שלום

meme274

New member
שלום

שלום לכולם, אז ככה. אני בדרך כלל לא יושבת בפורומים וכותבת ומתיעצת עם אנשים שאני לא מכירה אבל אין לי אנשים בחברה שלי שיכולים לעזור לי לענות על השאלות הפנימיות שיש לי, ולכן ארצה לחלוק עמכם ולקבל קצת עזרה. אני בת 25 אוטוטו ובזמן האחרון אני מגיעה לתובנות חדשות לגבי עצמי ומבינה שיש דברים שמפריעים לי ואני לא יודעת איך אני יכולה לשנות אותם. אני יודעת שיש לי בעיה לתקשר עם אנשים. אני דיי שופטת את עצמי כל הזמן ואומרת לעצמי שאני לא מספיק רחבת אופקים ולכן אין לי על מה לדבר עם אנשים. אני מבינה שיש את אלו שמדברים כל הזמן ויש את אלו שטובים יותר בלהקשיב, זו אני. אבל אני יודעת שצריך גם לדעת לדבר עם אנשים, ולדבר בצורה כזו כדי שהם ימשכו להמשיך את השיחה. אני לא יודעת איך לעשות זאת. אני בטוחה שגם אם אני לא איזה פרופסור אז בטוח יש לי מה להגיד ואני רק צריכה לדעת איך להוציא אותו, איך להתחיל שיחה, איך לנטב שיחה ולא רק להניד עם הראש כל הזמן. חוץ מזה אני כל הזמן מרגישה שאנשים לא ממש נמשכים אלי מהבחינה של להיות חברים. השנה התחלתי בתוכנית לימודים חדשה שמרחיבה את התואר הראשון שלי, כמעט כל הבנות בקורס מצאו לעצמן מישהי לפחות אחת שתהיה החברה "הטובה" שלהן בלימודים. אצלי זה לא קרה. אני בסדר עם כולן, אבל לא יוצא שיש לי עם מי לטייל בהפסקות. אני מרגישה נורא בודדה שם, למרות שכולן בנות גילי פחות או יותר והכי סביר היה שאני אמצא חברות בקרב הבנות הללו. אני מנסה להבין מה לא בסדר אצלי, למה אנשים לא נימשכים אלי, משהו בי כנראה מרתיע, אני חושבת שאולי זה הבעות פנים או תנועות גוף שמעידות על סגירות מסוימת. הייתי מאוד רוצה להפסיק לשדר את המסר הזה, אך מה לעשות??? אני לא מדברת על דחייה, אלא על חוסר המשכות ליתר דיוק. קצת על עצמי ככה כדי לסגור את התמונה הכללית עלי: כמו שכבר אמרתי אני בת 25, סיימתי תואר ראשון ועכשיו אני ממשיכה בתוכנית הרחבה לתואר. אני בחורה נורמאלית לגמרי, מבחינה פיזית תמיד נקייה ומסודרת, מתלבשת טוב וניראית לא רע. (אז ככה שזה לא סביר שהדחייה היא בגלל משהו פיזי). חזרתי לפני כחצי שנה מתקופה ממושכת של מגורים בחו"ל וכרגע אין לי בן זוג. גם אין לי מי יודע מה יותר מדי חברים כי את רוב הקשרים איבדתי, ולכן מאוד חשוב לי ליצור קשרים חדשים. אשמח אם תמליצו לי אולי על ספרים שאני יכולה לקרוא כדי להבין את ההתנהגות שלי, איך יוצא שאני משדרת את ההפך ממה שאני רוצה ? אולי איזשהן בדיקות שאני יכולה לעשות על עצמי כדי להבין מאיפה באה הסגירות הזו....

גרא.

New member
meme274,דומה שאת נתת את התשובה לעצמך,בגוף

השאלה כאשר כתבת,"אני יודעת שצריך לדעת לדבר עם אנשים..אני לא יודעת איך לעשות את זה...,להבנתי אין בך כאדם שום פסול או משהוא דוחה מבחינה חיצונית,כפי שאת מציגה את עצמך,אלא יש לך כנראה חסך במיונויות תקשורת,.שהן הבסיס האלמנטרי לתקשורת בינאישית.לדעת איך להעביר מסר,לאו דווקא מה,כי זה משהוא שתמיד זורם כשהתקשורת טובה,לדעת איך להקשיב,ולגרום בכך לאנשים לרצות להתקשר אלייך ואיתך.להבנתי יש ספרות שעוסקת בכך,אבל מנסיוני,בשביל לרכוש מיומנויות תקשורת,יש לא רק ללמוד אותן,אלא בעיקר להתנסות בהן.מכאן המסקנה,שכדאי לך למצוא סדנא לטיפול קבוצתי,המתמקדת בנושאים של אימון לרגישות (לזולת ולעצמך) והקניית מיומנויות תקשורת.קבוצה כזו אינה רק קבוצת למידה אקדמית,אלא ובעיקר משמשת כר נוח ויעיל להתנסיויות במיומנויות האלה בין חברי הקבוצה,בינם לבין עצמם.יש לך אפשרות לשתף,להקשיב,ולהגיב לסגנונות התקשורת של חברי הקבוצה.שווה לנסות.

למעלה