שלום

מייפלס

New member
שלום

אני ובן זוגי שוקלים להגר לחו"ל . אנו מעונינים בארץ עם מזג אוויר קריר ונעים ( או מקסימום פחות או יותר אותן הטמפ' שיש בארץ ) , חשוב לנו מאוד לדעת על אפשרויות ההשתלבות הקהילה המקומית בכמה הבטים - רווחה , תעסוקה , איכות הסביבה ואקולוגיה ( אנו מעונינים לגור באיזור כפרי שסביר להניח שבאיזורים כאלה יש יותר דגש על כך ) , רפואה ( גם פיזית וגם נפשית ! ) . כמו כן חשוב לנו לדעת על תנאי הסגר במדינת המוצא ומה עלינו לעשות בארץ מבחינת חיסונים ( לא רק כלבת , מן הסתם ) . אנא ענו לי במסר ( אין לי אפשרות לזמינות רבה למחשב ) . תודה מראש !

TrigATUSA

New member
אז לצערי את שואלת את השאלה הלא נכונה

אפשרויות ההגירה שלך מאוד מוגבלות במקום לבזבז את זמנך על פנטזיות בנושא "לאן הכי טוב להגר", תתמקדי בשאלה "לאן אני יכולה להגר" זה מצמצם את האפשרויות ב 95% בערך ואז אפשר להתחיל לחפש מקום שיתאים לך יותר מאחרים. אין לך את הפריבילגיה להיות יותר מידי בררנית

דוגמא לכל תגובה

היי, בוקר טוב, ראשית, מסכימה עם זה שכתב לך, שללא דרכון זר, האפשרויות הפתוחות בפניכן, די מצומצמות, אם קיימות בכלל. חושבת בנוסף, כמה דברים. ראשית, אם אתה בגיל לימודים, אתם יכולים להכנס על ויזת סטודנט וללמוד (אם לא תלמדו, יבטלו לכם את הויזה מתישהוא) ולסיים את הלימודים ולשנות אחרי זה את הסטטוס (במדינות מסוימות זה יותר קל מאחרות) או לחילופין, לבדוק אם יש לאחד או לשניכם מקצוע נדרש ע"י אלו מדינות ולנסות דרך זה להכנס למדינה. שנית, חיי כפר לדעתי, אינם חיים שמתאימים כ"כ למהגרים שמבקשים לבסס מעמדם במדינה זרה. להיפך, במידה ויעלה הדבר בידכם, ותעברו למדינה אחרת, רוב הסכויים שתצטרכו להגיע כל יום לבית ספר ללימו שפה, להיות בקשר ישיר איתה דרך מפגש מקרי עם זבנים, פקידים ואנשים ברחוב, להכיר כמה שיותר את המדינה בה אתם נמצאים ע"י חשיפה אליה בכל דרך וכדומה. בנוסף, ככול שתצאו מהערים המרכזיות כך, גם ירדו אפשרויות התעסוקה שלכם. אישית, נמצאת במדינה (איטליה) בה מזג האויר לא עד כדי כך שונה מאשר בארץ, אבל מנסיוני עד כה, זו מדינה הרבה פחות נדיבה לזריה מגרמניה (בה חייתי בעבר) מעבר לזה,כל שאר העניינים כמו איכות סביבה, אקולוגיה,רפואה כזו או אחרת או כל דבר שהוא שאת שמה כקריטריון, חשוב לי להעביר לך שדרך ההתייחסות ולפיכך, גם המשמעות של כל אחד מהנושאים הללו ובכלל שונה מאשר בארץ אנשים שמעולם לא עזבו את ישראל למדינה אחרת למשך זמן ממושך וחיו תרבות אחרת במשך זמן ממושך לא מסוגלים להבין את העניין. קשה להאמין עד כמה בארץ הדרך שבה "אנחנו" לרוב חושבים קשורה כ"כ לנסיבות המצאותנו שמה ורק אחרי הנתקות מאותה תרבות ע"י הפיכתה ללא רלוונטית (משום שאינה אומרת דבר עם התרבות איתה את מנסה לתקשר) ניתן להבין שכן, זוהי רק גישה אחת מיני רבות. רוצה לספר משהו, יש לי חבר טוב בארץ שכל מה שהוא רוצה בחיים זה להגר מהארץ, כל כך רוצה להגר שכבר לא רואה כלום בעיניים. בזמנו, לפני שעברתי לגרמניה (די במקרה) גם אני הייתי כך או יותר נכון כל מה שרציתי היה לעזוב. היום, אני בסיבוב השני שלי באירופה ובעקרון, מחכה לרגע לחזור הביתה :) כך או כך, אנשים שלא עברו הגירה ותהיה זו הגירה יחסית רכה כסטודנט או קשה כאינדיוידואל כלשהוא שאין לו קשר ממשי למקום אליו הוא מגיע, לא יודעים במה דברים אמורים. באיזה תהליך ארוך וקשה מדובר ונאחזים לדעתי, קצת יותר מדי ברצונם לברוח מאשר בהבנה לאיזה מצב הם מכניסים את עצמם ואם באמת יש להם הכוחות והאמצעים לעמוד בו. ודבר אחרון, אם את מתכוונת לייבוא בע"ח אזי, לכל מקום באירופה מלב אנגליה אין מדובר בהסגר אלא בתהליך שלוקח כ90 יום עליו יכול לספר לך כל וטרינר מקומי (כולם קיבלו חוזר בעניין ממשרד החקלאות). אם וכאשר זה יהיה יותר רלוונטי אשמח לתת לך עוד פרטים. באופן כללי מובר בתהליך מייגע אבל אפשרי. בעצמי הבאתי לפה שתי חתולות ומכירה זוג שהביא שני כלבים.

:)

או בעצם כל מדינה שמוקפת ים מכל צדדיה וחיסלה את בעיית הכלבת או/ו צרות נגיפיות דומות בקרבה.

forglemmigej

New member
לא מסכימה איתך על רוב מה שכתבת

ואת כמובן זכאית לדעתך . יש בפורום הרבה אנשים שחיים באיזור כפרי , כפר באירופה זה לא כמו באפגינסטן עם שישה וחצי אנשים איפשהו בהרים בלי חשמל ומים זורמים , החיים בכפר הרבה יותר זולים מאשר בעיר גדולה , לרוב האנשים יש רכב כך שאין בעיה של תחבורה או שיש רכבת או אוטובוס באירופה לא נהוג לספק רכב צמוד במקום העבודה כמו ב"הייטק" בארץ..מקסימום יש איזה הקלה במסים אבל צריך להיות ביג שוט לקבל את זה. אפשרויות תעסוקה הם בדרך כלל מנטוורקינג וכישורים טובים ככה שלא משנה כל כך איפה גרים. כשאת אומרת סטודנט ,עוד טעות שישראלים עושים ,הם הולכים ללמוד באנגלית במדינה שזו אינה שפתה מה יוצא להם מזה העיקר ללמוד בחול... השיטה היחידה (אך הקשה והמאתגרת ביותר) ללמוד שפה חדשה היא פשוט לדבר אותה זה שאתה מוקף בדוברים שלה לא יעשה אותך דובר רהוט שלה, זה כמו להתאמן על כלי נגינה או לעסוק בספורט כמה שיותר מתאמנים ככה השליטה יותר טובה וכמו כן לעבוד על הגייה נכונה היא יותר חשובה מאוצר מילים כי כאשר מקומי שומע הנגנה לא נכונה הוא מפסיק להקשיב לתוכן שלך ומבקש שתחזור על מה שאמרת. זה בקטנה אבל תמיד מדהיםםםםם אותי חוסר הצניעות של אנשים שנמצאים במקום מסוים חמש דקות וחצי וישר יש להם סיכום על איך להגר.

חלק ממה שכתבת, כתבתי בעצמי

לפחות, בכל מה שנוגע לחשיפה מוגברת לשפה כדרך העיקרית ללמוד אותה. לא כתבתי דבר על איזה יתרון בללמוד באנגלית במדינה שזו אינה שפתה. בזמנו, למדתי באוניברסיטה גרמנית והידיד היחידי שלי שלמד באנגלית היה הזר היחידי שהכרתי שלא הצליח בסופו של דבר להשתלב. גם היום שאני באיטליה ולומדת באיטלקית, לא שיניתי את דעתי ולמרות זאת, אין לי שום קושי עם כך שאיש כרצונו יעשה ובטח כשמדובר בחייו הוא. מנסיוני, אחרי יותר משלוש שנים בגרמניה ושנה באיטליה לפחות, במדינות אלו, לא כדאי להגר אם אין כוונה ממשית לדעת את שפת המקום. באיטליה אף יותר. גרמניה או לפחות, ברלין ששם חייתי קצת השתפרה והפכה מגוונת יותר אך, באיטליה או לפחות, בפירנצה מי שלא לומד את שפת המקום מגביל את אפשרויותיות מלכתחילה ולדעתי, למעט מדי. מסכימה איתך שאין דין אחד לכפר ליד הלה לבין כפר ליד קאבול ולא טענתי כך. את בכעסך, החלטת להקצין את דבריי, מקווה שזה עזר לך לשרת את המטרה, המסר, אל דאגה, לא נפגעתי:) אולי בגלל שכל דברייך היו "בקטנה"? יחד עם זאת, הבחורה ששאלה את השאלה מלכתחילה ציינה שאין בידה דרכון זר ולכן, אפשרויותיה להגירה הם או על בסיס לימודים או על בסיס מקצוע מבוקש כך או כך, עדיין חושבת שיהיה לך קל יותר בהתחלה באזור עירוני ולו משום כמו שציינתי, קיומם של בתי ספר לשפה ואם משום אפשרויות תעסוקה. וזה למרות, שבערים הגדולות יכול להיות מצב של רוויה תעסוקתית. מסכימה איתך שברמת הוצאות חודשיות החיים בכפר לרוב, זולים יותר. אך מצריכים כפי שציינת, קניית רכב ולדעתי, היכרות מסוימת עם המדינה בה את חיה. לא טענתי בשום שלב שאלו שבחרו לחיות בכפר והם מיושבי הפורום או לא עשו טעות, אין לי מושג על חייהם ועל אף שזה יהיה מאוד ישראלי מצדי להניח שאין הבורות הזו בקשר לחייהם אמורה לעצור אותי מלשפוט אותם לחיוב או לשלילה, אני אשאיר לך את התענוג הזה ולו על מנת שלא תשכחי שגם את חלק מאותם "ישראלים" עליהם את בכייף גדול מדווחת. ולפעם הבאה, הכעס שלך מוכר לי ועל זה שלי, תהיתי בימים האחרונים. חושבת שכמוני, ניצלת הזדמנות מהר מדי כדי להוציא אותו החוצה ועל אף שאני מאמינה שעדיף להוציא כעס החוצה מלהשאיר אותו בפנים, מקווה שגם את וגם אני ועל אף היותנו ישראליות נע לחשוב קצת לפני שנמהר ונגיב.

גוזליה

New member
ומצטרפת לתיקון של נוביליס

העברת בע"ח לאירופה ממש לא לוקחת 90 יום, מאיפה המספר המופרך הזה? כשאנחנו העברנו את הכלבים לחו"ל, זה היה עניין של 10 ימים, שכולם היו בארץ, אגב, של בדיקות חיסונים וכיוב (כולל בית חולים וטרינרי בבית דגן), ואז יום הטיסה, וזהו. רק להרשם אצל וטרינר ולהראות את כל הבדיקות.

habubnik

New member
זה ממש לא מופרך, זה בדיוק מה שהאיחוד האירופאי

דורש. בדיקות הנוגדנים חייבות להעשות לפחות 90 יום לפני הכניסה לאירופה. אם נכנסתם תוך 10 ימים, היה לכם טונה של מזל. כי הם יכלו לבדוק אתכם ולשלוח את הכלבים חזרה לארץ.

גוזליה

New member
מדבריה של המגיבה השתמע

שהכוונה היא ל90 יום בחו"ל, וזה פשוט לא נכון. לא היה שום עניין של מזל בתהליך שעברנו, עשינו הכל לפי הספר ולפי נהלי משרד החקלאות, תחת פיקוח המכון הוטרינרי בבית דגן.

החלטתם כולם (או רובם) לתקוף אותי?

ב2003 הבאתי לגרמניה חתולה אחת אז, כל מה שנדרש היה להראות פנקס חיסונים. לפני שנה כשהבאתי לאיטליה שתי חתולות נאמר לי שמאז השתנו הנהלים. אלו נהלים ש האיחוד האירופי, לא אני המצאתי אותם ולא אני מפקחת עליהם. רוצה להתווכח על זה? לא איתי.

גוזליה

New member
אף אחד לא תוקף ולא מתווכח

מנהלים פה דיון (תרבותי מאוד, לטעמי) על דברים שאמר אדם זה או אחר, ומישהו חושב שהוא טועה. מותר לחשוב שמישהו אחר טועה (ולטעות בזה) ומותר גם לטעות בעצמך. בקיצור, אף אחד פה לא מתנפל על אף אחד.

כרמית75

New member
במפורש חובה להמתין 90 יום מיום לקיחת דוגמת דם

שתוצאותיה מספקות מבחינת נוגדנים לכלבת לפני העברת בעל חיים לאירופה. אנגליה היא כמובן סיפור יותר מורכב ומתיש.

גוזליה

New member
הגבתי גם למעלה, אני מבינה שאף אחד לא ממש

קורא... כתבתי שמדברי המגיבה השתמע שמדובר ב90 יום בחו"ל והדבר חד משמעית לא נכון. על זה כתבתי, ולא הבנתי למה לאחר ההבהרה שלי זה זכה לעוד 3 תגובות נוספות- 90 יום בארץ זו אופרה אחרת לגמרי, תסכימו איתי כולם, מלהכניס את הכלב לתהליך של 90 יום בחו"ל.

למעלה