שלום :)

bricalin

New member
שלום :)

אשמח לתשובות, בתוספת הסבר קצר. 1. מהי תאוצתה של מכונית הנעה במהירות קבועה של 100 ק"מ\שעה במשך 10 שניות? 2. מתי מרגישים בתנועת המכונית- כאשר היא נוסעת נסיעה "חלקה" או כאשר יש שינויים בתנועתה? 3. תאוצה מוגדרת, כרגיל, כקצב השינוי במהירות. באילו נסיבות ניתן להגדירה כקצב השינוי בגודל המהירות? מהו גודל המהירות? במושגים פשוטים.

תשובות

1. אפס (כאשר המהירות היא קבועה אין שינוי בתאוצה) 2. בהנחה ששהמכונית נוסעת על משטח ישר לחלוטין במהירות קבועה הנוסע לא ידע להבדיל אם המכונית נוסעת או עומדת) - הדבר הזה נבדק באופן ניסויי. 3. אני מניח ש"גודל המהירות" זה הערך המוחלט של המהירות. אז השנוי בקצב המהירות שוה לשנוי בקצב גודל המהירות כאשר כיוון המהירות (כוקטור) לא משתנה. אני מקווה שזה מובן

bricalin

New member
תודה.

בקשר לשאלה 3- הכוונה היא שגודל המהירות זה המספר שמופיע על הספידומטר, ואם גודל המהירות משתנה(המספר), אך הכיוון (צפונה) יישאר כל הזמן אותו כיוון, התאוצה היחידה תהיה בגודל המהירות, שזה אומר תאוצה בגודל המהירות?

תסתכלי על מכונית שנוסעת במעגל

(במהירות קבועה) ניתן להראות שיש לה תאוצה בשעור v^2/R בכיון מרכז המעגל (את תרגישי בדיוק כמו במכונית שמאיצה בשיעור זה לכיון מרכז המעגל - בקו ישר). כך שאת רואה שבמקרה של של תנועה מעגלית (או באופן כללי כאשר כיון המהירות משתנה) גודל המהירות יכול להיות קבוע ועדין תהיה תאוצה). אני מקווה שזה מובן, בכל אופן מהירות היא וקטור שיש לו גודל וכיון ששניהם יכולים להשתנות בניפרד

למעלה