזכרו ממכון סלע לשאול אם הקורס מונגש... אחרי שהמתנתי להם שימצאו עבורי מתמללת עד בוש, ועוד חודש וחצי הקורס נגמר. אבל אין לי - ומעולם לא היתה לי - שום בעיה להגיש את המיקרופון/משדר למרצה ולהסביר לו שאני שומעת עם זה. הבעיה היא, שלעתים יש הפרעות בשידור בגלל מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים, או שמרצה מחזיק את המכשיר ביד, לרוב הפוך, ולמרות כל ההסברים משחק איתו, וכל ההערות לא עוזרות. זה פשוט מ-עצ-בן, אבל אין מה לעשות, כי יש כל מיני אנשים, חלקם סובלניים ומבינים עניין יותר וחלקם פחות.

גם לי שלוחו מייל האם יש לי מתמללת....

נראה לי שזה דואר סטנדרטי שהם שלחו לכל הסטודנטים כדי ליצור רשימות, מי "מתומלל" ומי לא. לא נתקלתי עד היום בסירובים רבים לענוד את ה- FM ויש מרצים שממש שוכחים להחזיר לי בסיום השיעור.... השאלה היא האם די במחשב נייד אחד בלבד - זה שהמתמללת עובדת בו - כדי ליצור הפרעות קליטה? המתמללת יושבת רחוק ממני, פשוט מסיבות של חיבור המחשב לחשמל- נתקלתי בהפרעות מועטות מאוד.

זהבית135

New member
לגבי ההפרעות ל-FM

אני סבורה שדי במחשב נייד אחד שיכול או עלול לגרום להפרעה, אם הוא נמצא בקו האווירי הישר שבינך לבין המשדר שלך.

הפרעות FM לזהבית

המתמללת יושבת בקו אלכסוני אלי, כלומר: אני בצד שמאל של הכיתה, היא בצד ימין של הכיתה. הסיבה - שקעי החשמל שאליהם אפשר לחבר את המחשב הם רק בצד ההוא. אז אני חושבת שבמקרה הזה, הסיכוי שתיווצר בעיה הוא יותר קטן. בכל מקרה - השכלת אותי, אני אבדוק. סופ"ש נעים, ליריתקוש.

כשלמדתי לתואר שני

הייתי כבדת שמיעה היחידה בכל המסלול. מתמללת לא נתנו לי מסלע, וגם FM לא היה לי כי לא ידעתי שמגיע לי החזרים ולא היתה לי אגורה שחוקה לקנות אחד. אז ישבתי בשיעורים לפעמים כמו עציץ ואחר כך הייתי צריכה להתחנן שיתנו לי סיכומי שיעור. לפעמים בגלל כתב לא קריא הייתי צריכה לקחת 3 הרצאות שונות ולהשוות ולסכם בעצמי כדי ליצור לעצמי קלר קורס. זה היה מתיש!!! היום עם כל העזרים, חבל לא להשתמש בהם. זה מאוד מביך, אני מודה. אבל מה שחשוב זאת ההצלחה שלך. וכל השאר: שיקפצו...

למעלה