דוגמא לכל תגובה
היי, בוקר טוב, ראשית, מסכימה עם זה שכתב לך, שללא דרכון זר, האפשרויות הפתוחות בפניכן, די מצומצמות, אם קיימות בכלל. חושבת בנוסף, כמה דברים. ראשית, אם אתה בגיל לימודים, אתם יכולים להכנס על ויזת סטודנט וללמוד (אם לא תלמדו, יבטלו לכם את הויזה מתישהוא) ולסיים את הלימודים ולשנות אחרי זה את הסטטוס (במדינות מסוימות זה יותר קל מאחרות) או לחילופין, לבדוק אם יש לאחד או לשניכם מקצוע נדרש ע"י אלו מדינות ולנסות דרך זה להכנס למדינה. שנית, חיי כפר לדעתי, אינם חיים שמתאימים כ"כ למהגרים שמבקשים לבסס מעמדם במדינה זרה. להיפך, במידה ויעלה הדבר בידכם, ותעברו למדינה אחרת, רוב הסכויים שתצטרכו להגיע כל יום לבית ספר ללימו שפה, להיות בקשר ישיר איתה דרך מפגש מקרי עם זבנים, פקידים ואנשים ברחוב, להכיר כמה שיותר את המדינה בה אתם נמצאים ע"י חשיפה אליה בכל דרך וכדומה. בנוסף, ככול שתצאו מהערים המרכזיות כך, גם ירדו אפשרויות התעסוקה שלכם. אישית, נמצאת במדינה (איטליה) בה מזג האויר לא עד כדי כך שונה מאשר בארץ, אבל מנסיוני עד כה, זו מדינה הרבה פחות נדיבה לזריה מגרמניה (בה חייתי בעבר) מעבר לזה,כל שאר העניינים כמו איכות סביבה, אקולוגיה,רפואה כזו או אחרת או כל דבר שהוא שאת שמה כקריטריון, חשוב לי להעביר לך שדרך ההתייחסות ולפיכך, גם המשמעות של כל אחד מהנושאים הללו ובכלל שונה מאשר בארץ אנשים שמעולם לא עזבו את ישראל למדינה אחרת למשך זמן ממושך וחיו תרבות אחרת במשך זמן ממושך לא מסוגלים להבין את העניין. קשה להאמין עד כמה בארץ הדרך שבה "אנחנו" לרוב חושבים קשורה כ"כ לנסיבות המצאותנו שמה ורק אחרי הנתקות מאותה תרבות ע"י הפיכתה ללא רלוונטית (משום שאינה אומרת דבר עם התרבות איתה את מנסה לתקשר) ניתן להבין שכן, זוהי רק גישה אחת מיני רבות. רוצה לספר משהו, יש לי חבר טוב בארץ שכל מה שהוא רוצה בחיים זה להגר מהארץ, כל כך רוצה להגר שכבר לא רואה כלום בעיניים. בזמנו, לפני שעברתי לגרמניה (די במקרה) גם אני הייתי כך או יותר נכון כל מה שרציתי היה לעזוב. היום, אני בסיבוב השני שלי באירופה ובעקרון, מחכה לרגע לחזור הביתה

כך או כך, אנשים שלא עברו הגירה ותהיה זו הגירה יחסית רכה כסטודנט או קשה כאינדיוידואל כלשהוא שאין לו קשר ממשי למקום אליו הוא מגיע, לא יודעים במה דברים אמורים. באיזה תהליך ארוך וקשה מדובר ונאחזים לדעתי, קצת יותר מדי ברצונם לברוח מאשר בהבנה לאיזה מצב הם מכניסים את עצמם ואם באמת יש להם הכוחות והאמצעים לעמוד בו. ודבר אחרון, אם את מתכוונת לייבוא בע"ח אזי, לכל מקום באירופה מלב אנגליה אין מדובר בהסגר אלא בתהליך שלוקח כ90 יום עליו יכול לספר לך כל וטרינר מקומי (כולם קיבלו חוזר בעניין ממשרד החקלאות). אם וכאשר זה יהיה יותר רלוונטי אשמח לתת לך עוד פרטים. באופן כללי מובר בתהליך מייגע אבל אפשרי. בעצמי הבאתי לפה שתי חתולות ומכירה זוג שהביא שני כלבים.