שלום.

לאירלנד

New member
שלום.

בעקבות הצעת עבודה באירלנד , אנחנו ככה"נ עוברים. לדבלין. אנחנו זה אני אשתי ושלושה ילדים. יש לי כמה שאלות ואני אשמח לקבל לינקים או מראי מקום לגבי איפה לחפש מידע. בנושא דיור, מצאתי את האתרים daft myhome , רוב הדירות שם מרוהטות , האם זה הרגיל ? , למה צריך לשים לב בחוזה. ? וכאלה שאלות . רכב האם אני יכול לקנות רכב יד שניה שם? האם צריך לעשות רשיון אירי ? עבודה האם אשתי יכולה לעבוד ? איזה סוגי ויזה המשפחה מקבלת ? שכונות מגורים, תחבורה ציבורית ? אשמח לכמה מצביעים על איפה להתחיל לקרוא

קצת תשובות

קודם כל, שיהיה בהצלחה. עכשיו קצת מידע: דיור: כן, דירות בד"כ מגיעות מרוהטות חוזה: תבדוק מי משלם על פינוי אשפה ואיך עובדת מערכת החימום. אם החימום לא חשמלי אלא מבוסס על נפט, תוודא שהטנק של הנפט מלא. אתה לא רוצה להגיע בחורף ולגלות שאין חימום... רכב: אין בעיה לקנות רכב יד שניה אבל הביטוח יהיה יקר. בעקרון, ב 12 החודשים הראשונים אתה יכול לנהוג עם הרשיון הישראלי אבל לאחר מכן תתצטרך רשון אירי מה שאומר טסט וכו'. התורים לטסט ארוכים מאד כך שאם אתם מתכננים שהות ארוכה מוטב להרשם מוקדם. ברגע שיהיה לך רשיון אירי המחיר של הביטוח ירד משמעותית. עבודה: אשתך תהיה זכאית לאישור עבודה של בן זוג. זה אומר שהיא תקבל עדיפות במתן רשיון עבודה אבל מעסיק חייב לבקש את רשיון העבודה עבורה וזה עולה כ 1000 יורו לשנה למעסיק. לפחות כך היה לפני שנתיים. בריאות (לא שאלת אבל כדאי שתדע...): מערכת הבריאות הציבורית לא טובה. ממש כדאי לקנות ביטוח פרטי. ביקור אצל רופא משפחה עולה 50-60 יורו ולא מכוסה על ידי הביטוח הפרטי. סתם שתדע. שכונת מגורים: על זה אני לא ממש יודעת לענות כי אני לא מדבלין. השאלה היא האם אתם רוצים לגור בעיר או מחוצה לה, איפה מקום העבודה וכו'. בגדול, הדרום עדיף על הצפון אם כי יש שכונות טובות גם בצפון. עם השכ"ד נראה זול - תחשוד... התחבורה הציבורית בתוך דבלין די טובה (אם כי במקרים של כפור או שלג כפי שהיה בחורף שעבר היא משתתקת). התחבורה הציבורית באירלנד, מחוץ לדבלין, לא משהו. קצת חומר קריאה תמצא פה - האתר הרשמי של הממשלה. בהצלחה כבר אמרנו?

ועוד קצת... הסתייגויות

קודם כול, התשובה הקודמת נכתבה על ידי הדוקטור, מהניק שלי, מה שאומר שהיא מפורטת, תמציתית, עניינית, ונשלחה לפני הגהה כי היא חושבת מהר יותר ממהירות ההקלדה שלה. עם הקוראים הסליחה. שנית, אני מציעה לחכות ליונתן, כי הוא בדבלין, ומומחה לענייני הגירה ואזורים ובתי ספר ומה לא. (יונתן, היי...
) עכשיו. כמו שהדוקטור כתבה, אנחנו לא באזור דבלין, ולכן אתה צריך לבדוק בכל מקרה מה קורה במקום שאליו אתה עובר. למשל: כמו שהדוקטור כתבה, תצטרך לשלם על פינוי אשפה, רק שאצלנו, במערב, משלמים גלובלית פעם בשנה ופעם בשבועיים אוספים את הפח שלנו מהכביש הראשי, ואילו יונתן כתב פה לפני כמה ימים שאצלו שוקלים את האשפה. בדירה השכורה שהייתה לנו בגולוויי לפני שעברנו לכפר בכלל לא שילמנו על האשפה בנפרד כי הסכום נכלל בדמי השכירות של הדירה. אשר לאישור העבודה של אשתך, הכול בהנחה שאתם נשואים כדין ושזה רשום בדרכונים שלכם. אם לא תיחשבו כאן נשואים (גם אם אתם ידועים בציבור) תהיה לה בעיה אמיתית להשיג אישור עבודה. לי אסור לעבוד כאן, למשל, כחלק מתנאי הויזה שלי, ואני צריכה להגיד יפה תודה שיש לי בכלל אישור שהיה של בן משפחה. אשר לבריאות, נכון שמערכת הבריאות באזור דבלין טובה משמעותית מזו שבמערב, אבל באמת: תדאגו לעצמכם. ביטוח בארץ ליתר ביטחון שאפשר יהיה לחזור לטיפולים במקרה חירום וביטוח משלים לכל המשפחה כאן הם ההמלצה החד-משמעית של שתינו. למזלכם, יש המון תוכניות ביטוח שמתחרות בדיוק על הקהל של משפחות 'לדוגמא' כמוכם: אבאמא ושלושה ילדים. קלאסי. תנצלו את זה. תעשו שופינג. אני לא יודעת איפה אתה אמור לעבוד, אבל אולי המעסיק יכול לבטח אותך? (אתה בהיי טק???) תנסה לסחוט את זה ממנו. וכשמדברים על שכר דירה, קחו בחשבון שאירלנד יקרה. דירה של חדר (סופרים רק חדרי שינה, לא חדרים בפועל) בגולווי משכירים בשבע מאות, שמונה מאות יורו לחודש. לפני חמש שנים שכרנו דירה של שני חדרי שינה בתשע מאות, וזה היה ממוצע לגודל הזה. עם ילדים תצטרכו בית ולא דירה, ודבלין יקרה מהמערב, אז לקחת בחשבון שהעלות תיראה יקרה גם יחסית למקומות כמו ברלין או פריז... (אולי אחרי המשבר הכלכלי המחירים ירדו? שוב, תצטרך לחכות לדבלינאים).

לאירלנד

New member
תודה

כן, הייטק, הביטוח אמור להיות עח המעסיק. השכ"ד הגבוה די הפתיע אותי. (למרות שאני רואה את היתרון שלא צריך לרהט במעבר..) ואכן הבתים יקרים.(אנחנו בכיוון של בית). לגב אישור עבודה לאישתי , את יודעת אולי מה קורה במקרה של עצמאים (הנחיית סדנאות, הדרכת נשים בהריון וכד', אין בדיוק מעסיק...). --- חוץ מזה, איך אירלנד? את נהנת שם ?

אין לי שמץ...

כאמור, אני בכלל לא עובדת, והדוקטור שכירה (מגזר ציבורי, קיצוץ של עשרים אחוזים בשנתיים האחרונות, תודה ששאלת). אני גם לא יודעת אם יש ביקוש למה שפירטת שהאישה שלך עושה. נשמע לי כמו משהו שיתאים לחברה שבעה, לא לחברה במשבר כלכלי עמוק כמו החברה האירית. אולי אני טועה ובדבלין הכול ירוק יותר... גם כאן, תצטרך לשאול אנשים אחרים. ואיך אירלנד? אני נהנית מאוד מאוד מאוד. כל עוד לא מצפים לשירות לקוחות, ולא אכפת לך אם יבוא איש מקצוע שלושה חודשים (או חמש שנים - אבל מי סופר) אחרי שהזמנת אותו, וכל עוד במקרה של בעיה רפואית יש לאן לחזור ולמי לפנות, החיים נהדרים. במיוחד מאז שחיברו לנו אינטרנט (לא, התשתית של הכפר עדיין לא תואמת פס רחב, אבל יש לנו אלחוטי). יש לנו בית, ודשא, ועצי פרי, וגינת ירק. יש לנו אוויר. יש לנו מרחב. יש לנו שקט. לא נכנסים לנו לוורידים אבל בהחלט מתחברים איתנו אנשים. האיזון בין להתבודד לבין להתערות מושלם לנו. שכן אחד מביא לנו ירקות אורגניים, אחר מוציא לנו את הפח לכביש הראשי, והדוור מתקשר אליי לנייד כשמגיעה חבילה כדי לשאול איפה להשאיר אותה ואם השארנו את המחסן פתוח. אני מרגישה בבית. א-ב-ל... אני אחזור: אנחנו לא בדבלין, יש הבדל *עצום* בין ה'חוף המזרחי' ל'מערב הפרוע' כמעט מכל בחינה אפשרית, מיוקר המחייה ועד תוחלת החיים, ואתה אמור להיות במזרח. אני הייתי מתחרפנת בדבלין, וזו אפילו לא עיר בסדר גודל בינוני - אם משווים לערים אחרות בעולם. הקצב של הכפר וה'גמישות' של הזמן פה מתאימים לי בדיוק. האם אירלנד תתאים גם לכם? תצטרכו לברר בעצמכם. איכשהו נשמע לי שאתם (הייטק ועצמאית) לא ממש חיים בקצב שלי....

nir2422

New member
אני גר בדבלין ועובד כאן בהייטק

לחלק מהשאלות ששאלת אין לי תשובה. אני גר לבד ולא יודע מה הפרוצדורה לגבי אשתך, אבל אני מניח שהיא תוכל לעבוד כאן. דבלין מחולקת לצד צפוני ודרומי כשבאמצע עובר הליפי. באופן מסורתי הצד הדרומי הוא הטוב יותר, אבל כמו שנכתב פה יש יוצאי דופן. העיר מחולקת לרבעים ממוספרים. הרבעים האי זוגיים הם בצפון והזוגיים בדרום. ככל שהמספר קטן יותר כך האיזור קרוב יותר למרכז (כך ש-1 ו-2 הם מרכז העיר). כבר היו לי ויכוחים על זה בעבר, אבל לדעתי האישית האיזורים הטובים ביותר לחפש בהם בית הם 6W,14,6,4. את הצפון אני לא מכיר, אבל יש בדבלין 3 שכונה מאוד יפה שנקראת קלונטרף ואם זה מסתדר עם תחבורה ציבורית אז כדאי לחפש גם שם. כמובן שככל שהבית קרוב יותר למרכז ובשכונה יותר טובה אז הוא יהיה יקר יותר. תחבורה ציבורית יש אוטובוסים כמובן (מחירי כרטיסים בין 1-3 יורו, תלוי במרחק). יש חשמלית שנקראת לואס שעוברת רק בשכונות הדרומיות, ורכבת פרברים שנקראת דארט, שעוברת גם בצפון (בדאפט - האתר בתים, מציינים הרבה פעמים בתיאור הבית מה אפשרויות התחבורה ציבורית באיזור). זה מה שעולה לי בראש כרגע. כל דבר אחר אתה יכול לכתוב לי בפרטי

למעלה