שלום

reut553

New member
שלום

אני מסיימת שנה אחרונה בעבודה סוציאלית. אני חושבת על הגירה לאירופה אינני יודעת אם המקצוע שלי מבוקש שם, אינני יודעת אם יכירו בו, אשמח לשמוע פרטים, גם אם הם ראשוניים. חשוב לי לציין כי יש לי דרכון צרפתי... האם זה יכול לעזור לי ? במחשבה שאני לא רוצה צרפת אלא מקום אחר..? תודה !!

אלוניס

New member
נסי להתמקד לפי השפות שאת יודעת

הדרכון ייתן לך זכאות לשהות ולעבודה אבל בלי לדעת את שפת המקום זה בקושי ישרת אותך וגם ברוב המקומות אין זכאות לדמי אבטלה ושאר קצבאות לפני שעובדים במשרה רגילה לפחות כמה חודשים, לרוב שנה. בכל מקום מעדיפים את מי שלמד במוסדות המקומיים ויודע את השפה על בורייה. כשבאים ממדינה אחרת צריך גם ללמוד את השפה וגם להגיש את התעודות הלימודיות לתהליך ארוך ולעיתים יקר של אשרור ובדיקת הקבלה למה שנהוג במקום. לא פעם נדרשים לימודי השלמה של שנה ואף יותר. כלומר צריך שתקחי בחשבון מחייה על חסכונות וכן הוצאות על קורסי שפה עד שתסיימי את תהליך האשרור ותמצאי עבודה. בגרמניה למשל, תארים כוללים הרבה מאוד ניסיון פרקטי וגם אחרי הלימודים נהוג שהבוגרים עובדים בעבודות בשכר נמוך או בכלל בסוג של ניצול הידוע כאן כ"פרקטיקום" - מתחננים למישהו שיסכים לקבל אותך לעבודה בלי שישלם לך. כי יש תור אפילו על מקומות כאלה. ואת עובדת שם אותן שעות כמו אלה שכן מקבלים שכר ובלי מימון של זכויות סוציאליות וכל זה בתקווה שכן יעסיקו אותך בתום התקופה. מה שלא חייב לקרות. מה שהכי חשוב - לחסוך כמה שאפשר יותר כסף כדי שיהיה לך מרווח נשימה לכל אתגר שעלול לצוץ. שיהיה בהצלחה!

למעלה