שלום ,,

simicity

New member
שלום ,,

אני בן 16 מהדרום ואני סובל ממחשבות טורדניות כבר המון זמן . תמיד סבלתי ממחשבות טורדניות . אני רק קם בבוקר והכול מציף אותי ושום דבר לא יוצא לי מהראש . למשל קורה מקרה קטן אני ישר יקח אותו ללב ויחשוב עליו בלי הפסקה , אני אפילו כבר ישכח מה הייתה הסיטואציה וזה סתם נשאר כמשהו מטריד בראש . אני יודע שהכול בראש שלי , אני שבפנים אני מאושר ורגוע ובחוץ יש המון דברים טובים , אני מזל בתולה אני ממש רגיש לוקח הכול ללב והירידה לפרטים פשוט מחריפה ולא נותנת לי לעבור הלאה ולהנות . אני לא נהנה כמעט משום דבר אני רק חושב כול היום מחשבות מחשבות מחשבות , אני יודע שאם לא הייתי לוקח ללב והירידה לפרטים וכול השילוב הזה פשוט מתכון לאסון ריגשי . א מה לעשות כדי לא לקחת על אחריותי כול הזמן הכול לא לקחת ללב כול כך להפסיק לרדת לפרטים לבחון הכול ולהיות במיליון מחשבות שמובילות לסערה ריגשית כל הזמן ?

גרא.

New member
simscity,אתה חייב,ממש חייב ללכת לטיפול

פסיכולוגי מתאים.אתה יכול לפנות לקופ"ח שלך,בידיעת ובהסכמה הוריך,לבקש לקבל פסיכולוג קליני שבהסדר. כלומר פסיכולוג המקבל חלק משכר שעת טיפול מהקופה עצמה.בדרך כלל מדובר בסכום של עד 160 ש"ח לשעת טיפול כהשתתפות הקופה,כל קופה בהסדר שלה,ואת היתרה לרוב זה עוד 100 ש"ח או מעט יותר, על ההורים להוסיף.

cohen26

New member
לעניות דעתי

היי לפני שאני מתחילה אני רק רוצה לומר לך כי אני לא פסיכולוגית או פסיכאטרית מוסמכת אבל אני חושבת שאני יודעת מה ה"בעיה". לפי מה שאתה מספר נראה כי אתה סובל מOCD, הפרעה אובססיבית טורדנית, אבל בצורה הקלה שלה אחרי הכל אתה מבין שהמחשבה היא בראש שלך ואתה מבין כי יש עוד חיים מעבר למחשבות. רק החלק שהמחשבות האלה חוזרות שוב ושוב מפריע לך. אתה צרך לגשת לטיפול כדי להיות מאובחן כראוי ולהתחיל טיפול בהנחייתו של פסיכיאטר או פסיכולוג, שם תוכל ללמוד איך מתמודדים עם מחשבות אלה ולא לתת להן להשתלט על חייך כי ללא טיפול זה רק ילך ויחמיר במיוחד בשנים הקרובות. זה נקרא טיפול CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי) טיפול זה אינו תרופתי והוא הוכיח את עצמו כטיפול יעיל כנגד הפרעה זו. שוב אני מזכירה כי זוהי דעתי האישית ואומנם אינני פסיכולוגית או פסיכיאטרית מוסמכת אך התסמינים מתאימים לסוג הפרעה זו.

למעלה