שלום

אביתר555

New member
שלום

רציתי לשאול על קלסטרופוביה, שזה פחד ממקומות סגורים ויש עוד פחד שהוא דומה ואין לי מושג מה שמו אבל כעיקרון הוא פחד ממקומות שאי אפשר לברוח מהם. כגון, חדר עם דלת נעולה וחלונות עם סגורים, שזה פחד שממש מפחיד אותי, בנוסף מעליות, רכבות, וכו'.... לאחרונה חשבתי על הפחד הזה, ויש עוד דברים שמפחידים אותי, יש לי לפעמים מחשבות שבאות כגון מחשבות שאומרות לי שגם העולם הוא מקום סגור כמו חדר ואין הרבה הבדל בניהם, למרות שבמודע אני יודע שזה לא נכון, ושזה שונה בהרבה, לכן אני מנסה להתגבר על הפחד....ולחשוב אחרת...שאלתי היא, איך מתרפאים מהפחד הזה? כי הכל אצלי התחיל מחוויה שלא יכולתי לצאת ממקום מסויים, וזה הפחיד אותי נורא, וכעת שעולה בי אותה התחושה מפעם זה גורם לי לעיתים להיכנס לחדרה. אני מטופל בתרופות והן מאוד עוזרות, אני לוקח אותן קבוע כבר יותר מ 3 שנים..... אין לי אפשרות לממן לעצמי פסיכולוג, אני מנסה ליצור קשר עם הכללית, שיש פסיכולוג שם אבל זה בהתליכים ומחכה די הרבה זמן. בנוסף, אני מסרב אשיפוז כי לדעתי זה לא פיתרון, כדורים יכולים לשנות לי גם בפסיכאטרית הקבועה, ושיחות זה הדבר היחידי שאולי ישחרר, כמו שהחברים אומרים, צריך לקחת מישהו שינער אותי חזק ואני אשתחרר מהכל :) בקיצור, איך מתגברים על הפחד?

Shazi

New member
פוביה

היי אביתר, הדרך הכי יעילה להתגבר על הבעיה היא ע"י טיפול CBT, שילמד אותך להתמודד עם המצבים שאתה פוחד מהם, ולהיחשף אליהם בהדרגתיות ובצורה מבוקרת. אשפוז לא מיועד לבעיות מסוג זה, אלא מיועד בעיקר לאנשים הסובלים ממצבים פסיכוטיים ו/או אבדנות, כדי להשיג איזון תרופתי ולאפשר רמה מינימלית של תפקוד בבית. נראה לי שהכי פשוט הוא לשאול מטפלים העוסקים ב- CBT אם הם עובדים עם הכללית, למיטב ידיעתי לא צריך לחכות לאישור מהכללית בשביל זה. בהצלחה!

אביתר555

New member
היי, תודה רבה קודם כל

דבר שני אתה חושב שאחרי הטיפול אני אחשוב אחרת לגמרי? ....והאם ידוע לך על מטפלים או מרפאות כאלה בסביבה שלי? (איזור נתניה, חדרה, בנימינה. וכו')

Shazi

New member
לדעתי כן

המטרה (ןהתוצאה) העיקרית של הטיפול היא שינוי בחשיבה, ברגש (הפחד יורד) ובהתנהגות (נכנסים למקומות סגורים שנמנעת מהם בעבר). אני יכולה לשלוח לך המלצות למטפלים במסר פרטי, כך מותר בתפוז...

למעלה